English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2012, 22:14   #1
waal
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Paris / France
Age: 45
Posts: 136
FS-UAE: 50Hz mode with Mac OSX

To mimic the other thread opened for Linux, I need to know how to setup my screen to 50hz.

I just tried SwitchResX but I don't have a clue. I tried to create various mode but can't apply them. I'm using a 13" mac book pro 2010 running OSX Lion (10.7.4).

Would someone explain how to use this software ?

Thanks for giving a hand.
waal is offline  
Old 30 June 2012, 23:00   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,708
Quote:
Originally Posted by waal View Post
I just tried SwitchResX but I don't have a clue. I tried to create various mode but can't apply them. I'm using a 13" mac book pro 2010 running OSX Lion (10.7.4).
I don't have a Mac near me right now, but I successfully managed to use SwitchResX to create a ~50Hz mode a while ago, and I remember that the apply method wasn't very intuitive. I don't remember the details, but there were some kind of save / apply / write config (or similar) function available from the menu bar which had to be used first.
FrodeSolheim is offline  
Old 02 July 2012, 21:57   #3
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 42
Posts: 500
SwitchResX works perfectly under OS X to set the frequency to 50Hz!!
nexusle is offline  
Old 02 July 2012, 22:33   #4
waal
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Paris / France
Age: 45
Posts: 136
(my GUI is in french, sorry for the approximative translation)

The problem Is I've created in the config panel under "color LCD" in "additional resolutions" a new resolution: 1280x800, 50hz. So in the table I get "created" in the "type" column but I only see "not installed" in the "availability" column.
And it doesn't appear in the active resolutions.

It looks like I'm missing a step.

edit.

And the parameters aren't saved. mmm. weird.
waal is offline  
Old 02 July 2012, 22:56   #5
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,708
Quote:
Originally Posted by waal View Post
(my GUI is in french, sorry for the approximative translation)

The problem Is I've created in the config panel under "color LCD" in "additional resolutions" a new resolution: 1280x800, 50hz. So in the table I get "created" in the "type" column but I only see "not installed" in the "availability" column.
And it doesn't appear in the active resolutions.

It looks like I'm missing a step.

edit.

And the parameters aren't saved. mmm. weird.
Hi, As I said, there is some "install" or "save" command on the top menu bar which must be used before you can switch to the resolution. Have you looked through the menu entries in the menu bar?
FrodeSolheim is offline  
Old 02 July 2012, 23:16   #6
waal
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Paris / France
Age: 45
Posts: 136
Regarding installation both software and module are the latest (4.3.1).

And I tried the save command under the file menu and then the "write system parameters" under the "screen" menu. Every time it cancels my modifications.

I think I'm going to uninstall and restart from the beginning.
waal is offline  
Old 09 July 2012, 21:50   #7
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,708
Quote:
Originally Posted by waal View Post
And I tried the save command under the file menu and then the "write system parameters" under the "screen" menu.
I had to use "Display" -> "Write system settings", and then reboot before being able to switch Refresh rate.
FrodeSolheim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE for G4 ppc OSX 10.5.8 elowan support.FS-UAE 35 10 November 2014 19:22
FS-UAE: 50Hz mode with Intel/Linux hockpa2e support.FS-UAE 3 02 July 2012 23:51
Downloadlink PUAE for MAC OSX ? flunky support.OtherUAE 14 13 February 2011 22:45
Using PowerStrip to get 50Hz Windows display mode on laptop screen mark_k support.WinUAE 13 09 September 2008 07:19
Is the a Mac (OSX) version? Retrofan project.MAGE 2 29 January 2008 23:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07833 seconds with 14 queries