English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 23 October 2008, 15:32   #1
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Hunt for Red October (Grandslam) and state-saving in pause mode

Hi,

unlike 1000 other games, this game does not like pause mode. (->zone)
Usually it's better to pause the game first when saving state because a fraction of a second can mean a long period of time in very fast action sequences.

Reproduction of the bug as follows:
- Make your way through the intro, start the game, wait until you see the parachute scene
- PAUSE emulation with the Pause key
- QUICK save the state as you would normally do (END+SHIFT+numeric key)

- Now restore the state (END+numeric key).
- You have provoked an address error.

Should be reproducible in 100% of cases.
Would be nice if this could be fixed, thanks.

Last edited by andreas; 23 October 2008 at 16:01.
andreas is offline  
Old 23 October 2008, 19:22   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,049
Post also statefile (that does not load properly), thanks, you know I am very lazy
Toni Wilen is online now  
Old 23 October 2008, 20:27   #3
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
You mean the one I just broke by using the pause mode?
OK, I'm going to post two. One sane one, and the other with the bug triggered.
andreas is offline  
Old 23 October 2008, 20:49   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,049
Cycle-exact or non-cycle exact mode used?
Toni Wilen is online now  
Old 23 October 2008, 20:56   #5
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Both ways 'round. First I had CE, but then I tried without and could also trigger the address error issue.
Appears to be independent of CE on or off.

BTW you can also trigger the issue by using Turbo mode with the floppy on bootup, then (if you are tired of waiting) warp mode. 800% works fine, even in combination with warp mode.
andreas is offline  
Old 23 October 2008, 21:27   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,049
Problem found and fixed. Technical description in next beta changelog.
Toni Wilen is online now  
Old 23 October 2008, 22:57   #7
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Great! Thank you.
andreas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pause Mode crashing FS-UAE Jason H support.FS-UAE 13 19 April 2013 23:36
Hunt for Red October (Grandslam), mini-sub level s2325 support.Games 4 23 October 2008 15:27
Hunt for Red October 87' (the sub. sim not the shooter) NewDeli Games images which need to be WHDified 2 17 August 2008 12:12
FIXED: Hunt For Red October (Slave update) Retro-Nerd project.Killergorilla's WHD packs 4 08 August 2008 19:17
The Hunt for the Red October amigamemo HOL data problems 0 13 April 2006 20:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06841 seconds with 13 queries