English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 30 April 2010, 05:52   #1
NewDeli
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Paris / FRANCE
Age: 47
Posts: 1,248
Send a message via ICQ to NewDeli
Only one instance of WinUAE at a time

Hi,

When I minimize the active window
and the taskbar button is hidden
and minimize when focus is lost is ticked
I tend to forget WinUAE is still running (I know I can be really forgetful sometimes ).

Could it be possible to add a tick box to allow or prevent other instances of the GUI to be present in memory (launching of 2 or more instances of the emulator = optional, default behavior would be only one instance at a time) when the shortcut is clicked again ?

Apparently, that common feature among Windows software bearing a GUI wasn't previously requested.

Last edited by NewDeli; 30 April 2010 at 07:40.
NewDeli is offline  
Old 11 May 2010, 14:19   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,337
Actually this was implemented long time ago but later it was removed because of user requests

Anyway, this is not good enough reason for GUI option.
Toni Wilen is online now  
Old 11 May 2010, 15:13   #3
NewDeli
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Paris / FRANCE
Age: 47
Posts: 1,248
Send a message via ICQ to NewDeli
eh... who spoke about a GUI tick box ? It could be an undocumented feature, with command line option (e.q. "NewGui=0" set in the shortcut). Ideally, another option could be set to prevent starting emulation twice (e.g. NewGui=1, NewAmiga=0), so one could fiddle with GUI settings while the emulation had started, but be prevented to actually start a new instance of the emulator.
NewDeli is offline  
Old 11 May 2010, 15:19   #4
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Quote:
Originally Posted by NewDeli View Post
eh... who spoke about a GUI tick box ?
Quote:
Originally Posted by NewDeli View Post
Could it be possible to add a tick box to allow or prevent other instances of the GUI to be present in memory (launching of 2 or more instances of the emulator = optional, default behavior would be only one instance at a time) when the shortcut is clicked again ?
You
Btw : If you don't doubleclick a config or another associated file type the GUI starts without launching the emulation.
TCD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 2.6.1 just quits the second time Phantom support.WinUAE 11 31 July 2013 22:08
Only allow one instance. Avanze request.UAE Wishlist 0 15 February 2013 14:31
cdrom access time winuae 2.3 ! turrican3 support.WinUAE 17 03 November 2010 19:47
WinUAE time compression/speed up Neil support.WinUAE 12 11 July 2009 20:37
Help................WinUAE First Time Unregistered support.WinUAE 5 06 August 2002 16:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10857 seconds with 13 queries