English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 13 May 2010, 09:56   #1
GnoStiC
PUAE maintainer
GnoStiC's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: fort lauderdale
Posts: 195
PUAE 2.1.0 (amiga emulator for *nix systems)

PUAE 2.1.0

http://github.com/GnoStiC/PUAE
________
vaporizer pipe

Last edited by GnoStiC; 20 January 2011 at 12:17.
GnoStiC is offline  
Old 13 May 2010, 10:26   #2
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 38
Posts: 2,487
very nice. great stuff gnostic. If anyone cares to post some compiles, i'll be happy to host them all in one location.

It would be nice to have a 'full set' of binaries equal to those hosted for the last e-uae version.
Hungry Horace is offline  
Old 13 May 2010, 11:58   #3
xaind
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney / Australia
Posts: 99
Mac build in the zone now.

I had two problems building.

1. The linker couldn't find _tfopen used in misc.c. I just #defined _tfopen to fopen and it seemed to work.

2. The linker couldn't find the implementation of save_cd. Not really sure what is going on here. The function is defined in blkdev.c but this file doesn't seem to be getting compiled and I'm not really sure why. I just commented-out the loop that uses save_cd.. which means that state-saving is almost certainly broken in this binary (edit: or not... see below).

Last edited by xaind; 14 May 2010 at 07:49.
xaind is offline  
Old 13 May 2010, 13:25   #4
GnoStiC
PUAE maintainer
GnoStiC's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: fort lauderdale
Posts: 195
thanks for the bug reports, both issues are fixed now.

btw, save state is almost certainly NOT broken as it uses iff like format (hunks)

Quote:
Originally Posted by xaind View Post
Mac build in the zone now.

I had two problems building.

1. The linker couldn't find _tfopen used in misc.c. I just #defined _tfopen to fopen and it seemed to work.

2. The linker couldn't find the implementation of save_cd. Not really sure what is going on here. The function is defined in blkdev.c but this file doesn't seem to be getting compiled and I'm not really sure why. I just commented-out the loop that uses save_cd.. which means that state-saving is almost certainly broken in this binary.
________
buy easy vape vaporizer

Last edited by GnoStiC; 20 January 2011 at 12:17.
GnoStiC is offline  
Old 13 May 2010, 23:21   #5
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,428
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Switching from the Mac Topic to this one

After compiling, everything goes well but i can't reach the gui with F12 + Enter .. nothing happens ...

Last edited by Foul; 13 May 2010 at 23:35.
Foul is offline  
Old 14 May 2010, 00:45   #6
gilgamesh
Linux snob

gilgamesh's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Monkey Island
Posts: 997
Thank you very much, GnoStiC.
gilgamesh is offline  
Old 14 May 2010, 04:29   #7
xaind
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney / Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by GnoStiC View Post
btw, save state is almost certainly NOT broken as it uses iff like format (hunks)
Nice.
xaind is offline  
Old 14 May 2010, 11:02   #8
xaind
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney / Australia
Posts: 99
There seems to be a problem with using the internal "HRTMon" freezer rom.

I can see that the rom is #included in the code, but it doesn't seem to be possible to actually use it because there's nowhere that adds the rom to the romlist so that the hrtmon_load function can find it.

I tried adding the following code at the top of hrtmon_load:

Code:
static int run_once = 0;
if (!run_once) {
	run_once = 1;
	romlist_add(":HRTMon", getromdatabyid(63));
}
I'm fairly sure this isn't the right place to be doing this, but I don't know where else to put it right now.

After that I can get into HRTMon with F12+f, but it doesn't work properly. The cursor flashes quickly and anytime I press a key it appears too many times. For example if I try to type COP I get:

Quote:
ccccoooopppp
xaind is offline  
Old 14 May 2010, 16:35   #9
GnoStiC
PUAE maintainer
GnoStiC's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: fort lauderdale
Posts: 195
@foul: ?

@xaind: (in the git)
we now have a target_startup_sequence function that will allow target specific things to be done.

first of them is now scan_roms (is in misc.c for now) which will scan roms (but doesn't at the moment)

you can put romlist_add there to save the day, but i'll fix that and "too fast" hrtmon it asap.
________
herbal vaporizers

Last edited by GnoStiC; 20 January 2011 at 12:17.
GnoStiC is offline  
Old 14 May 2010, 20:20   #10
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 38
Posts: 2,487
oh cool. hrtmon

i will try and set up a 'binaries home' for p-uae on sunday

anyone able to compile it for PPC / PS3-Linux?

also, i need to find out how the (host)analogue-stick->(amiga)mouse mapping is working, as this is near-essential for PS3 usage. had some very strange results on that previously!
Hungry Horace is offline  
Old 16 May 2010, 20:08   #11
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 40
Posts: 822
This may sound like a stupid question. I am running a Debian based system but have no idea how to download or use git files. Can anyone help pls? I tried the http link to download:

http://github.com/amigrave/PUAE.git

But I get:

That page doesn't exist!

Thanks for any help
Jimbo is offline  
Old 16 May 2010, 20:29   #12
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,428
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
http://github.com/amigrave/PUAE

Click on download source on bottom right ^^
Foul is offline  
Old 16 May 2010, 20:44   #13
GnoStiC
PUAE maintainer
GnoStiC's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: fort lauderdale
Posts: 195
why are trying to get amigrave's fork?
i bet it's old..

for the latest version;
1) apt-get install git-core
2) git clone git://github.com/GnoStiC/PUAE.git

Quote:
Originally Posted by Jimbo View Post
This may sound like a stupid question. I am running a Debian based system but have no idea how to download or use git files. Can anyone help pls? I tried the http link to download:

http://github.com/amigrave/PUAE.git

But I get:

That page doesn't exist!

Thanks for any help
________
RV90

Last edited by GnoStiC; 20 January 2011 at 12:17.
GnoStiC is offline  
Old 16 May 2010, 20:58   #14
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 40
Posts: 822
Thanks a lot guys. Just trying to compile it now. Getting quite a few errors so this may be a little to advanced for myself. But it is still running through at the moment.

EPIC FAIL for me

Code:
pes -fno-strength-reduce -DREGPARAM="__attribute__((regparm(3)))" -pthread -g -O2    -g -O2 -MT scsiemul.o -MD -MP -MF .deps/scsiemul.Tpo -c -o scsiemul.o scsiemul.c
scsiemul.c: In function ‘dev_open_2’:
scsiemul.c:238: warning: comparison between signed and unsigned integer expressions
scsiemul.c: At top level:
scsiemul.c:281: warning: no previous prototype for ‘scsiemul_switchscsi’
scsiemul.c: In function ‘scsi_do_disk_change’:
scsiemul.c:336: error: wrong type argument to unary exclamation mark
scsiemul.c: In function ‘command_cd_read’:
scsiemul.c:500: warning: comparison between signed and unsigned integer expressions
scsiemul.c: In function ‘dev_reset’:
scsiemul.c:847: warning: suggest parentheses around assignment used as truth value
make[3]: *** [scsiemul.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make: *** [all-recursive] Error 1
To much for poor little me to understand

Last edited by Jimbo; 16 May 2010 at 21:04.
Jimbo is offline  
Old 16 May 2010, 21:04   #15
GnoStiC
PUAE maintainer
GnoStiC's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: fort lauderdale
Posts: 195
well, i should write this in compiling doc but here is a quick info, you'll also need the following:

apt-get install build-essential
apt-get install automake
apt-get install zlib1g
apt-get install libsdl1.2-dev
apt-get install libgtk2.0-dev

maybe
apt-get install xorg-core
too ?
________
Buell S2

Last edited by GnoStiC; 20 January 2011 at 12:17.
GnoStiC is offline  
Old 16 May 2010, 21:09   #16
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 40
Posts: 822
Ah I was missing libsdl1.2-dev, thanks. Configured fine. But I hit a block on the make process:

Code:
/home/voorhees/PUAE/src/cdtv.c:314: undefined reference to `sys_command_cd_stop'
cdtv.o: In function `pause_audio':
/home/voorhees/PUAE/src/cdtv.c:204: undefined reference to `sys_command_cd_pause'
filesys.o: In function `initialize_mountinfo':
/home/voorhees/PUAE/src/filesys.c:644: undefined reference to `a3000_add_scsi_unit'
/home/voorhees/PUAE/src/filesys.c:650: undefined reference to `a2091_add_scsi_unit'
collect2: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [uae] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make: *** [all-recursive] Error 1
Jimbo is offline  
Old 16 May 2010, 21:17   #17
GnoStiC
PUAE maintainer
GnoStiC's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: fort lauderdale
Posts: 195
i don't know your configure parameters but you're surely missing --enable-scsi-device
you'd better try bronx_.sh (root folder) script and work your way around.


Quote:
Originally Posted by Jimbo View Post
Ah I was missing libsdl1.2-dev, thanks. Configured fine. But I hit a block on the make process:

Code:
/home/voorhees/PUAE/src/cdtv.c:314: undefined reference to `sys_command_cd_stop'
cdtv.o: In function `pause_audio':
/home/voorhees/PUAE/src/cdtv.c:204: undefined reference to `sys_command_cd_pause'
filesys.o: In function `initialize_mountinfo':
/home/voorhees/PUAE/src/filesys.c:644: undefined reference to `a3000_add_scsi_unit'
/home/voorhees/PUAE/src/filesys.c:650: undefined reference to `a2091_add_scsi_unit'
collect2: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [uae] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/voorhees/PUAE/src'
make: *** [all-recursive] Error 1
________
Honda GL1100A

Last edited by GnoStiC; 20 January 2011 at 12:17.
GnoStiC is offline  
Old 16 May 2010, 21:52   #18
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 40
Posts: 822
I got it working. Thanks for your time and help. Now for a little play. It complains about no rom (for me anyway) when first started and wouldnt let me select one. had to manual add it to the config file and then start it up.
Jimbo is offline  
Old 16 May 2010, 22:01   #19
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,428
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
why i have no GUI when i launch PUAE ?
Foul is offline  
Old 16 May 2010, 22:11   #20
gilgamesh
Linux snob

gilgamesh's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Monkey Island
Posts: 997
You need GTK2 development dependencies. Have a look at config.log.
gilgamesh is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Real Unity: Directory Opus Magellan II for all Amiga and Amiga-like systems. spoUP News 0 19 March 2012 03:09
Cannot emulator joystick on keyboard with E-UAE or PUAE goldenegg support.OtherUAE 2 03 February 2011 03:52
amiga ppc systems amicrawler Amiga scene 6 29 June 2010 16:14
Acube systems announces the availability os Amiga OS 4.0 Ultron News 16 27 April 2007 15:18
Amiga Screenshots..and other systems too Unregistered Amiga websites reviews 4 02 August 2001 22:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09453 seconds with 14 queries