English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 27 March 2006, 20:24   #1
Rogueraven
Registered User
Rogueraven's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Birmingham/England
Age: 35
Posts: 79
ClassicWB Lite

Real_Amiga_Install.ADF

converting to NDOS and not booting on Real Amiga A1200

its loads briefly then boots straight to Harddrive, think someone might want to check it see if its not just my converting method,

grabbed another Real_Amiga_Install.ADF from one of the other versions, converted find and booted fine
Rogueraven is offline  
Old 27 March 2006, 22:08   #2
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Hmmm sounds strange as they should all be the same disks. All they do these days is unzip the system.zip file anyway. They used to handle the whole install procedure from workbench disks (which now runs from the HDFs), but it's just easier for people to do that on the emulation side first.

Thanks for letting me know - I'll look over the packs at the weekend and make sure everything is fine.
Bloodwych is offline  
Old 28 March 2006, 17:52   #3
Rogueraven
Registered User
Rogueraven's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Birmingham/England
Age: 35
Posts: 79
I havent found any problems with ClassicWB Lite on my A1200 yet so i'm guessing its just that ADF that might have a problem, or again my convertion method

and No Problem about letting you know, its the descent thing to do

i got a question thou not anything to do with ClassicWB but beings HDF's came up in this thread, i'm just going to ask it here.

how do you get a HDF to work on a Real Amiga beings you cannot emulate a harddrive ?

i got a HDF of SWOS, and wouldnt mind having it on my a1200 harddisk saves using floppies,
Rogueraven is offline  
Old 29 March 2006, 22:14   #4
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
As you implied, a HDF (Hard Disk File) represents an actual Amiga hard disk, so you can't use it Amiga side. HDF games contain WHDload versions of Amiga games along with system/workbench files in order to boot up once mounted in an Amiga emulator.

The contents of a HDF need to be removed first using an emulator PC side then transferred over to your Amiga, very similar to how you installed the classicwb. A MUCH easier way though is obtaining WHDload versions of Amiga games and installing them on your A1200. Do a search on EAB for "whdload" and all will be revealed.

Be warned though, certain WHDload games may require maximum memory available or tooltype parameters to be changed in order to work on a 2MB A1200. Again, start doing some reading on the forum.
Bloodwych is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to Enable the 1.3 theme in ClassicWB Lite john1979 project.ClassicWB 2 26 February 2013 00:39
ClassicWB Lite - i dont get how to "install" so i dont need WB3.1 ADF cjard project.ClassicWB 3 25 June 2011 23:03
Screen mode in ClassicWB Lite? emuola project.ClassicWB 8 14 November 2009 20:04
ClassicWB Lite problem fitzsteve project.ClassicWB 10 22 August 2009 00:37
Customizing ClassicWB Lite pvt_beano project.ClassicWB 3 05 February 2006 18:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06076 seconds with 15 queries