English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Contest

 
 
Thread Tools
Old 01 March 2019, 13:56   #761
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,481
Quote:
Originally Posted by Hewitson View Post
A cool, but completely unnecessary, feature would be to emulate what the arcade board does when it's fired up.
Quote:
Originally Posted by roondar View Post
Quite a few of the 'arcade ports' to PS1 etc do just that, so it would indeed be cool. If somewhat pointless
Yeah.... I think we (well Ross) have something a bit more elegant in store for a nice game intro... if you look around you can see he's been pushing WinUAE to the limits and asking Toni to fix emulation issues... probably because he's doing things 'never been seen' before on AGA.

I certainly know now the game will be two disks, it was shear luck I fit even the first 4 rounds on 1 disk. Don't worry though... there will only be 1 disk swap before the game starts (basically all the round/map data will be held on the second disk).
mcgeezer is online now  
Old 01 March 2019, 13:57   #762
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 647
But, please, don't forget about HDD users.
Solo Kazuki is offline  
Old 01 March 2019, 15:58   #763
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,182
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
Yeah.... I think we (well Ross) have something a bit more elegant in store for a nice game intro... if you look around you can see he's been pushing WinUAE to the limits and asking Toni to fix emulation issues... probably because he's doing things 'never been seen' before on AGA.

I certainly know now the game will be two disks, it was shear luck I fit even the first 4 rounds on 1 disk. Don't worry though... there will only be 1 disk swap before the game starts (basically all the round/map data will be held on the second disk).
Yes, i guess so. 2 disks indeed
dlfrsilver is offline  
Old 02 March 2019, 00:03   #764
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,481
I decided to do a proper video from WinUAE showing the game as I know some people are struggling to get to round 4 due to the difficulty.

From my server (MUCH BETTER!)

http://www.siesmicminds.com/downloads/RygarEAB17.mp4

Youtube.

[ Show youtube player ]

Geezer
mcgeezer is online now  
Old 02 March 2019, 00:49   #765
Neil79
Registered User
Neil79's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 40
Posts: 2,731
Neil79 is offline  
Old 02 March 2019, 00:52   #766
invent
pixels

invent's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Australia
Age: 48
Posts: 278
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
An immense thank you for the hard work you poured in this game development.

Thanks also to your wife, for letting you code this game, without complaining too much (i hope )
Couldn't of said it better than this... When you have a family also, makes it extra challenging (thankfully kids plugged in, and wife at gym right now)... So Amiga/game dev time

Thankyou to others DJ Metune, Dlfrsilver and Ross. We'll might even play this at the next "Brisbane, Australia" Amiga Meetup later this month
invent is offline  
Old 02 March 2019, 02:08   #767
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,182
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by invent View Post
Couldn't of said it better than this... When you have a family also, makes it extra challenging (thankfully kids plugged in, and wife at gym right now)... So Amiga/game dev time

Thankyou to others DJ Metune, Dlfrsilver and Ross. We'll might even play this at the next "Brisbane, Australia" Amiga Meetup later this month
For the very first time, i'm happy that the time i spent extracting and reversing a coin-op assets was for good, and could be seen running in a game

Those were the best 4 days spent
dlfrsilver is offline  
Old 02 March 2019, 09:01   #768
DanyPPC
Registered User

 
Join Date: Dec 2016
Location: Italy
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
I decided to do a proper video from WinUAE showing the game as I know some people are struggling to get to round 4 due to the difficulty.
Excellent player !
DanyPPC is offline  
Old 02 March 2019, 11:29   #769
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,481
Thanks all for your kind comments...it really has been a pleasure taking part and I'm pleased I could make Rygar a reality for you.

Browsing the source code to fix a bug I just noticed this in the main frame loop...

Code:
	add.l	#1,FRAME_COUNTER
	addq.w	#1,FRAME_BG

.nog:
	btst	#6,$bfe001
	bne	.wait

	;SET_LAST_MAP_POSITION
	bsr	DESTROY_ALL_ENEMIES

	bra	.wait
You see by total out of the box thinking, I even included a trainer for all of you too!

mcgeezer is online now  
Old 02 March 2019, 13:53   #770
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,162
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
Browsing the source code to fix a bug I just noticed this in the main frame loop...
The most hidden and difficult to activate trainer of all time
ross is online now  
Old 02 March 2019, 15:18   #771
phx
Natteravn

phx's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Herford / Germany
Posts: 1,479
As nobody else is having any problems with the game it is certainly my fault, but I fear that I am still unable to play it.

(deleted)

EDIT: Forget it! It IS my fault! Because I mixed the ADF files up and wrote one from Christmas, instead of the latest one!

Sorry! My fault. I'm an idiot!

Yes. Now it runs. Good work!

Last edited by phx; 02 March 2019 at 15:42.
phx is offline  
Old 02 March 2019, 15:41   #772
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,481
It should work fine on a stock amiga a1200, you will need to disable your drives though so u get the maximum amount of chip ram available.

Did u download the latest version as well?
mcgeezer is online now  
Old 02 March 2019, 15:42   #773
phx
Natteravn

phx's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Herford / Germany
Posts: 1,479
See above. I'm very sorry and deleted my nonsense.
phx is offline  
Old 02 March 2019, 15:46   #774
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,162
Hi phx, seen your answer, deleted mine

I understood that you used an old version because those lines do not appear anymore.
ross is online now  
Old 02 March 2019, 18:37   #775
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,481
I did another release which fixes some pretty nasty control bugs.

DLFRSILVER contacted me to say that the jump button was intermittent on his real A1200, I check mine and it was perfect.

I guess not every Amiga is the same, I had to make a small change to the button code to make it read reliably (I was reading it too fast).

Also improved is the joystick code... Rygar will now crouch with Down, Down+left and Down+Right.. where previously he would only crouch with Down. I have also done the same with the upward attack.

New ADF here...

http://www.siesmicminds.com/downloads/RygarEAB0B.adf

Geezer
mcgeezer is online now  
Old 02 March 2019, 19:14   #776
DanyPPC
Registered User

 
Join Date: Dec 2016
Location: Italy
Posts: 198
Good, I also noticed the crouch problem.
DanyPPC is offline  
Old 02 March 2019, 20:12   #777
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 47
Posts: 1,467
Trying it on WinUAE and it gets stuck at SISMIC MINDS PRESENTS... screen. How do you get past this? Using A1200 config with PAL mode. 2MB Chip/4MB Fast.
TjLaZer is offline  
Old 02 March 2019, 20:23   #778
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,481
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Trying it on WinUAE and it gets stuck at SISMIC MINDS PRESENTS... screen. How do you get past this? Using A1200 config with PAL mode. 2MB Chip/4MB Fast.
Configure your input buttons.
mcgeezer is online now  
Old 02 March 2019, 21:18   #779
4pLaY
www.resistance.no
4pLaY's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sandnes/Norway
Age: 39
Posts: 133
Thanks for your continued effort mcgeezer.
4pLaY is offline  
Old 02 March 2019, 22:46   #780
speshady
Registered User

speshady's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: currently in Glasgow, from Derbyshire/England
Age: 46
Posts: 79
Awesome conversion!! many thanks for the hard work on this.
speshady is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (2 members and 1 guests)
malko, mcgeezer
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Entry: Rygar AGA Edition mcgeezer Coders. Entries 75 28 February 2019 21:41
On the Ball - World Cup Edition AGA djcasey request.Old Rare Games 4 25 January 2013 13:39
On The Ball League Edition AGA , Player Manager 2 StarEye Games images which need to be WHDified 11 22 January 2010 19:21
The Vague #1 AGA-RTG edition is released ! kas1e Amiga scene 12 30 October 2007 01:27
On The Ball: World Cup Edition AGA CodyJarrett request.Old Rare Games 11 27 May 2003 07:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.14042 seconds with 16 queries