English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 April 2015, 15:22   #1
HanSolo
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Gdynia/Poland
Posts: 162
Vampire 1200

I have some questions regarding this future accalerator card.

-Will it have SATA or ATA controller?
-AGA++ Will have RTG system bulid in so it will work under picasso96 or something else? also it will provide any patch for graphics.library ?
-this 16bit sound chip will have Paula audio passthrough so we can put oly HDMI to our tv and thats all? Will it have ahi driver ? Mpeg decoding will be in software or hardware ?
-what kind of software or patches will be useless for vampire 1200? Will be provided any list ?
-If we have some programs optimised for 060 (visualprefs,some libs,games) it will work or we need to switch for 020 versions? Will be any speed difference in that situation ?
thanks
HanSolo is offline  
Old 13 April 2015, 17:16   #2
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,838
K, i think the first question should be, "is there going to be an A1200 FPGA board"
Although not qualified to answer this question, i think there will be one developed as soon as the a500/a2000 and a600 are released and in the wild. The specs for it will be greater than any other Accelerator board ever released and the A1200 will be on par with the Athlon family of chips and more than twice the speed of a 68060.

The FPGA and Apollo core has the capability to run a lot of 68K instructions in parallel on at least 3 different pipes so this will obviously speed up the operation. Windows will open instantly, Directories will refresh and draw in a fraction of a second. The time has never been better to invest in an Amiga (of all breeds)
kipper2k is offline  
Old 13 April 2015, 17:32   #3
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,295
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
CybergraphX 3 is what Aros 68k uses and I have the task of writing Aros drivers for the AGA++ core.
Samurai_Crow is online now  
Old 13 April 2015, 17:39   #4
cgugl
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: italy
Posts: 46
-Will it have SATA or ATA controller?
It will have at least a SD connector...

-AGA++ Will have RTG system bulid in so it will work under picasso96
The SAGA will be capable to open a deeper screen, with 10, 12... planes.
With a picasso 96 driver, and nothing more, you can also enable a chunky output
(one ring to rule them all ... one hdmi to get aga, saga, picasso96 mode all in one)

-this 16bit sound chip will have Paula audio passthrough...
No passthrought. You enable a new paula that gives output throught HDMI, and it will be capable of new AHI modes

-what kind of software or patches will be useless
No patches. The new Vampire has enough space to enable all the features at bootup.

-If we have some programs optimised for 060 (visualprefs,some libs,games) it will work or we need to switch for 020
Phoenix is capable to run both, 68020 and 68060 instructions.
All the instructions requires 1 clock cycle, so phoenix makes no differences between 68020, 68040 and 68060
cgugl is offline  
Old 13 April 2015, 17:41   #5
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,838
To Keep up with news of progress on this and other exciting forthcoming releases feel free to log into the IRC server. Developers can get some valuable info so they can hit the ground running

https://kiwiirc.com Select a user name and join the channel #apollo-team
kipper2k is offline  
Old 29 July 2015, 10:34   #6
Kokos
!rulez

 
Join Date: Jan 2015
Location: Chotomów / Poland
Age: 35
Posts: 22
I'm looking forward for some news on 1200 FPGA accelerators. Anything new - please let us know here.
Kokos is offline  
Old 05 March 2016, 04:25   #7
Doctor Clu
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Dallas, TX- USA
Posts: 30
How is the Vampire 1200 coming along?
Doctor Clu is offline  
Old 05 March 2016, 16:38   #8
Codetsu
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: next to Mordor
Posts: 137
every additional feature Add time to get that card Ready !!
like vampire 600 first it's was only Turbo card and then + GFX board
it's FPGA so you can make HW later

if we like to add things in it before it is ready we will newer get it !
there always be something to add just the one little thing "...and then some one is ready to buy it"

i ll be very happy to get just Turbo nothing more
just make it and i will buy it soon as it ready 7o7
even for A2000 or any Amiga
i not have A600 so i just wait and wait...
Codetsu is offline  
Old 05 March 2016, 17:11   #9
dannyp1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Michigan USA
Posts: 159
I would get an A600 if I were you. And even then there could be a wait involved for the Vampire. I think it took from 2011 until this year to get the 600 Vampire and there is still a long list of people waiting to buy one.

Last edited by dannyp1; 05 March 2016 at 17:17. Reason: Typo
dannyp1 is offline  
Old 05 March 2016, 18:22   #10
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 45
Posts: 1,581
Quote:
Originally Posted by dannyp1 View Post
I would get an A600 if I were you. And even then there could be a wait involved for the Vampire. I think it took from 2011 until this year to get the 600 Vampire and there is still a long list of people waiting to buy one.
No.. The Vampire v1 was produced in 2013 by Majsta alone and I believe less than 100 units may have been built. Those v1 boards were built and shipped to users.
Then came the idea to produce a redesigned board that would be easier to manufacture. That was the Vampire v2. However before it was finalised things changed and lots of new features were added.
The next target is to get the A500 version out. That should happen within 6 moths IMO. (could be sooner, but hey, time flies ey)
*After* that, the focus will be on the A1200 version. The design for that one is AFAIK not finalised yet.
If the A1200 vampire is a 2016 product or 2017, remains to be seen.
I for one will get several versions, maybe all ;-)
eXeler0 is offline  
Old 06 March 2016, 07:26   #11
Kokos
!rulez

 
Join Date: Jan 2015
Location: Chotomów / Poland
Age: 35
Posts: 22
I hope other manufacturers (Jens, Mike.. ) will start their projects soon... I'd like to see healthy competition here. :-)
Kokos is offline  
Old 06 March 2016, 07:55   #12
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 45
Posts: 1,581
Quote:
Originally Posted by Kokos View Post
I hope other manufacturers (Jens, Mike.. ) will start their projects soon... I'd like to see healthy competition here. :-)
To what end? The Vampire is already incredibly affordable for what you get. 😆
Technically, Jens could do a 040/060 card but it would likely be at the price of 3 Vampires and nowhere near it's speed and feature set.
Mike.. Are you referring to MikeJ of FPGA Arcade fame? Well, AFAIK they have zero plans to release accelerators for current Amigas. The FPGA Arcade is a cool product with pretty mature AGA implementation but their CPU speed is not in the Apollo-core ball-park and their board can never be super-cheap. In any case it's a stand alone product, not really competing in the same niche market. Their competition is the MIST board, not the Vampire ; -)
IMO, Jens potential high end accelerators have a bleak future but his planned Amiga reloaded mobo should be of interest as a modern platform for the A1200 Vampire.
eXeler0 is offline  
Old 07 March 2016, 11:51   #13
kissedin
 
Posts: n/a
Wait a minute... Has even plans for a Vampire Amiga 1200 been confirmed from the vampire team?

Couldn't find anything on google except the abandoned Coldfire 1200.
 
Old 07 March 2016, 13:00   #14
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,295
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
I'll confirm that. Anything for big box Amigas are still up in the air beyond the A2000.
Samurai_Crow is online now  
Old 07 March 2016, 13:06   #15
jdog320
I dunno

jdog320's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Anywhere City
Posts: 172
Quote:
Originally Posted by HanSolo View Post
-Will it have SATA or ATA controller?
thanks
Wow you crazy. SATA on a classic amiga? unless it is set to scsi emulattion or something.
jdog320 is offline  
Old 07 March 2016, 13:18   #16
OlafSch
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Nuernberg
Posts: 528
Quote:
Originally Posted by kissedin View Post
Wait a minute... Has even plans for a Vampire Amiga 1200 been confirmed from the vampire team?

Couldn't find anything on google except the abandoned Coldfire 1200.
Versions for A500, A600 and A1200 are confirmed

everything else not (might come or not)
OlafSch is offline  
Old 07 March 2016, 13:25   #17
Overflow
Registered User

 
Join Date: Nov 2014
Location: Norway
Posts: 373
I havent paid 100% attention to the IRC discussion, but isnt there a fair chance that the V500 will work, more or less without much tweaks, with A1000 and A2000?
Overflow is offline  
Old 07 March 2016, 17:25   #18
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,295
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
I havent paid 100% attention to the IRC discussion, but isnt there a fair chance that the V500 will work, more or less without much tweaks, with A1000 and A2000?
Yes, that's why I said "beyond the A2000" in my post.
Samurai_Crow is online now  
Old 07 March 2016, 17:42   #19
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,213
Quote:
Originally Posted by jdog320 View Post
Wow you crazy. SATA on a classic amiga? unless it is set to scsi emulattion or something.
Why not? SATA is just ATA over serial. The commands are the same, only the physical/electrical low-level stuff is different. All it takes is for someone to write an appropriate sata.device and all other existing software (HDToolbox, file systems etc.) will just work. Besides, SATA support is already included with OS4, MorphOS, AROS and so on, so it's not really crazy at all.
Daedalus is offline  
Old 08 March 2016, 00:13   #20
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,295
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
SATA isn't entirely crazy but I suspect that the MicroSD controller from the A600 version is more likely to happen.
Samurai_Crow is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vampire game name Galder Looking for a game name ? 2 12 May 2014 22:53
Vampire 600 troubles Viserion support.Hardware 21 10 December 2013 20:28
Vampire game Akira Looking for a game name ? 5 12 November 2012 13:05
How to play Vampire's Empire sebmacfly support.Games 8 17 February 2009 21:45
Vampire's Empire enigma support.Games 5 04 February 2002 21:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09229 seconds with 15 queries