English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Demos

 
 
Thread Tools
Old 26 May 2016, 11:38   #1
AmigaLee
 
Posts: n/a
Floppy disk Desert Dreams

Another Amiga veteran awakes!

I noticed the version of Desert Dreams kicking about on the 'net which is slightly corrupt in the intro credits part "Design and Coding, Laxity, Zeus".

Having tested my own floppy copy I don't have this corruption. Is it worth uploading it somewhere?
 
AdSense AdSense  
Old 26 May 2016, 11:57   #2
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 42
Posts: 613
I just tested the TOSEC copy are you are correct at the slight glitch. In light of this I would say yes it certainly is worth uploading.
Superman is offline  
Old 26 May 2016, 18:32   #3
AmigaLee
 
Posts: n/a
Cool. I'll do so when I get one of those Round Tuit's. Would someone be able to update the TOSEC version if it's deemed suitable?
 
Old 26 May 2016, 19:50   #4
mai
Moderator
mai's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Stendal/Germany
Age: 49
Posts: 4,566
You all are using old TOSEC distribution then!
Meanwhile TOSEC(since releasec TOSEC-v2012-12-28) and exotica. org holds good dump too.
So new image is not needed, thanks anyway.

Last edited by mai; 26 May 2016 at 19:57.
mai is offline  
Old 27 May 2016, 08:07   #5
AmigaLee
 
Posts: n/a
Okay
 
Old 29 October 2016, 01:10   #6
Vollldo
 
Posts: n/a
Quote:
You all are using old TOSEC distribution then!
That's a problem if you're not aware. A french site like "planetemu" (one of the maaany others online) used an out of date TOSEC set, and thus became an unreliable source.
 
Old 29 October 2016, 01:28   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,973
Quote:
Originally Posted by Vollldo View Post
That's a problem if you're not aware. A french site like "planetemu" (one of the maaany others online) used an out of date TOSEC set, and thus became an unreliable source.
After being AWOL for more than a "few" years, I suffered from the same issue

Hence why I made it my mission to get the EAB File Server updated with the latest TOSEC files; see this thread
DamienD is offline  
Old 31 October 2016, 00:35   #8
Vollldo
 
Posts: n/a
Eh eh i know, and i appreciated to update my own floppy collection witht the recent updated, thanks a lot Damien !
 
Old 06 December 2016, 16:48   #9
ViLXDRYAD
Avocado lover

ViLXDRYAD's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Avocado Forest
Posts: 50
Idk if it is part of the corruption or if it is just a bad WinUAE setting BUT the whole part after the REVELATIONS text appears on the screen is gone for me http://ada.untergrund.net/?p=demo&i=60 i remember having seeing a white chainsaw thing back then which now just a black screen = c

also yea; i also notice there are some dots that might have not supposed to be there:


i downloaded the ADF one at exotica.org an it has the title fixed;


however, both have this kinda logic bug where the bullets go far through the spaceship before exploding lol i wonder if this was like that on the original release? or perhaps a bad WinUAE setting as i said earlier:


also both; the one at exotica.org here: http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=9479 and the one at Amiga Demoscene Archive also just has a black screen when after the REVELATIONS text appears on the screen for me, if yours has this fixed i would really appreciate if you could upload it if possible = ) it is not viable for me atm to download the entire TOSEC collection, also i can not believe how a demo this good could be so hard to find alright lol it was the first demo i ever could run using WinUAE time ago so i am fond to it, regards = 3
ViLXDRYAD is offline  
Old 06 December 2016, 17:23   #10
-Acid-
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: South Shields
Posts: 424
I find that glitch happens and on my A1200 and so does the missiles not being timed right at the start. I think this is more down to using a faster cpu though for the missiles. Can't say i've watched the demo on my A500 or A600 to compare.
-Acid- is offline  
Old 06 December 2016, 17:31   #11
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,900
I've watched this demo many times on A500 and I can confirm that's an issue on faster cpus.
Also if using UAE make sure to use A500 cycle-exact.
Retroplay is offline  
Old 06 December 2016, 20:45   #12
TTD
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Copenhagen/Denmark
Posts: 132
Send a message via MSN to TTD
What a classical demo, think also the remake to c64 is quite nice, and if you will have some fun parody of it try zymco on youtube that is so funny
TTD is offline  
Old 06 December 2016, 21:26   #13
ViLXDRYAD
Avocado lover

ViLXDRYAD's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Avocado Forest
Posts: 50
I just tried that and indeed, i can confirm too that it works flawlessly using A500 with the cycle-exact setting, thanks you guys! really got me back to be able to dig this demo once more =' 3

I also find fascinating the fact that there are secret parts on this demo as claimed in the text as follows:
Quote:
Hidden Part / Easter Eggs
Boot from disk 2, and you'll get a blank screen. Now press the left
mouse button, the right mouse button, and the joystick button at the same time.
Well, it seems like nobody have been able to find the second hidden part in Desert Dream, right!?.
For the interested phreaks i can reval, that half of the part is located
on D.D disk1. And the other half is located in the minidemo D.A.N.E. Nothing Is Impossible here!.
this text can be found on the exotica.org link i put on my previous message, i have found the one at the second disk BUT there also speaks about a hidden part on the first disk as well?

I find this part suspicious of having to do with that hidden part;


at the end of the animation there the camera goes through the floor, perhaps holding a certain key makes the camera to keep going on the path unlocking the secret part?


I have not figured it yet lol
ViLXDRYAD is offline  
Old 25 February 2017, 21:57   #14
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 36
Posts: 1,229
I have both of the corruptions (credits and tunnel), plus when it says end off part 2 the floppy appears corrupted and it gets stuck there.
ancalimon is offline  
Old 26 April 2017, 10:41   #15
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Posts: 439
Quote:
Originally Posted by ViLXDRYAD View Post
also yea; i also notice there are some dots that might have not supposed to be there:
A few years ago, there was a trilogy series of DVDs (and a Blu-ray for the third) called MindCandy, which was a showcase of the Demoscene on PC and Amiga, and on the Amiga DVD, Desert Dream was featured, and they used a faulty version with this above glitch. I can hardly say that smacks of professionalism, to be frank. Couldn't they have found a better version?
Foebane is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It Came From The Desert andwan0 Retrogaming General Discussion 5 01 October 2015 11:02
Wanted: Wasted Dreams (Amiga CD, Digital Dreams Entertainment) dex MarketPlace 1 11 August 2012 15:52
Pinball Dreams, Pinball Dreams II, WHDLoadable Hideki request.Old Rare Games 12 10 January 2007 02:18
help with it came from the desert 2 Unregistered support.Games 0 11 May 2004 01:58
Please help - It Came From the Desert II tempest2000 support.Games 2 19 March 2004 17:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18014 seconds with 12 queries