English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 09 October 2018, 16:06   #921
kaffer
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Cambridge
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by desiv View Post
I lied..
The error was *ERR*31
(I think I got the ERR 2 because I named my HFE file Eliminator_2. )

In the zone. If you'd like the CTR file (if it will help), I can do that too.

Update: I finally realized that I could test the CTR file in WinUAE if I copied the correct (i.e. 64-bit) DLL into the right spot.
I did that, and the game loads in WinUAE.
So I know my CTR file is good (at least for booting the game).
Just the conversion to HFE doesn't seem happy. HFE v1 the game never loads (on a machine where the original floppy loads), HFEv2 I get the ERR31 on the FlashFloppy display, and on HFEv3, it never saves the file to an HFE.
FlashFloppy needed a tweak to support HFEv2. Actually the format is basically the same as HFEv1 so it was trivial. Although FlashFloppy next release will mount your HFEv2 of Eliminator, I doubt it will actually work. There is protection by Christian Weber (SCA virus fame) mentioned in the bootblock and I guess this doesn't get represented correctly in HFEv1/v2.
kaffer is offline  
Old 09 October 2018, 18:13   #922
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,391
Quote:
Originally Posted by kaffer View Post
FlashFloppy needed a tweak to support HFEv2. Actually the format is basically the same as HFEv1 so it was trivial. Although FlashFloppy next release will mount your HFEv2 of Eliminator, I doubt it will actually work. There is protection by Christian Weber (SCA virus fame) mentioned in the bootblock and I guess this doesn't get represented correctly in HFEv1/v2.
Thanx for the info..
No rush, I do have a crack ADF that I can play the game.
Not the nice very nice crack done by StingRay that includes the intro, as that one unfortunately requires PAL, but at least one where I can play the game.
I wonder if HFEv3 will support more of those protections?
I had heard read that there might be some protections that the non-USB HxC probably wouldn't be able to handle, and I assume it might be the same with a Gotek.
I've come across 2 original games so far (Eliminator and Altered Beast) that don't seem to like the HFE format. All in all, still a pretty good percentage, combining ADFs and HFEs that work. ;-)
desiv is offline  
Old 12 October 2018, 10:36   #923
kaffer
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Cambridge
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by desiv View Post
Thanx for the info..
No rush, I do have a crack ADF that I can play the game.
Not the nice very nice crack done by StingRay that includes the intro, as that one unfortunately requires PAL, but at least one where I can play the game.
I wonder if HFEv3 will support more of those protections?
I had heard read that there might be some protections that the non-USB HxC probably wouldn't be able to handle, and I assume it might be the same with a Gotek.
I've come across 2 original games so far (Eliminator and Altered Beast) that don't seem to like the HFE format. All in all, still a pretty good percentage, combining ADFs and HFEs that work. ;-)
Everything is theoretically achievable on Gotek hardware, it is mainly a case of designing a suitable low-bandwidth format which can express these various protected track formats (eg raw flux formats like Supercard Pro and Kryoflux streams can't be streamed from USB drive fast enough over full-speed USB). HFEv3 with some further extensions is a nice enough candidate. And also implementing smart analyser/transcoder to target that format.
kaffer is offline  
Old 12 October 2018, 15:31   #924
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 553
Quote:
Originally Posted by desiv View Post
I've come across 2 original games so far (Eliminator and Altered Beast) that don't seem to like the HFE format. All in all, still a pretty good percentage, combining ADFs and HFEs that work. ;-)

Tested here and seems to work fine, at least with HFEv3 files converted from IPF and an A500 + a Gotek with the HxC firmware.
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 12 October 2018, 17:49   #925
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,391
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
Tested here and seems to work fine, at least with HFEv3 files converted from IPF and an A500 + a Gotek with the HxC firmware.
Ah! Great to know, thanx!
(You say converted from IPF, you mean converted from the CTRaw I placed in the Zone? Or are you going from an IPF from another disk? (which may or may not be the same protection/format as mine) Just making sure we are on the same playing field here.. ;-)

Q: I have not been able to make an HFEv3 file from my CTRaw images.
I try it in the Gui (HxCFloppyEmulator.exe), but never creates the file. Just sits there on "writing."
In the log withDebug enabled, I see:
INFO 1 : Write HFEv3 file C:\Users\villdesi\Downloads\xfer\HxC\Eliminator_CTR.hfe for the standalone emulator.
INFO 1 : Floppy interface mode AMIGA_DD_FLOPPYMODE (Amiga Interface (880KB/DD))
DEBUG : HFEv3 Track 0 Size: 20294 bytes
DEBUG : HFEv3 Track 1 Size: 22638 bytes
DEBUG : HFEv3 Track 2 Size: 23130 bytes
DEBUG : HFEv3 Track 3 Size: 20136 bytes
DEBUG : HFEv3 Track 4 Size: 24051 bytes

But I never get any file saved.
If I change the output to HFE or HFEv2, I get a file.
I tried this at home with the stable release on my Win10 machine and just now on a Win7 machine with v2.1.11.1.

Can I use another program to try to convert CTRaw to HFEv3? hxcfe.exe somehow? (I didn't see a command line option that I could figure out to create an HFEv3 image.. Something with the -conv option??)

Last edited by desiv; 12 October 2018 at 21:45.
desiv is offline  
Old 23 October 2018, 17:20   #926
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 44
Posts: 1,536
Send a message via ICQ to Chain
When enters sometime in subdirectory, load adf and goes back ".." it "sometimes" stops working /reading at all, and it needs amiga reset.
Im not using any HFE enhancements, just flashdrive with adf.

Can someone confirms/reproduce that?
Chain is offline  
Old 26 October 2018, 12:56   #927
kaffer
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Cambridge
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by Chain View Post
When enters sometime in subdirectory, load adf and goes back ".." it "sometimes" stops working /reading at all, and it needs amiga reset.
Im not using any HFE enhancements, just flashdrive with adf.

Can someone confirms/reproduce that?
What firmware version? When you say Amiga reset, do you mean power cycle or C-A-A?
kaffer is offline  
Old 26 October 2018, 23:40   #928
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 44
Posts: 1,536
Send a message via ICQ to Chain
v0.9.29 and yes, CTRL-A-A
Chain is offline  
Old 27 October 2018, 08:58   #929
kaffer
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Cambridge
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by Chain View Post
v0.9.29 and yes, CTRL-A-A
The problem may be on the Amiga side, as C-A-A does not reset the Gotek. Unless FlashFloppy has done something to drive the Amiga into a bad state, but I've not had other reports of this.
kaffer is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help to open-source SAS/C Hauke Coders. General 35 26 September 2017 23:39
LCD on Gotek (with HxC firmware) christopherpm Hardware mods 1 08 January 2017 03:51
Gotek drive firmware for mounting .iso cd images Ox. Amiga scene 7 05 November 2014 06:14
Gotek drive firmware for Amiga general USB mass storage solution Supamax Amiga scene 2 20 September 2014 09:35
BlitzBasic - Is now open source Djay Amiga scene 2 08 February 2003 02:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10532 seconds with 16 queries