English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 12 October 2019, 21:41   #1
ChEd1980
Registered User

 
Join Date: Oct 2019
Location: Brighton/UK
Posts: 1
Getting back into Amiga

Hi all,

I'm currently living in Brighton and recently dug out my old Amiga 600 and after checking the voltages on the PSU (they were good) I fired it up using composite video and it still works after all these years! The output was really clean too!

It has been a while since I did anything with Amiga's but have some fond memories from back when I was playing games etc. on it as a kid.

My machine has survived really well and the casing is hardly yellowed but the keys have?! How does that work?! I'm hoping it's just dirt.

It has a 1MB chip ram expansion in the trapdoor.

I have some plans for it now:
  • Clean it up
  • Get a gotek for it and replace the floppy drive
  • Compact flash or SD based hard disk
  • Possibly an Accelerator

I guess I'll need to re-cap it but did they use some good caps to build my machine or something as I read that the composite video goes funny if the caps are bad!?

I'm just super nervous about re-capping this thing but I do have the skills to do it as I did a resto-mod on my childhood Sega game gear involving a re-cap and screen replacement so I have no idea why I am so worried about doing the A600

I have a bunch of original floppy's that I'd like to preserve too can I make ADF files from them using a tool in workbench? Does WHDLoad do that?

I'll be searching the forums for info and I'll probably be asking questions
ChEd1980 is offline  
Old 13 October 2019, 04:33   #2
bjdcleary
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: Southampton
Posts: 16
You'll need something like TransDisk or Disk2File to create ADFs from original floppies. Alternatively you could just grab them from planetemu or emuparadise etc.

WHDLoad is completely different. Instead of booting the ADFs from the Gotek, the games are installed on to the hard drive and can then be launched from Workbench by double-clicking the icons or by using a front-end like iGame. Calkster and MikeyGRetro have done some tutorial videos on YouTube.
bjdcleary is offline  
Old 13 October 2019, 08:52   #3
Unkown
The Old Fart!

Unkown's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Last Seen In Purgatory!
Age: 53
Posts: 91
Hello And Welcome To The Community ChEd1980.
Unkown is offline  
Old 15 October 2019, 20:56   #4
DrFruit
Resident Nutter...

 
Join Date: Oct 2019
Location: Norfolk, UK
Age: 42
Posts: 60
Welcome Done the same with an A600 here.

Recapped,
purchased a gotek
purchased a IDE->SD adapter with 90 degree angle thingy
purchased a 4gb SD card
Installed classicWB and WHDLOAD
Binned the original powersupply and grabbed a heavy A500 one
Purchased a Dell U2410 and VGA adapter rather than dig out the CRT

All gone well, my next purchase is a Furia when i'm given permission from SWMBO

Cheers,
DrFruit is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help getting back into the Amiga Chris CC New to Emulation or Amiga scene 9 11 May 2017 17:20
New here, just back into the Amiga Amigafanboi Member Introductions 11 11 November 2010 13:06
Ok ---Im ready to be transported back.back.back to the 90s. Check out what Ive got. nc88keyz Amiga scene 9 12 January 2008 23:58
Back To The Roots back from the dead! MethodGit News 11 22 October 2007 20:27
Amiga > PC, but back again? Enverex support.Games 20 30 April 2002 21:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06961 seconds with 16 queries