English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 18 March 2018, 18:51   #1
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
International Open Golf Championship

Heya guys,

Anyone know how to get International Open Golf Championship running consistently in WinUAE?

Using the only available files (.ADFs from TOSEC), I can actually get to the title screen without a software error 3 of 20 attempts

Tried every single conceivable AGA configuration / logical settings change.
DamienD is offline  
AdSense AdSense  
Old 18 March 2018, 19:01   #2
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 158
work with whdload generic. Archive in the eab ftp. You can make a hdf with (extract the directory data)

Last edited by Aladin; 18 March 2018 at 19:29.
Aladin is offline  
Old 18 March 2018, 19:33   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
Thanks Aladin, that's my last option.

I'm sure there's probably a native installer on disk so this is what I'll do next; if nobody knows how to get the .ADFs working reliably.
DamienD is offline  
Old 18 March 2018, 22:13   #4
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 452
on gamebase Amiga there are working ADF
Seiya is offline  
Old 18 March 2018, 22:36   #5
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
There is only one set avaliable; .ADFs and no .IPFs...

Of course Gamebase Amiga uses this as do I; that's not the topic of the thread.
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 21:33   #6
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
There's something seriously messed up with this game...

Installed to my "Classic WB Lite 3.1" .HDF and works everytime... Used SnoopDos; nothing special needed.

Created a self-booting / bare bones .HDF; crashed 70% of the time

Installed standard WB 3.1 and then the game; crashed 70% of the time

...can't figure this one out
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 21:49   #7
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Are you having an issue with a HD installed version or loading from disk?

I tried with the GBAmiga disk version and it works fine. Tried multiple times and always made it to the title screen without issue. Went in-game and that worked too.

A1200 Basic non-expanded configuration quickstart with compatibility slider set to 2. Tried with 1 and 2 drives and both times it worked.
AmigaBoy is offline  
Old 19 March 2018, 22:12   #8
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
Quote:
Originally Posted by AmigaBoy View Post
Are you having an issue with a HD installed version or loading from disk?
Both

Quote:
Originally Posted by AmigaBoy View Post
I tried with the GBAmiga disk version and it works fine. Tried multiple times and always made it to the title screen without issue. Went in-game and that worked too.
As above in my opening post, there is only one set available...

Quote:
Originally Posted by AmigaBoy View Post
A1200 Basic non-expanded configuration quickstart with compatibility slider set to 2. Tried with 1 and 2 drives and both times it worked.
Maybe that's my issue with the .ADFs i.e. too many drives enabled

...but doesn't explain why the various HD installs I've done fail.
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 22:29   #9
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
Various Quickstart settings are the first thing I tried after having issues...

Still happens here even after following what you've suggested
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 22:29   #10
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Both


As above in my opening post, there is only one set available...


Maybe that's my issue with the .ADFs i.e. too many drives enabled

...but doesn't explain why the various HD installs I've done fail.
Not disputing there's only one set. Just wanted to make it clear that's what I was using

Just installed a clean Workbench 3.1 HD and installed the game from the same disks. Same config as before, except 4 drives this time. Works fine.
AmigaBoy is offline  
Old 19 March 2018, 22:33   #11
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
What the???

...trust me; as per posts in this thread I've exhausted a lot of different options / settings.

Please post your magical .UAE file and I'll try to work out what's different (as I've tried everything for the past 2 hours and also followed your suggestions but still crashing)
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 22:37   #12
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Nothing special about it, but here it is.
Attached Files
File Type: uae golf.uae (11.5 KB, 5 views)
AmigaBoy is offline  
Old 19 March 2018, 22:46   #13
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
Thanks man, appreciated

...but still get this most times as per usual:

DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 22:51   #14
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Maybe I'm just really lucky? It's consistently worked fine for me. Tried at least 5 times now.
AmigaBoy is offline  
Old 19 March 2018, 23:26   #15
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
I've tried over a 100 times now; .ADFs and the HD install on various scenarios...
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 23:28   #16
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
I've tried over 100 times now; .ADFs / HD install etc...


I honestly don't know. It works here without any issues. I haven't done anything special. WinUAE portable install. Quickstart A1200. 1 or 2 drives.
AmigaBoy is offline  
Old 19 March 2018, 23:35   #17
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
...and trust me I tried that; plus many other settings / options before even creating the thread

Thing is, we are both using WinUAE 3.6.1; registry vs. portable makes zero difference.
DamienD is offline  
Old 19 March 2018, 23:38   #18
AmigaBoy
Registered User

 
Join Date: Aug 2004
Location: 19 Jump Street
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
...and trust me I tried that; plus many other settings / options before even creating the thread

Thing is, we are both using WinUAE 3.6.1; registry vs. portable makes zero difference.
Yep. I know you know your stuff which is why I'm stumped as to why it works for me and not for you.

Hopefully someone else can chime in with a magical answer.
AmigaBoy is offline  
Old 20 March 2018, 00:05   #19
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 10,883
Where's ross when I need him

...to me it's not a WinUAE bug; given Toni's 2 x decades of moving forward; emulation is 99% perfect

No, I think it's an issue with the files in some respect; which I'm sure an experienced coder can identify quickly.
DamienD is offline  
Old 20 March 2018, 08:39   #20
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 45
Posts: 2,664
Bad crack maybe ? I have uncracked version if you want (has manual check, which i can't pass due manual lost somewhere).
meynaf is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
International Open Golf CD32 sold for 1000 euros on ebay mc68060 Retrogaming General Discussion 4 22 November 2017 13:22
Nick Faldo's Championship Golf on A1200? TenLeftFingers support.Games 2 08 September 2015 23:35
International Open Golf Championship manic23 Games images which need to be WHDified 49 11 January 2014 07:35
Championship Golf (Amstrad CPC) s2325 request.Old Rare Games 7 01 July 2009 15:56
International Open Golf Championship pcGTW_Webmaster HOL data problems 1 14 June 2004 20:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.34004 seconds with 13 queries