English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 January 2015, 08:12   #1
MickJT
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 188
Crashing when changing screenmodes (PPC/OS4.1)

Hi,

I'm running OS4.1 Final Edition. Changing from a 1024x768 Picasso IV 16bit screen to any other screen or even refreshing the same screen when changing GUI themes, it crashes.

WinUAE 3.1.0b6 (latest quae-emu.dll) and WinUAE 3.0 (quae-emu.dll at time of release).

Tried using windowed mode on 1st monitor before changing screenmodes to no avail.

Dump file and log files attached.
Attached Files
File Type: zip LogInformation.zip (45.5 KB, 38 views)

Last edited by MickJT; 30 January 2015 at 02:17.
MickJT is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 January 2015, 08:40   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Unfortunately answer is most likely same as here: http://eab.abime.net/showpost.php?p=997370&postcount=30
Toni Wilen is online now  
Old 29 January 2015, 12:20   #3
MickJT
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 188
Is there anything I can do on my end? I don't mind running any tools that might be needed.

Also, whenever it crashes, I have to alt-tab to another window, then press the Windows key in order to get the mouse back. I'm unable to click on the "OK" button in the crash window. I need to shut WinUAE down with the Task Manager.
MickJT is offline  
Old 29 January 2015, 20:35   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Attach dump from latest beta to confirm it.

Only way is for someone to donate 4.1FE. For various reasons I refuse to buy it myself = money donations won't help in this situation
Toni Wilen is online now  
Old 29 January 2015, 22:20   #5
Snake79
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Poland
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Only way is for someone to donate 4.1FE. For various reasons I refuse to buy it myself = money donations won't help in this situation
You still dont have 4.1FE? Thats too bad because you cant improve the emulation of it faster... Cant we donate money for it and then cant the local friend of yours buy it for you? I think, it will be easier and faster way than buy it and send it to you...
Snake79 is offline  
Old 30 January 2015, 02:19   #6
MickJT
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 188
Crash dump attached from WinUAE 3.1.0 b6. Let me know if you need the text logs again from this version.

There's no other information I can capture for you at my end with a special build or something?
Attached Files
File Type: dmp winuae_3.1.0_b6_2015.01.30_11.44.56.dmp (132.8 KB, 35 views)
MickJT is offline  
Old 30 January 2015, 09:09   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
Originally Posted by Snake79 View Post
You still dont have 4.1FE? Thats too bad
You must be new here..

Quote:
because you cant improve the emulation of it faster... Cant we donate money for it and then cant the local friend of yours buy it for you? I think, it will be easier and faster way than buy it and send it to you...
I become extremely uninterested (and in some situations actively annoyed) if it is only about OS4. Debugging it is at least 100x times more annoying than m68k software, especially when it is actively (not so sure about that but something like that..) under development. Real improvements require OS developer help and more, it won't be a hobby anymore.

I expect that OS41FE CD simply appears some day without me doing anything else than writing this message (and another message with my address). Sorry.
Toni Wilen is online now  
Old 30 January 2015, 09:37   #8
MickJT
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 188
Did you take a look at that last crash dump file, Toni? No further debugging stuff I could do on my end to help you out?
MickJT is offline  
Old 30 January 2015, 16:15   #9
Snake79
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Poland
Posts: 169
@Toni. That's misunderstanding, i think. I've only tried to help with funding / donating of OS4FE for you that you can reproduce our issues faster / better. I don't mean OS developement itself. Sorry, maybe it's my english...
Snake79 is offline  
Old 30 January 2015, 16:24   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
Originally Posted by MickJT View Post
Did you take a look at that last crash dump file, Toni? No further debugging stuff I could do on my end to help you out?
Checked now. Yes, VRAM access fault.
Toni Wilen is online now  
Old 30 January 2015, 16:32   #11
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
Originally Posted by Snake79 View Post
@Toni. That's misunderstanding, i think. I've only tried to help with funding / donating of OS4FE for you that you can reproduce our issues faster / better. I don't mean OS developement itself. Sorry, maybe it's my english...
Most of remaining "problems" or "missing features" (which really aren't if comparing with real CyberStorm setup) practically require work and help from OS developers.

This bug does not but also probably is one the remaining "real" bugs.
Toni Wilen is online now  
Old 31 January 2015, 05:13   #12
MickJT
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 188
Why isn't there something I can run on my end that captures the information you need that I can send you?
MickJT is offline  
Old 31 January 2015, 13:07   #13
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
Originally Posted by MickJT View Post
Why isn't there something I can run on my end that captures the information you need that I can send you?
Sometimes it is possible but it is also really painfully slow debugging method.
Toni Wilen is online now  
Old 26 February 2015, 14:11   #14
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Thanks to "famous anonymous user", I now have OS41FE which allowed me to fix this bug quite quickly. Next beta will be released in 1-2 days.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Phase5 CyberStorm PPC 060 with OS4 damiraga MarketPlace 0 27 September 2013 10:10
For Sale: Cyberstorm PPC 060 50mhz / PPC 330mhz + 128mb / OS4.1 Classic fitzsteve MarketPlace 2 18 June 2013 12:39
FOR SALE!!! Blizzard PPC 1200 Top model + GFX Card for running Amiga OS4.1 ID4 MarketPlace 6 31 May 2011 08:47
Problems with changing resolutions on e-uae (on an ppc-mac)... CryzleR support.OtherUAE 4 24 September 2007 10:09
OS4 update - A late xmas present from the OS4 team Paul News 1 28 December 2004 20:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28864 seconds with 15 queries