English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 03 October 2019, 10:51   #1
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
AfA One v1.3 Realized




AfA One v1.3: New update of my Distro, RTG system based on AfA-OS 4.8, requires prior complete installation of OS 3.9 BB1/2/3/4 "not included"!


Test Video: AfA One Installation


New in this version:
- SysInfo v4.3
- NetSurf By Arti v3.10 (Web Browser)
- IBrowse 2.5 Demo (Works for 30 Minutes)
- MUI 5.0 (Update v20190108r6341)
- RNOPDF v1.3 (PDF Reader)
- ADFer v1.3 (Multi Copy Disk/ADF)
- LilCalendar v1.1 (versatile calendar and reminder program)
- iConecta v3.15 (connection check)
- SQLMan v0.5 (SQLite database manager)
- MUIwake v0.3 (client for Wake On LAN protocol)
- Hollywood Multimedia (updated Hollywood bookstores)
- AnimWebConverter v3.0 (Animation Converter)
- GrimoriumPDF v2.06 (PDF Reader)
- VidentiumPicta v2.0 (Image Viewer and Retouching)
- VintageSongPlayer v2.10 (MP3 Player)
- AmigaAMP v3.26 (MP3 Player and Internet Radio Streaming)
- V.A.M.P v2.20 (Multimedia Player)
- New V.A.M.P. Skin Player
- New Uae Config.


Old Installed Software:
- Updated added new Datatypes
- Added Fonts Truetype
- Timidity v0.2i (MIDI / WAVE Converter Player)
- VidRec (Mount WebCamera on Workbench, connect on WinUAE Genlock + VideoFile
- TAR archives (automatic unwinding in Dopus4, Double-Click)
- TAR.GZ archives (automatic unpacking in Dopus4, Double-Click, M-Click)
- Archives 7z (automatic unpacking in Dopus4, Double-Click)
- CLiTyper (sliding text reader)
- StackCheck v1.0 (check for the right application stack)
- EXE Datatypes (Examine executable to discover requirements with Dopus4, Multiview Tool)


Requirements:
- Real AMIGA FPU/CPU 060 (untested) RTG Video Card
- WinUAE FPU/CPU 020/030/040 + JIT 256RAM UAE Zorro III 256 MB RAM
- Minimum 2 GB HD/HardFile Space
- Initialize HD/HardFile formatting with SFS/PFS Filesystem
- Full Installation OS3.9 + BB1/BB2 (Update ROM) /BB3/BB4
- On OS 3.9 Installed, delete "all" the contents of the WBStartup folder
- On OS 3.9 Installed, delete SYS:Utilities/Amplifer


Recommendations:
- Copy all the content of the Hardfile "AfA One.hdf" to HD OS 3.9 overwriting everything
- Install MUI Key (to get the right MUI settings on your applications)
- Copy File Kickstart 3.1 (renaming it "KickStart31") to SYS:?evs/Kickstarts/ (this will allow you to move the windows out of the Workbench screen)

- Configure WinUAE at maximum power, use configured file (.uae) changing only the paths.

WHDLoad is installed you only need to copy your KickStart.

Test Video: Uso AfA One (v1.1)

Test Temi: Test Cambio Sfondi, Puntatori e Font

Test Audio: AmigaAMP


AfA One includes in the system a Shell capable of handling complex links and of considerable length, so no problem to run or download multimedia from links taken from the Web, a very important operation for NetSurf by Arti thanks to this Shell allows the viewing of Youtube videos through FFPLay, this feature is currently not present in any other modern OS including Amikit8, AmikitX etc. .

b]N.B: [/b] For the correct functioning of Warp3D (Hardware Emulation) and 3D applications preinstalled in AfA One, you must copy the PC library "soft3d.dll" in the folder where WinUAE resides, better if in a subfolder called "PlugIns".

Same for "QuarkTex.alib (OpenGL Games)", "qemu-uae" (PPC emulation), CAPSImg.dll (original IPF floppy management), portaudio.dll (audio management), "UnLZX" (automatic LZX unpacking), "UnRar.dll" (automatic RAR files unpacking)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AfA-One1.3.jpg
Views:	1757
Size:	147.9 KB
ID:	64643  

Last edited by AMIGASYSTEM; 07 November 2019 at 00:25.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 05 October 2019, 08:26   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
Add Installer Update AfA One v1.2 To v1.3
AMIGASYSTEM is offline  
Old 05 October 2019, 22:53   #3
OldAmigan
Professional old fart!

 
Join Date: Dec 2017
Location: Dumfries, Scotland
Posts: 6
It looks great.

Any chance of it working with AOS 3.5 or 3.1.4.1?
OldAmigan is offline  
Old 05 October 2019, 23:58   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
For the moment OS 3.1.4 does not support some applications used in this system, I have not tested OS 3.5 but I think that even with this OS some applications may not work.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 09 October 2019, 22:40   #5
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 435
OS 3.5 seemed to do well with it, but I didn't check it extensively. Possibility exists that it's very good with it. I'm mostly using OS 3.1.4(.1) these days to help further bug squishing. But this AfA is cool. At some point I might install it on my real Amiga 4000 partition and check it that way.
AC/DC HACKER! is online now  
Old 18 October 2019, 10:42   #6
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
NOT AVAILABLE:

AfA One v1.3: Download
Info Installazione e config WinUAE: Download

Did you remove the files from your Google Drive?
bjdcleary is offline  
Old 18 October 2019, 11:23   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
I had to eliminate AfA One in order not to have problems of any kind. Someone told me that installing Picasso96 (Shareware from Aminet) could be illegal, i think I will not publish this distro anymore.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 October 2019, 11:51   #8
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I had to eliminate AfA One in order not to have problems of any kind. Someone told me that installing Picasso96 (Shareware from Aminet) could be illegal, i think I will not publish this distro anymore.
ClassicWB has had P96 included for years, and the updated/modified version in HSTWB Installer still includes it. Unless it's the very latest version from icomp.de (which I've actually paid for) then I really don't think it matters. You said yourself that it's SHAREWARE, not licenceware. It's been freely available to anyone on Aminet for ages. MUI is still technically shareware too, but according to numerous forum posts Stefan no-longer responds to emails regarding registration to obtain the keyfile, so it may be safe to assume that it's technically now abandonware.
bjdcleary is offline  
Old 18 October 2019, 11:54   #9
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
The Aminet version is 20 years old!!!
bjdcleary is offline  
Old 18 October 2019, 16:16   #10
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
Smile Re-distribution of this archive remains legal, as long as no money is charged

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I had to eliminate AfA One in order not to have problems of any kind. Someone told me that installing Picasso96 (Shareware from Aminet) could be illegal, i think I will not publish this distro anymore.
"The legal status of the shareware archive of P96 v2.0, which has been available on Aminet for years, is not changed: It stays legal to distribute this archive free of charge."
http://eab.abime.net/showthread.php?t=95574

"The shareware status of P96 v2.0 remains active: Re-distribution of this archive remains legal, as long as no money is charged."
http://wiki.icomp.de/wiki/P96

So you're absolutely fine!

If anyone wishes to upgrade to v2.2 can buy it from iComp, as I have done.
http://wiki.icomp.de/wiki/P96#Updates_in_V2.2
bjdcleary is offline  
Old 21 October 2019, 02:48   #11
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
Exclamation What did I do wrong?

What did I do wrong?



???
bjdcleary is offline  
Old 21 October 2019, 08:13   #12
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 591
Does starting RexxMast fix that problem? It is in the System folder.
If yes, check startup-sequence. Normaly it is started from there. If it is not add the line:
SYS:System/RexxMast >NIL:
tero is offline  
Old 21 October 2019, 15:42   #13
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by tero View Post
Does starting RexxMast fix that problem? It is in the System folder.
If yes, check startup-sequence. Normaly it is started from there. If it is not add the line:
SYS:System/RexxMast >NIL:
That would make sense. Will give it a try this evening.
bjdcleary is offline  
Old 22 October 2019, 01:05   #14
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
Quote:
Originally Posted by bjdcleary View Post
What did I do wrong?

???

The error is due to the double execution of the program THE

You have not deleted the old OS 3.9 BB4 applications in WBStartup that are duplicates of my applications in WBStartup/Enable.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 22 October 2019, 16:23   #15
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
Ah yes I got way ahead of myself!

- On OS 3.9 Installed, delete "all" the contents of the WBStartup folder
- On OS 3.9 Installed, delete SYS:Utilities/Amplifer

I missed those two vital steps! Haha
bjdcleary is offline  
Old 31 October 2019, 00:31   #16
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 981
@AMIGASYSTEM
if you don't want more to share Afa One you should delete the link
Seiya is offline  
Old 31 October 2019, 00:49   #17
quantum8
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: BNE AU
Posts: 117
Shame this is no longer available....I would have liked to have a play with it some time.
quantum8 is offline  
Old 31 October 2019, 05:50   #18
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
@AMIGASYSTEM
if you don't want more to share Afa One you should delete the link
No, because I can always give help and support to the person who installed it.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 04 November 2019, 15:08   #19
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 981
your link to download AFA One 1.3 is this:



so if this release is dead forever this links is useless now:
AfA One v1.3: Download

someone enter here and try to download Afa One 1.3 and connot do it? i ask why you keep this download link if you are not intention to share?
Seiya is offline  
Old 07 November 2019, 00:26   #20
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,251
Ok, eliminated
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AfA One Released AMIGASYSTEM News 83 16 October 2019 14:02
Afa Os 3.94 Paul News 10 02 November 2006 19:48
AFA OS and datatypes Rod_cl support.Apps 0 16 September 2006 02:39
AfA: AROS for AmigaOS 3.93.2 Paul News 0 15 July 2006 17:21
Update AFA OS 3.93.1 Paul News 3 17 April 2006 17:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11093 seconds with 16 queries