English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 09 January 2018, 03:07   #1
wrath
 
Posts: n/a
Needing help with WinUAE.

Hello. I wanna know a solution for a weird problem, that appeared suddenly. All of the games, doesnt matter the file, doesnt work. All of the games are glitches or they dont load up. It was working perfectly 2 months ago, it just doesnt work anymore. Anyone know a solution for this? Thank you.
 
Old 09 January 2018, 07:50   #2
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 650
Not much info here. Does your Kickstart Roms work as they shall do? If you only have the Amiga Forever package, the ROMs there are encrypted and need the rom.key in the same path as the ROMs or else the ROMs can't be decrypted. If you try to run a game without a Kickstart Rom, WinUAE will use the built-in rom as default and many games don't like that kickstart rom. Also check your PC for viri, run a virus-scan.
ma693541 is offline  
Old 09 January 2018, 10:05   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
Usual A500 disk based games or whdload games? Does Amiga still boot normally? (You get insert disk screen without disk inserted and/or boot to WB if whdload)
Toni Wilen is offline  
Old 10 January 2018, 08:03   #4
wrath
 
Posts: n/a
Ok ok, i got it to work, but it's just slow. I was playing Elvira and Lotus Challenge, but it's just slow. Lotus doesnt load up and Elvira is slow. With different configurations, obviously. But it doesnt matter the emulation speed, the ram memory or the model. Does anybody know a solution? But thank you for the attention.
 
Old 10 January 2018, 08:45   #5
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,184
Hi there...
You're not giving much information only saying slow.. wont load.. and the questions your asking sound confusing.. Are you using google translate by any chance?

Simply select autostart Amiga 500 mode in winuae.
Insert your adf floppy
Insert your 1.3 kickstart rom
And start.

If you feel that it loads slow you can always increase the floppy drive speed to Turbo to increase loading time.

On the other hand you can autostart amiga 1200 mode
Insert kick3.1 rom
And insert a hdf file game
And start
ransom1122 is offline  
Old 10 January 2018, 09:24   #6
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 42
Posts: 3,318
if it still slow , you can set in display : "resolution" : hires normal -> lores
and "switch line mode" from double -> single.
hope it will help.
And you perhaps look if you haven't a virus or something which eat all the cpu power.
turrican3 is offline  
Old 20 January 2018, 17:16   #7
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by wrath View Post
Hello. I wanna know a solution for a weird problem, that appeared suddenly. All of the games, doesnt matter the file, doesnt work. All of the games are glitches or they dont load up. It was working perfectly 2 months ago, it just doesnt work anymore. Anyone know a solution for this? Thank you.
Since everything was working (not perfectly) but very well 2 months ago..then calmly think back to what changes you've made. You've not offered any version numbers of WinUAE or anything else to help us clue in. Repeating "slow" and just doesn't work anymore is from where You're coming from, from what you're seeing and experiencing.
Now you have to help us understand your view. What changes have you made to your Windows(?) setup, or WinUAE configuration.

AC/DC HACKER! is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CDTV Titles Needing Conversion Amigajay project.CD32 Conversion 19 14 January 2017 02:29
BlizzardPPC needing repair/advice Z3k support.Hardware 5 28 April 2014 19:15
Unofficial version of Centurion PL, needing WHDLoad support... Shoonay project.WHDLoad 1 05 August 2008 00:15
Total noob needing help with Amiga Forever Kitt New to Emulation or Amiga scene 5 10 August 2007 01:00
Selling/Needing some items CU_AMiGA MarketPlace 5 17 November 2005 21:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07824 seconds with 13 queries