English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 28 April 2009, 20:29   #1
arti
Registered User

 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 474
Stratagus port for OS 3.x is released

* Stratagus is a free cross-platform real-time strategy gaming engine. It includes support for playing over the internet/LAN, or playing a computer opponent. The engine is configurable and can be used to create games with a wide-range of features specific to your needs. http://stratagus.sourceforge.net/index.shtml

** Stargus is a Starcraft Mod that allows you to play Starcraft with the Stratagus engine http://stargus.sourceforge.net/

Get it from here
www.artishq.wordpress.com

This is a beta release so all the bugs may not be ironed out. But I wanted to get this out there and see if it works on anybodies system.

It is SDL based port, so 040+, CGX/P96 , AHI is recommended.
Also ixemul.library v51 is needed. More about ixemul you can read here http://amiga.sourceforge.net/.

Original data is needed.
It must be extracted from Starcraft CD with special installer or script.
Install script from OS4 isn't working, so data must be extracted under Win for now until I or somebody else fixes it.
http://sourceforge.net/projects/stargus/

Hope you enjoy :-)

Last edited by arti; 03 May 2009 at 23:51.
arti is offline  
AdSense AdSense  
Old 28 April 2009, 21:05   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
Yay, 10+ year old games!

You also forgot to post more info like specs, release notes, etc..
Akira is offline  
Old 28 April 2009, 21:37   #3
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Ill have a look later

Quote:
Originally Posted by Akira View Post
Yay, 10+ year old games!
The Amiga 10 years+ what do you mean?
Retro1234 is offline  
Old 28 April 2009, 22:19   #4
Predabot
Registered User
Predabot's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Swedun'
Posts: 397
Good news for the guys that own real Amigas.

But I must confess that I was a bit puzzled as to how it could be that the release existed. Since Starcraft isn't freeware nor is it open source. Considering it's neither of those, I'm quite impressed, it takes a lot of work then.

A little bit more info would be appreciated, especially recommended specs. And what is ixemulv51 btw? Some kind of run-time environment, similar to Java?

Also, Starcraft is one of the games most famous for popularizing online internet-gaming, with score-ladders and the whole shebang. Is this port compatible with Battle.net?
Predabot is offline  
Old 28 April 2009, 23:42   #5
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
Quote:
Originally Posted by Predabot View Post
But I must confess that I was a bit puzzled as to how it could be that the release existed. Since Starcraft isn't freeware nor is it open source. Considering it's neither of those, I'm quite impressed, it takes a lot of work then.

A little bit more info would be appreciated, especially recommended specs. And what is ixemulv51 btw? Some kind of run-time environment, similar to Java?
The original poster edited the original post so READ again:
"Stratagus is a free cross-platform real-time strategy gaming engine"
"Stargus is a Starcraft Mod that allows you to play Starcraft with the Stratagus engine"

So this is like "DOOM RELEASED FOR AMIGA", which never happened.
This is actually a port of STRATAGUS to OS3.x

Anyway, still yawning...
Akira is offline  
Old 29 April 2009, 03:11   #6
T_hairy_bootson
Workbitch 1.3

T_hairy_bootson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Melbourne, Australia
Age: 40
Posts: 2,027
The Koreans will be after all our amigas!!!
T_hairy_bootson is offline  
Old 29 April 2009, 10:58   #7
Muzkat
Into the Wonderful
Muzkat's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Earthrealm
Age: 36
Posts: 1,279
It's a classic game, would be awesome if this could work!
Muzkat is offline  
Old 29 April 2009, 11:07   #8
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 39
Posts: 4,460
StarCraft is the best strategy game ever, for me. It would be great to have it on Amiga, but I can't imagine it running on 3.x Amigas.
Predseda is offline  
Old 29 April 2009, 15:41   #9
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,033
Now if only someone would post a noob-friendly tutorial on how exactly get it to work... not that I tried, but from reading about Stratagus I figure I should convert some files from the game's archive, right?
Quote:
Originally Posted by T_hairy_bootson View Post
The Koreans will be after all our amigas!!!
PMSL!
Shoonay is offline  
Old 29 April 2009, 15:44   #10
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,033
Quote:
Originally Posted by Predseda View Post
I can't imagine it running on 3.x Amigas.
I don't see any problem with that... it's my 030/50MHz that might not handle it
Oh well, first to get this to work on WinUAE (anyone?) then bugfix
Shoonay is offline  
Old 29 April 2009, 23:12   #11
arti
Registered User

 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by Shoonay View Post
Now if only someone would post a noob-friendly tutorial on how exactly get it to work... not that I tried, but from reading about Stratagus I figure I should convert some files from the game's archive, right?
PMSL!
There is nothing difficult in installing this.
First download and install Stargus for win http://sourceforge.net/projects/stargus/.
Use starinstall.exe to extract data from cd (just follow instructions) and wait a while.
Now copy stratagus file from amiga stargus and put into win stargus.
Double click on stratagus and that's it.

Don't forget to put ixemul.library v51 in Libs directory.
arti is offline  
Old 29 April 2009, 23:16   #12
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,033
Cool, sounds easy, thanks arti
Will try to find some time tomorrow and make this thing work...
Shoonay is offline  
Old 30 April 2009, 17:09   #13
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 47
Posts: 699
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
Yay, 10+ year old games!
what are you joking ! I always wanted an Amiga port of Starcraft back then man..awesome game & thanks to the OP for providing it
klx300r is offline  
Old 30 April 2009, 20:47   #14
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
Quote:
Originally Posted by klx300r View Post
I always wanted an Amiga port of Starcraft back then man.
Back then...
BACK THEN
Akira is offline  
Old 30 April 2009, 23:05   #15
meckert
Registered User

meckert's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gdansk, Poland
Posts: 162
Has anyone tested it yet on a real machine ?? How does it run on 060 ?
meckert is offline  
Old 01 May 2009, 12:38   #16
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 521
Quote:
Originally Posted by meckert View Post
Has anyone tested it yet on a real machine ?? How does it run on 060 ?

I would also like to know - unfortunately any of the recent SDL based ports have ended in tears here, after lots of messing around trying to get them to run. I wonder if there is a P96 issue (showstopper).

This is with a 1200/060/ Mediator Voodoo3 system.
Angus is offline  
Old 01 May 2009, 13:16   #17
meckert
Registered User

meckert's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gdansk, Poland
Posts: 162
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
I would also like to know - unfortunately any of the recent SDL based ports have ended in tears here, after lots of messing around trying to get them to run. I wonder if there is a P96 issue (showstopper).

This is with a 1200/060/ Mediator Voodoo3 system.
Exactly, I wanna know if it's even worth trying to get it to run.
The only sdl port I've tried was Transport Tycoon, and it always crashed just after opening up the window.
meckert is offline  
Old 03 May 2009, 23:43   #18
arti
Registered User

 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
I would also like to know - unfortunately any of the recent SDL based ports have ended in tears here, after lots of messing around trying to get them to run. I wonder if there is a P96 issue (showstopper).

This is with a 1200/060/ Mediator Voodoo3 system.
I was reported that sdl ports works on Mediator/Voodoo3.
I don't know if there is a need do some addition tricks.
arti is offline  
Old 11 May 2009, 15:59   #19
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 39
Posts: 4,460
There is the latest news from 2007: "Stratagus development permanently halted" in the website (?)
Predseda is offline  
Old 07 July 2009, 18:19   #20
Thorham
Computer Nerd

Thorham's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rotterdam/Netherlands
Age: 41
Posts: 2,964
This is a very late reply, but... The only way for Starcraft to work properly on AGA+68k is to make a hand written Assmebler version, otherwise just forget it.
Thorham is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Port of IK from the ST meynaf Amiga scene 169 28 September 2016 06:42
Port GOLDED.1 not available! tolkien Coders. General 3 11 September 2013 00:41
Joystick Port Dagger support.Hardware 10 18 April 2010 19:09
Port to Linux Enverex support.WinUAE 22 26 April 2006 15:35
AExplorer and com port Ebster support.Hardware 12 05 October 2005 09:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.34977 seconds with 12 queries