English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 09 March 2017, 20:47   #1
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,883
Run NewCli and then commands afterwards

Heya guys,

I have a script file that is as follows:

Code:
NewCli
Type Readme.txt
The NewCli opens but afterwards the file isn't typed in this

What trick do I need to use so that the script continues after NewCli has been launched?
DamienD is online now  
AdSense AdSense  
Old 09 March 2017, 20:48   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,403
Let's start from the basics: why do you need to open a new CLI to show a text file? Is it because you want it in a new window that you do "newcli" first?


If you do "run type readme.txt" that in itself will open a new CLI process, but on the same window.

[edit]
I just remembered newcli has a FROM parameter, so you can open a window from a script.

This is what I would do:
Get http://aminet.net/package/util/cli/mousewait

Then make a second script like this with the stuff you want to pop up in a new window:
Code:
type Readme.txt
mousewait
endcli
Then in your original script/sequence you do
Code:
newcli from script
Replace "script" with whatever name you used to save the script.

Keep in mind while this new CLI is open, whatever you have in the original script will keep running. So maybe this isn't exactly what you need (hard to tell without knowing what you want to do)

Last edited by Akira; 09 March 2017 at 20:59.
Akira is offline  
Old 09 March 2017, 21:33   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,883
...would take me ages to try and explain the reasons.

Anyway, "newcli from script" was exactly what I needed and works great

Now the next question, is there a way to make this newcli take up the full screen automatically?

On floppy disks in the startup-sequence I used a tool called "BigCLI" but it doesn't seem to work here...
DamienD is online now  
Old 09 March 2017, 21:45   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,883
Don't worry worked out how to have a nice full-screen CLI

Had to use:

Code:
 NEWCLI "CON://640/256" FROM SCRIPT
Final thing I think, is there a way to hide the text "New shell process 1" that first appears when the window opens?
DamienD is online now  
Old 09 March 2017, 23:00   #5
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,403
Yes, you can specify a window size, and title too if you want!

To hide that, maybe try adding a QUIET afterwards? I don't know if there is a chance to do that. It might also show "[CLI 2]" either way. Maybe another command is needed. Sorry, this is all I remember off the top of my head.
Akira is offline  
Old 09 March 2017, 23:04   #6
rare_j
Zone Friend

rare_j's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 766
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Final thing I think, is there a way to hide the text "New shell process 1" that first appears when the window opens?
I dont know how you start with a blank screen, but you can try clearing the screen with ECHO "*ec" NOLINE as the first command.
rare_j is offline  
Old 09 March 2017, 23:41   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,883
Interesting, cheers guys

...will try your suggestions, muchos appreciated ; )
DamienD is online now  
Old 10 March 2017, 00:14   #8
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,883
Quote:
Originally Posted by rare_j View Post
I dont know how you start with a blank screen, but you can try clearing the screen with ECHO "*ec" NOLINE as the first command.
Legend!!!

...this does exactky what I need
DamienD is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Specific STOP / RUN commands rodpulsar project.WHDLoad 12 06 April 2016 17:01
Zip help commands mickolite support.Apps 5 16 June 2011 22:00
SAS/C Startup commands Eternal_Newbie support.Apps 2 04 July 2010 01:53
how to run winuae and run Tau Ceti Academy ??? funkycatspangky support.Games 7 22 July 2007 19:51
Help required with NewShell/NewCLI Yesideez New to Emulation or Amiga scene 2 31 March 2007 06:51

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22038 seconds with 14 queries