English Amiga Board

Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

Thread Tools
Old 21 January 2018, 23:03   #1
Registered User

Sinphaltimus's Avatar
Join Date: Aug 2016
Location: Cresco, PA, USA
Age: 47
Posts: 937
Setting application screen positions?

I'm wondering if there is a way to get a CLI program to open at a particular screen location?

Let me explain; I'm using DriveLight from aminet so I can see drive light activity on my workbench screen.

I'm running it from user-startup without issue.

The program opens at the top left most position every time which I guess is default for any programs not configured or written to open anyplace in particular.

Are there utilities or launchers that could be used to set the default screen position of this application per user preference? Perhaps arguments in the user-startup command line?

The application itself does not support this.

I'm currently running an A500 VampireV2+ with ApolloOSr43*fixed* which is wb3.9 and lot's of bell and whistles like MUI, ToolManager and such.
Sinphaltimus is online now  
AdSense AdSense  
Old 22 January 2018, 00:02   #2
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 35
Posts: 311
Sorry for the semi off-topic post, but how come you need to use such a utility? Is this the A500 in the tower case? No way to hook in the LED's in the case?
indigolemon is online now  
Old 22 January 2018, 03:26   #3
Registered User

Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 476
Snapper can control the position, and in some cases size of any named window:


That includes drawers as well as programs. E.g.:

When using it to set the window size of Hugo (which normally uses the full screen dimensions) I named the drawer that contained the program Hugo3 so that it's window would not be forced to the same size/position.

Unnecessary picture of Hugo in action, with snapper running in the background:

Click image for larger version

Name:	FutureBoy.jpg
Views:	22
Size:	247.8 KB
ID:	56354
James is offline  
AdSense AdSense  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chinon FB-354 Jumper Positions clh333 support.Hardware 2 06 December 2017 17:16
Button to generate a correct integer scale setting for the current screen display Leandro Jardim support.WinUAE 2 25 September 2017 11:25
Window positions not being saved in WB Akira support.Apps 17 10 March 2017 16:48
Retaining window positions on restart Leffmann request.UAE Wishlist 6 18 July 2008 16:45
Saving icon positions, WB3.0 EmuChicken support.Apps 11 02 October 2006 18:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 16:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18070 seconds with 13 queries