English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 03 October 2016, 22:38   #1
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
ModExplorer V1.0 OS3/OS4/MOS/AROS



Download ModExplorer V1.0

A new Player Modules (Modland e Modules.pl.) for all platforms AMIGA, the program allows you to select at random and play modules from the Aminet servers; the application also supports playlist, change skins, manage a blacklist and more.

For the correct operation must install Mui Royale, Codeset, and AISS .

Last edited by AMIGASYSTEM; 27 December 2016 at 16:56.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 October 2016, 07:17   #2
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 445
LookS good! Will try later. Thanks!
tolkien is offline  
Old 06 October 2016, 12:39   #3
Rotzloeffel
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Wolfach / Germany
Posts: 26
please remember! This is still BETA !! some problems with 3.x still exists....

But the program is very good
Rotzloeffel is offline  
Old 06 October 2016, 13:36   #4
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 445
Tried last night and is great! I think it will be my "radio station" while toying in MorphOS!
tolkien is offline  
Old 06 October 2016, 17:36   #5
jPV
Registered User
jPV's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: RNO
Posts: 476
Cool, I might start listening mods after a long time again Tried quickly on MorphOS (my main machine), but I didn't bother to install those extra packs yet, so I only saw the WinAMP styled interface. It was pretty clumsy/unfinished/nonworking, but I saw the potential I'll try to install that MUI GUI stuff later, it seems to be more usable.

BTW. what kind of licence it is with AISS? Could you link the used icons to the exe or has it to be fully installed to users' HD? I guess it would be much more comfortable if MUI Royale and AISS icons would be linked to the exe.
jPV is offline  
Old 08 October 2016, 05:41   #6
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 524
Hi AmigaSystem!

Very cool, congrats

Did you program it with Hollywood? (As it uses MUI Royale...)

Cheers!
tygre is offline  
Old 08 October 2016, 12:31   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
MUI Royale you can install but really just the library only "MuiRoyale.hwp", see in the screenshot path, for the rest just follow these guidelines mentioned below. You can also use it without MUI/AISS using the WinAMP Skins.

- Copied The AISS images in SYS:Classes/ToolBarImage/Default
- Assign TBImages: SYS:Classes/ToolBarImage/Default
- ASSIGN TBImages: SYS:Classes/ToolbarImages/Contrib/ ADD
or
- File Script AISS (Assign) copy in WBStartup Folder

ModExplorer Version MUI require:

MUI
AISS
guigfx.library
render.library

ModExplorer Version AGA:

Planarama


- I hope my translation is understandable
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AROS SkinWinAMP.jpg
Views:	116
Size:	148.2 KB
ID:	50342  

Last edited by AMIGASYSTEM; 15 March 2017 at 00:43.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 October 2016, 22:13   #8
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Tested ModExplorer on OS4.1 emulated on WinUAE and the GUI it's perfect, Also the sounds are good and those in local that the server Aminet. Small problem after listening to Modland modules.pl, Output appears to be a crash, but this can depend on my emulator configuration.

AMIGASYSTEM is offline  
Old 28 October 2016, 14:25   #9
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041




New version of Mod Explorer, The application platform is available for AROS, OS3, OS4 e MOS. This new release Stand-alone to work seems to have no need to install additional software like in the previous version

Download ModExplorer v1.0
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 October 2016, 13:34   #10
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 732
in contrast to AmiModRadio this ModExplorer here is at least playing modules and only crashes when i quit the program.
but winamp interface doesn't work well. no working elapsed time display, not possible to pick another source for modules.
what source is predefined? aminet or anything else? can't tell, can't change it either. for "1.0" it seems very unfinished.
but big pro i mentioned already: it's at least playing modules from the internet... a big step ahead after AmiModRadio...

Last edited by honx; 29 October 2016 at 18:11.
honx is offline  
Old 29 October 2016, 14:36   #11
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Quote:
Originally Posted by honx View Post
in contrast to AmiModRadio this ModExplorer here is at least playing modules and only crashes when i quit the program.
I on AFA OS i have no crashes, do not mix the data of the two versions, install the new clean version. To avoid strange noises coming out of the ModExplorer first press button stop music.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 October 2016, 18:13   #12
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 732
i don't mix anything. modexplorer and amimodradio are located in completely different folders.
and i have downloaded the one version of modexplorer from your post. so it should be latest.
as i said it is playing modules but winamp interface from modexplorer doesn't work very good.
about crash: as long as it only happens on quitting the program, it's quite meh.
honx is offline  
Old 29 October 2016, 21:13   #13
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Ciao honx, i said not to mix the data of the two versions ofModExplorer.
To me I do not hang anything on AFA OS, look at my attached video


WinUAE: AFA OS Amiga Mod Player
[ Show youtube player ]




AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 October 2016, 21:21   #14
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 732
i didn't mix to versions of ModExplorer either. i downloaded the latest one.
from the post you linked in here. that's the only version of ModExplorer.
if this one is mixed, then it wasn't me. i just downloaded and extracted it.
want this window shown in your video at 1:10mins onwards, how to open it?
and i only have amigaos, not afa os.

Last edited by honx; 29 October 2016 at 21:27.
honx is offline  
Old 29 October 2016, 22:06   #15
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
window shown in your video at 1:10 it is the old version
Everything depends on how you set the tooltypes which it will be automatically modified when changing from MUI to Skin

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 November 2016 at 17:52.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 October 2016, 22:49   #16
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 732
for using mui, i need to install all this other crap, right?
honx is offline  
Old 29 October 2016, 23:06   #17
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Yes, still I have not "other crap" are things that you will find them to other modern applications.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 October 2016, 23:33   #18
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,594
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
New version of Mod Explorer, The application platform is available for AROS, OS3, OS4 e MOS. This new release Stand-alone to work seems to have no need to install additional software like in the previous version

Download ModExplorer v1.0

Thanks a lot, it can be a good player. It needs Plananarama to work with AGA, but it's very buggy with that. It doesn't keep the Playlist window or its hard (Edit: Well, it has been saved after some tryings), it is difficult to close the program after playing a song and it likes to change the tools by itself in the icon.info.

Edit: To use it with AGA download and install the Plananarama pluging from here http://hollywood-mal.de/download.html and edit the icon info of the player and add "REQUIREPLUGINS=Plananarama"

Last edited by Retrofan; 30 October 2016 at 00:28.
Retrofan is offline  
Old 29 October 2016, 23:41   #19
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Ciao Retrofan, I of AFA OS I have no problem in closing, maybe this happens on AMiGA not powerful, now I do some testing on a less powerful Amiga OS. Regarding the playlist I did not understand the problem. You may report these anomalies author but I do not know who ?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 October 2016, 23:52   #20
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,594
Send a message via Skype™ to Retrofan
It's not powerful or not, maybe it has to be difficult to implement the use of the new Plananarama plugin for AGA. Just try it on AGA, it doesn't matter a 030 or PPC on WinUAE, all will run at the same speed (unless you have cycle exact).

I see what you say about the author. It's really rare that there isn't a single readme or reference about the author.

But I guess you'll find who's him

Edit: Well, it has taken 2 seconds: http://www.amigafuture.de/viewtopic.php?t=40958 The author is Joerg Renkert.

A1k thread: http://www.a1k.org/forum/showthread....790#post985790

The main problem I see is that it doesn't close using Plananarama.

Last edited by Retrofan; 30 October 2016 at 00:29.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updated SMBFS Now Available for OS3 and OS4 Daedalus News 19 23 August 2017 12:56
OS3.9 progs on OS4.1 kkhard support.WinUAE 13 14 September 2014 02:17
Replacing OS4 functions for OS3.x arti Coders. C/C++ 22 03 May 2013 17:27
HivelyTracker 1.2 for OS4 and OS3.x out now! spoUP News 5 08 January 2007 04:18
Permedia2 (bvision) support for warp3D or 3D in OS3.9 and MOS powerup? keropi support.Apps 0 21 June 2006 17:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.37363 seconds with 13 queries