English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 26 September 2019, 21:47   #1
scu98rkr
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Twyford
Posts: 71
sound distortion when using Vampire

Hi Guys,

On my amiga 600 the sound has started to distort when using the vampire accelerator. This is out of the phono sockets out of the rear.

Its not distorting when not using the accelerator.

Any ideas ? Vampire issue ?
Or issue with something on the motherboard, with the extra load of the vampire.

Recapped 600, with New power supply and I've checked voltages on it seemed good.

Thanks

Roger
scu98rkr is offline  
Old 26 September 2019, 23:13   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,230
Some A600s have an issue where they get sound distortion when using PCMCIA, it's more common so perhaps Google that? Stuff like an ethernet card, RAM or Compact Flash adapter. It also makes the screen flicker Using composite. I don't remember the exact cause, maybe PCB design fault but have a Google

Last edited by alexh; 27 September 2019 at 08:40. Reason: Correction
alexh is offline  
Old 27 September 2019, 08:33   #3
ShK
Registered User
ShK's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Lahti / Finland
Age: 48
Posts: 355
You could try to add an additional ground wire from the side of Vampire HDMI plug to the A600 audio RCA connector's ground.
ShK is offline  
Old 27 September 2019, 09:26   #4
scu98rkr
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Twyford
Posts: 71
Hi Cheers for the answers guys,

1. Im not using PCMCIA at the moment. I can try without the Vampire and using PCMCIA I guess.

2. "additional ground wire from the side of Vampire HDMI plug"

Sorry Im not on the same level as you. Why ?
scu98rkr is offline  
Old 27 September 2019, 09:32   #5
ShK
Registered User
ShK's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Lahti / Finland
Age: 48
Posts: 355
Quote:
Originally Posted by scu98rkr View Post
2. "additional ground wire from the side of Vampire HDMI plug"
Sorry Im not on the same level as you. Why ?
To avoid a ground potential difference, if your HDMI and audio wires goes into different devices.
ShK is offline  
Old 27 September 2019, 15:23   #6
lord of time
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: wolverhampton
Posts: 129
Id bet on bad caps - I am on my 3rd A600 and all the ones that had cap issues had wierd stuff going on with audio as well as with behaviour in general! get it recapped!
lord of time is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Screen Distortion Thalion support.Hardware 0 17 September 2019 19:45
winuae 3.5.0 - high cpu utilisation and sound distortion gntavelis support.WinUAE 34 30 September 2017 20:34
RGB scart distortion. trydowave support.Hardware 11 25 February 2013 12:17
AUDxDAT audio distortion Nut support.WinUAE 19 10 December 2012 11:52
Strange sound problems (distortion once again) - Amiga 4000 viddi support.Hardware 6 10 February 2008 19:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06472 seconds with 15 queries