English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 02 May 2017, 13:53   #1
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,057
MUIMapparium




MUIMapparium: OpenStreetMap viewer for OS3 68k, x86_64 AROS ABIV1, i386-AROS ABIV0, ARM AROS ABIV0 (RasPi), PowerPC MorphOS and PowerPC AmigaOS4, the map can be moved around an zoom. It is possible to set waypoints, or load recorded tracks or waypoints from GPX, TCX, KML or KMZ files. The speed or height curve can be showed and inspected.

MUIMapparium v02: All OS Download
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	MUIMapparium.jpg
Views:	435
Size:	142.3 KB
ID:	53702  

Last edited by AMIGASYSTEM; 10 July 2017 at 09:02.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
Old 10 July 2017, 09:00   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,057
Changes:
  • Bugfix: imperial units
  • Bugfix: key mapping
  • Bugfix: 2nd track curve drawing
  • Bugfix: Date/Time loading from GPX,KML,KMZ files
  • Level of Detail for Tracks
  • Precalculation of Trackpositions (Speed optimization for NonFPU systems)
  • Route drawing
  • Marker in Plot, shows also a marker in the Track
  • Turn off Marker, Track and Route drawing via Menu
  • Define Directory for Images via ToolTypes: e.g. DATADIR=DH1:TmpDir
  • Change find IP to freegeoip.net (old one is too slow currently)
  • FPU Version for 68k

MUIMapparium v05: All OS Download

Example GPX with a Track, a Route and some Marker Download

Last edited by AMIGASYSTEM; 10 July 2017 at 09:28.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 10 July 2017, 11:53   #3
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 736
nice map viewer!
is it possible to change destination folder for downloaded map tiles?
honx is offline  
Old 10 July 2017, 13:01   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,057
Ciao honx, i have never tried to do this, if you want to do it first ask HERE to its author, maybe you can ask for more info
AMIGASYSTEM is offline  
Old 10 July 2017, 15:28   #5
ALB42
Registered User

 
Join Date: Oct 2016
Location: Berlin
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by honx View Post
nice map viewer!
is it possible to change destination folder for downloaded map tiles?
Thats exactly the purpose of the ToolType mentioned in the Changelog

Define Directory for Images via ToolTypes: e.g. DATADIR=DH1:TmpDir

Open the Icon Information for MUIMapparium and add a Tooltype

DATADIR=DH1:TmpDir

replace DH1:TmpDir by the directory you want to use for the images.
ALB42 is offline  
Old 10 July 2017, 16:06   #6
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 736
i tried that tooltype (in my case dh3:misc/mapdata) but it didn't work.

i tried following variations:
DATADIR=DH3:misc/mapdata
DATADIR="DH3:misc/mapdata"
"DATADIR=DH3:misc/mapdata"

also even if i delete data folder in program folder, no difference.
a new data folder is created and all map tiles are stored within.

i ended up moving the entire program folder to dh3:misc location.

btw. how can i make routes, etc? didn't figure it out yet.
currently i only can make waypoints on the map but no routes.
if i add route in routes tab, name it and save, nothing happens.
no route has been added, routes tab is still empty.
on path tab there is no "add" button at all. how to make path?
as long this path tab remains empty, the edit button is useless...

and how can i set sidebar and stats window to be visible at start?
honx is offline  
Old 10 July 2017, 16:20   #7
ALB42
Registered User

 
Join Date: Oct 2016
Location: Berlin
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by honx View Post
i tried that tooltype (in my case dh3:misc/mapdata) but it didn't work.

i tried following variations:
DATADIR=DH3:misc/mapdata
This one is the right notation. for it
Which system do you use? (Amiga OS3.x, OS4, AROS, MorphOS) I only tried that on AROS currently.

Oh I see it should be

DATAPATH=DH3:misc/mapdata

uhh big error in changelog sorry

Quote:
Originally Posted by honx View Post
btw. how can i make routes, etc? didn't figure it out yet.
currently i only can make waypoints on the map but no routes.
if i add route in routes tab, name it and save, nothing happens.
no route has been added, routes tab is still empty.
on path tab there is no "add" button at all. how to make path?
as long this path tab remains empty, the edit button is useless...
Creation of routes is not implemented currently, you can only load routes created by other programs currently (Mapparium for example, the LCL version) this will be added in the next Version. I'm a little bit busy currently so next version will need some time and I wanted to have the bugfixes released thats the reason for that unfinished state.

Quote:
Originally Posted by honx View Post
and how can i set sidebar and stats window to be visible at start?
I did not implement something like that, I think about a way to implement that.
Thanks for the feedback.
ALB42 is offline  
Old 10 July 2017, 17:17   #8
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 736
Quote:
Originally Posted by ALB42 View Post
This one is the right notation. for it
Which system do you use? (Amiga OS3.x, OS4, AROS, MorphOS) I only tried that on AROS currently.
thanks, i'm using amigaos 3.9, all boingbags installed. currently only emulated.
Quote:
Originally Posted by ALB42 View Post
Oh I see it should be

DATAPATH=DH3:misc/mapdata

uhh big error in changelog sorry
thanks, i will try the new datatype tomorrow.
Quote:
Originally Posted by ALB42 View Post
Creation of routes is not implemented currently, you can only load routes created by other programs currently (Mapparium for example, the LCL version) this will be added in the next Version. I'm a little bit busy currently so next version will need some time and I wanted to have the bugfixes released thats the reason for that unfinished state.
thanx for information. now that i know, i don't need to try.
don't worry about time. it's finished when it's finished...

Quote:
Originally Posted by ALB42 View Post
I did not implement something like that, I think about a way to implement that.
sounds good, thanks!
honx is offline  
Old 01 October 2017, 22:37   #9
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 787
Could you make an os3.9 PowerPC version?
trixster is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14584 seconds with 12 queries