English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 23 September 2015, 14:26   #1
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
OS 3.9 Large Drive (16GB) and IDEFIX Hangs

Hi all

So a top guy sorted me out a 16GB CF all ready to go. So happy with it.

I have a IDE Splitter and use IDEFIX (old setup). However now in WB3.9 and the large drive, IDEFIX hangs the system on boot

I think I need to patch something to get IDEFIX to work with large drives?

Anyone can guide me, the machine has no internet etc.
burf2000 is offline  
Old 23 September 2015, 14:58   #2
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
I have tried C:LoadIDE Reset and Start
burf2000 is offline  
Old 23 September 2015, 15:25   #3
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,837
You probably need the IDEfix patches available there: http://www.doobreynet.co.uk/amiga.html

The patches require this version of IDEfix: http://wiki.icomp.de/wiki/File:Eb_final.lha
thomas is offline  
Old 23 September 2015, 16:30   #4
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
Got them copied over but now need spatch

Its weird the playCD see the CD player but cant access it via WB.

How soon should LoadIDE be fired up
burf2000 is offline  
Old 23 September 2015, 17:53   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,837
I think that spatch is not available standalone. But it is contained in many other archives. For example this one: http://aminet.net/package/util/wb/Spatcher1_0

Question: why do you need IDEFix? Do you have more than two devices? If you need the splitter only to adapt from 44 to 40 pins, then it will work without IDEfix if you put both devices on the first channel. IDEfix is only needed to activate the second channel.
thomas is offline  
Old 23 September 2015, 17:54   #6
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
I have a CF on channel 1 and a HD and CDRom on channel 2.
burf2000 is offline  
Old 23 September 2015, 18:02   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,837
If you'd move the HD to channel 1 you could try this approach: http://eab.abime.net/showthread.php?t=79632
thomas is offline  
Old 23 September 2015, 18:37   #8
jPV
Registered User
jPV's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: RNO
Posts: 699
Hmm.. Idefix also patches the scsi.device... could there be some conflict if Setpatch tries also to patch the same device? Maybe try disabling scsi.device patching in Setpatch if you want to use Idefix?
jPV is offline  
Old 23 September 2015, 19:33   #9
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
If you are using BB2 try using the old AMIGAOS ROM UPDATE renaming it in Sys: Devs.
Retrofan is offline  
Old 23 September 2015, 21:50   #10
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
Whats AmigaOS Rom Update?

So, in 3.9 if I play cd it plays the CD but the CD does not appear on Workbench how do we sort this?

Also If I run IDEFIX in Shell it hangs
burf2000 is offline  
Old 23 September 2015, 22:32   #11
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
Update, So I now have a HD sharing the CF channel and HDToolKit can see if but the drives do not appear.

CDROM is now running to, turned off IDEFIX. Only quest now is to see the other harddrive
burf2000 is offline  
Old 24 September 2015, 07:45   #12
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,837
Click on the first harddrive in HDToolbox and let it save the changes.
thomas is offline  
Old 24 September 2015, 09:24   #13
burf2000
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Farnborough
Posts: 80
Thomas that worked you rock!
burf2000 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help setting up a large drive in WinUAE -Acid- support.Hardware 10 15 September 2015 14:19
Using large hard drive on A1200 christopherpm support.Hardware 6 11 April 2013 13:03
large drive issues with cf trebormills project.ClassicWB 4 02 September 2011 00:06
Getting large hard drive support into Workbench 3.0/1 without idefix Bloodwych project.ClassicWB 13 07 July 2009 23:14
ZIP Drive + IDEfix = ? Fingerlickin_B support.Hardware 10 03 April 2008 01:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07944 seconds with 15 queries