English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 13 January 2012, 14:29   #1
fishyfish
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Australia
Posts: 475
Amiga Super Mario Bros. ?

Just wondering if anyone knows of any attempts to remake Super Mario Bros. for Amiga? There's been a few Sonic bits and pieces over the years, but apart from one video of an early attempt (looked to have potential) Ive never seen anything of Super Mario.

Im quite surprised, its not nearly as ambitious a game as some of the platformers on the amiga.

Oh, just to clarify, Im talking about actual SMB, not clones.
fishyfish is offline  
Old 13 January 2012, 14:52   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
How about porting Super Stario Land? [ Show youtube player ] Just change some graphics to original.
s2325 is offline  
Old 13 January 2012, 15:30   #3
gilgamesh
Linux snob

gilgamesh's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Monkey Island
Posts: 997
Amiga is too small for Great Giana Sisters and Super Mario Bros.
gilgamesh is offline  
Old 13 January 2012, 16:03   #4
john4p
Local Moderator
john4p's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Germany
Posts: 3,549
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
How about porting Super Stario Land? [ Show youtube player ] Just change some graphics to original.
Wow - that's actually a very well done port of super mario land (gameboy).
john4p is offline  
Old 13 January 2012, 17:24   #5
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,119
Quote:
Originally Posted by john4p View Post
Wow - that's actually a very well done port of super mario land (gameboy).

I wish it be ported to Amiga!
frikilokooo is offline  
Old 13 January 2012, 20:04   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally Posted by john4p View Post
Wow - that's actually a very well done port of super mario land (gameboy).
Yes, it's very smooth. Nice game!!
Akira is offline  
Old 17 January 2012, 07:57   #7
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
Someone made Super Mario Bros clone for Amiga http://www.drpetter.se/files/game_projects_info.txt but I don't know how can I access these files.
s2325 is offline  
Old 17 January 2012, 11:36   #8
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,164
I started on a Mario clone back in 96 or 97. I had place-holder graphics and basic scrolling and collision detection going but lost interest in it. It's not something I'll pick up on again but thought I would share anyway.

[ Show youtube player ]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mario.jpg
Views:	1600
Size:	43.4 KB
ID:	30378  
Leffmann is offline  
Old 17 January 2012, 12:06   #9
pmc
rebooting...
pmc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Elsewhere
Posts: 1,595
It's a shame you don't feel like getting it completed Leffmann

Looks totally cool and smooth as silk - good job.
pmc is offline  
Old 17 January 2012, 12:22   #10
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 40
Posts: 4,860
Hm, so sad it kept unfinished. I would really appreciate that.
Predseda is offline  
Old 17 January 2012, 12:25   #11
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,164
Thanks. It does run perfectly smooth and in 60 FPS actually, it's just YouTube that has butchered the video. Not that it's a technical feat or anything, there's hardly anything happening on the screen.
Leffmann is offline  
Old 17 January 2012, 12:26   #12
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,971
Nice one Leffmann
ive started a Mario game
[ Show youtube player ]

Next ill do the firing and timer but im not makeing any promise for time and enthusiasm I dont have
Retro1234 is offline  
Old 17 January 2012, 12:36   #13
Dreedo
Registered User
Dreedo's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: West Yorkshire, UK
Age: 24
Posts: 657
Be cool if someone managed to make this game playable on something other than a 25MHZ Amiga with 8MB of RAM.
Dreedo is offline  
Old 17 January 2012, 13:53   #14
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,119
Quote:
Originally Posted by Dreedo View Post
Be cool if someone managed to make this game playable on something other than a 25MHZ Amiga with 8MB of RAM.
It's not be easy but there are excellent games in Amos like Dithell for a plain A500.Amos should not be confused with Backbone.
frikilokooo is offline  
Old 17 January 2012, 14:10   #15
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,971
I dont know if that was for me but thats running on a standard A600
Im not criticising Backbone but look at the source its to slow.
Retro1234 is offline  
Old 17 January 2012, 14:17   #16
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 31
Posts: 11,044
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Nice one Leffmann
ive started a Mario game
[ Show youtube player ]

Next ill do the firing and timer but im not makeing any promise for time and enthusiasm I dont have
That looks really impressive, very quick! Good luck, enthusiasm and motivation is the most important thing so I hope you maintain that
Graham Humphrey is offline  
Old 17 January 2012, 14:34   #17
Dreedo
Registered User
Dreedo's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: West Yorkshire, UK
Age: 24
Posts: 657
Quote:
Originally Posted by frikilokooo View Post
It's not be easy but there are excellent games in Amos like Dithell for a plain A500.Amos should not be confused with Backbone.
Yeah just annoys me that a large amount of the good games on Aminet won't run on a stock A600. Would be nice for those who can't afford an accelerator to get a new game.
Dreedo is offline  
Old 17 January 2012, 16:04   #18
fishyfish
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Australia
Posts: 475
@Dreedo
If it makes you feel better the majority of new 68k games on aminet dont run on my a1200+40mhz '040 + 32 meg fast RAM either
Unfortunately it appears that a large amount of new "68k" software is only really usable on an emulator. I love my amithlon box, but its a shame my trusty ol' a1200 doesnt get as much "new" software to play with.

Back on topic, but Ive decided to have a crack at a Super Mario Remake myself. Glad to see BooBoo's game is based on super mario3 too, as mines just a remake of SMB1.
fishyfish is offline  
Old 17 January 2012, 17:52   #19
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,164
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Nice one Leffmann
ive started a Mario game
[ Show youtube player ]

Next ill do the firing and timer but im not makeing any promise for time and enthusiasm I dont have
That looks great, and you've got the music and monsters going and everything! You should keep working on it.
Leffmann is offline  
Old 17 January 2012, 18:25   #20
Dreedo
Registered User
Dreedo's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: West Yorkshire, UK
Age: 24
Posts: 657
Lol with all these Mario remakes, one is surely going to get somewhere.
Dreedo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Super Pumpkin Bros preview soon available Nori Amiga scene 92 05 September 2018 22:00
Super Mario World: MQTCAMCAPBTTROOHWDATPWGANSATOMGROFL Ironclaw Retrogaming General Discussion 1 07 August 2009 21:59
Super Mario Bros 2.5D Shoonay Retrogaming General Discussion 3 04 August 2008 22:57
Super Mario & Peach ST Dragon Retrogaming General Discussion 5 07 March 2005 23:44
Super Mario 3 in 11 min. Kodoichi Nostalgia & memories 7 03 December 2003 05:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09101 seconds with 14 queries