English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 12 June 2019, 12:39   #21
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
It's here:

https://www.exxoshost.co.uk/forum/vi...=1611&start=20
SukkoPera is offline  
Old 12 June 2019, 13:56   #22
sampedenawa
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: IT
Posts: 91
Quote:
Originally Posted by SukkoPera View Post



obrigado meu amigo
sampedenawa is offline  
Old 12 June 2019, 14:04   #23
project23
Used Register

 
Join Date: Jul 2018
Location: Liverpool
Age: 36
Posts: 427
Sukko, I'm curious, do you find that this 8mb fastmem board fits with the 530? Are you using the usual relocator board?

The PLCC socket looks like it might be a little too tall?

John
project23 is offline  
Old 12 June 2019, 14:48   #24
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
I'm using a slightly different relocator (https://github.com/SukkoPera/Open68000Relocator) but it's identical in this regard. Everything fits tightly but it fits. I put some insulation tape under the TF530 just in case. I haven't tried to close the case yet though.
SukkoPera is offline  
Old 13 June 2019, 11:15   #25
Mr.Flibble
Registered User

Mr.Flibble's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: UK
Posts: 468
Did you manage to shrink the board enough to solve the cap bending issue (Either 816 or 307 - can't remember which one it was off the top of my head)?

I was thinking about tweaking the design to make it a non-issue
Mr.Flibble is offline  
Old 13 June 2019, 11:19   #26
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
Mmmh, I didn't really pay attention to that (it's already a non-issue IMHO), but as you can see in the pics in the second post, no caps seem to be getting in the way on the A500.

Or did you mean on the A600?

Last edited by SukkoPera; 13 June 2019 at 11:25.
SukkoPera is offline  
Old 13 June 2019, 11:55   #27
project23
Used Register

 
Join Date: Jul 2018
Location: Liverpool
Age: 36
Posts: 427
Quote:
Originally Posted by Mr.Flibble View Post
Did you manage to shrink the board enough to solve the cap bending issue (Either 816 or 307 - can't remember which one it was off the top of my head)?

I was thinking about tweaking the design to make it a non-issue
It looks like the board is a tad shorter than the likes of the TF53x judging by from the pics.
project23 is offline  
Old 13 June 2019, 11:58   #28
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
Yes, it's 100x72 mm, I think the TF530 is 100x100.
SukkoPera is offline  
Old 13 June 2019, 12:04   #29
project23
Used Register

 
Join Date: Jul 2018
Location: Liverpool
Age: 36
Posts: 427
Quote:
Originally Posted by SukkoPera View Post
Yes, it's 100x72 mm, I think the TF530 is 100x100.
Oh, what I mean is that on your board the 68k footprint looks like its a bit further 'down' than on the 530, so that when its in the 500 it misses the cap.
project23 is offline  
Old 13 June 2019, 17:53   #30
Mr.Flibble
Registered User

Mr.Flibble's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: UK
Posts: 468
Quote:
Originally Posted by SukkoPera View Post
Mmmh, I didn't really pay attention to that (it's already a non-issue IMHO), but as you can see in the pics in the second post, no caps seem to be getting in the way on the A500.

Or did you mean on the A600?

Nope, A500 - although it may be an issue with specific revisions - I know my 6a board had a cap I had to bend over to allow the relocator to sit properly.


Easy fix though if you do have a problem is to just replace the cap if you have one where the legs won't bend enough.
Mr.Flibble is offline  
Old 14 June 2019, 11:40   #31
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
Yup, that's why I said it's a non-issue for me, most times you can just heat up the pads a bit and pull the legs up that bit that will allow you to lay the cap flat on the board, you don't even need to replace it.

Anyway, my pic above was taken on a rev. 6A, so it seems it's not an issue in any way .
SukkoPera is offline  
Old 12 July 2019, 08:50   #32
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
Just for information, I've done a small update to my OpenAmiga2000CoproAdapter, which should now be easier to plug in all the A2000s out there.

It is an Open Hardware adapter that allows installing the main processor of a Commodore Amiga 2000 computer in the co-processor slot.

SukkoPera is offline  
Old 31 July 2019, 18:47   #33
katarakt
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Germany
Posts: 152
SukkoPera, i'm going to build some A600 4mb ramexpansion. PCB's ordered. Everything is great, great docu, except there's no BOM list..why? I'm struggling figuring out all the parts. Costs much time. In the layout there are 74LS157 but on your picture you're using ACT157G ...so which one is better to use
katarakt is offline  
Old 31 July 2019, 19:45   #34
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
BOM was released along with other files, check it out:

https://github.com/SukkoPera/OpenAmi...ion-1-bom.html

Wherever an LS is specified, HCT and ACT families should be fine as well. Choose what you can find more easily/cheaply.
SukkoPera is offline  
Old 31 July 2019, 19:53   #35
katarakt
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Germany
Posts: 152
...excellent. Thanks a lot

On little thing, BOM says in the upper line Rev 1 ...should be 1.2 or not?
katarakt is offline  
Old 31 July 2019, 19:56   #36
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
Why? The latest revision of my board (and the only one so far) is V1.
SukkoPera is offline  
Old 06 August 2019, 22:05   #37
katarakt
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Germany
Posts: 152
Sukkopera, maybe you want to update your A600 FastRam Expansion to 8MB with jumper to toggle between 4 and 8mb? I found a project from the past where this was possible (A608 lvd.nedopc.com). Github A608 2008 design. Would be great if you can do this, your design is way better . Maybe placing the other 4mb on the bottom side?
katarakt is offline  
Old 07 August 2019, 12:23   #38
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
I don't really want to do that at the moment, as it's more like redesigning the whole thing from scratch rather than just updating it. I also feel that 4 MB are already enough for most tasks, at least for me.
SukkoPera is offline  
Old 08 August 2019, 19:21   #39
katarakt
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Germany
Posts: 152
Ok, i thought it's more like an update. So, no problem.
katarakt is offline  
Old 08 August 2019, 21:01   #40
SukkoPera
Mighty Pirate

SukkoPera's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 40
Posts: 88
Not really, plus it would need to be re-engineered with a newer cpld which is easy to find nowadays (read: XC9572XL), so it's a real big big big job.

Last edited by SukkoPera; 08 August 2019 at 21:10.
SukkoPera is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sidecar ram, plus fast ram, chip ram behavior kaluce support.Hardware 6 21 May 2019 17:38
A600 multi-upgrade (Chip RAM + Fast RAM + ROM + IDE2CF) Astrofra Hardware pics 15 18 February 2014 21:27
A600 w/ 1MB Chip + 4MB Fast Ram = WHDLoad success rate? Kenan support.Hardware 7 08 May 2013 18:14
More Hardware for Zetro - A600 8mb fast ram ! (with love from Russia) coze Hardware mods 137 21 October 2009 22:54
WTB A500 Fast Ram Expansions mfletcher MarketPlace 2 05 July 2008 13:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10252 seconds with 14 queries