English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 07 October 2004, 00:06   #1
Interceptor
Registered User
Interceptor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Essex, UK
Posts: 409
why do my WHDLoad icons look odd?

when i install a game with WHDload and choose the normal icon the colours are kinda odd, looking somewhat like the palette is screwed.

is this normal? they look kinda crap.

workbench is in 256 colours, and it's OS3.0 or something. (it's a beefed up A1200)

could someone just breif me on what's going on? thanks!
Interceptor is offline  
Old 07 October 2004, 00:59   #2
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,164
Please provide some useful information like the name of the game(s) you are installing. All my installs have at least a romicon (16 colours) and a newicon and OS3.5 colour icon and often an OS3.5 boxicon. Try one of my installs and see what it looks like on your Workbench.
Codetapper is offline  
Old 07 October 2004, 10:30   #3
Interceptor
Registered User
Interceptor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Essex, UK
Posts: 409
okay sure, 2 installs;

first is stardust, the icon looks mostly red and black with bits of yellow and green as if it wants to use a specified palette, but the workbench ones (grey, cyan, black, white, red, yellow, green and blue) make it look wrong.

the next is overlander, which was one of yours, which again, looks to have the same 'problem'. (the icons arent garbled or anything) are they only supposed to be used with the 4 color workbench? or is there a 'whdload recommended palette' or something? or perhaps thats just how they are?

as for my workbench, it's just a standard install done with the normal disks, so if i need any little enhancements, it's pretty much a given that they arent installed.

i remember i used to make icons by dithering a picture into the workbench palette using adpro, they looked nice on a TV, but shite on a monitor

cheers

Last edited by Interceptor; 07 October 2004 at 13:44.
Interceptor is offline  
Old 07 October 2004, 22:01   #4
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,164
As I said in the previous message I include a romicon, newicon and OS3.5 colour icon. You are confusing romicons with normal icons. RomIcons use a specific 16 colour palette and must be installed with the utility on aminet, otherwise the colours will look wrong. Search romicon on Aminet then try again.
Codetapper is offline  
Old 07 October 2004, 22:59   #5
Interceptor
Registered User
Interceptor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Essex, UK
Posts: 409
okay that's great. i was indeed confusing the 2.

but a search for romicon(s) on aminet just returns packs of romicons, and nothing that appears to be a utility.

if anyone could just point me to the said utility, i'd really appreciate it
Interceptor is offline  
Old 08 October 2004, 00:46   #6
MSC
Zone Friend
 
Join Date: Aug 2004
Location: UK
Age: 48
Posts: 137
If i remember rightly, the "utility" is in the icon archive.
MSC is offline  
Old 08 October 2004, 11:06   #7
Interceptor
Registered User
Interceptor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Essex, UK
Posts: 409
nope, just icons
Interceptor is offline  
Old 08 October 2004, 13:03   #8
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,164
Exclamation User error...

I found it in about 2 seconds at ftp://de.aminet.net/pub/aminet/pix/icon/RomIcons9.lha
Codetapper is offline  
Old 08 October 2004, 13:54   #9
Interceptor
Registered User
Interceptor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Essex, UK
Posts: 409
well, i had opened romicons.lha (which just has .info files and no programs) and guessed the rest of them were incremental collections of MagicWB icons.

i appreciate your distain, but seriously, in my own defence, it's in no way apparent what the hell you actually have to download unless you already know (which would mean one wouldnt need to ask).

dont get me wrong tho, i also appreciate the help! ...it's still not apparent, but since i now know that's the archive i need, i'll work it all out when i get back home.

cheers!
Interceptor is offline  
Old 09 October 2004, 00:26   #10
Interceptor
Registered User
Interceptor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Essex, UK
Posts: 409
okay, i the answer i was looking for was:

"you need the MagicWB-Demon program, which comes in the MagicWB distribution"

(i've posted this for anyone else in the future with the same enquiry - no sarcastic posts please)
Interceptor is offline  
Old 09 October 2004, 12:17   #11
Frog
Junior Member

Frog's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Posts: 1,322
If you're using Scalos you can also set the appropriate colors and locked them.
Frog is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Icons for whdload games _ThEcRoW request.Other 6 06 April 2017 18:41
OS 3.5 icons on 3.1 & WHDLoad hangs when displaying icons PoulpSquad support.WinUAE 22 14 September 2012 00:57
Usb & WhdLoad Odd Issue marcolau support.Hardware 6 23 November 2009 21:50
Whdload icons needed please !!! lolafg request.Other 3 12 March 2009 20:16
Icons for drawers that have the letter on them, for whdload collections... keropi support.Other 4 01 July 2006 14:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07646 seconds with 13 queries