English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 16 February 2013, 23:08   #61
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 423
Quote:
Originally Posted by nittamituaki View Post
To:Whitesnake,

I have both NTSC version and PAL version.
I know some games change NTSC<>PAL automatically
even using Degrader or early startup menu.
For example,
Alien Breed 3D (CD32 game): NTSC ->PAL
R3 art of rocketry(normal amiga game): PAL ->NTSC

I used to change TV's screen mode, change console,...etc.
Sorry!
Does the NTSC release of Jungle Strike CD32 change the video mode to PAL? The only version I have is the one from emuparadise and my original copy the emuparadise one seems to be PAL too.

Akira: Jungle Strike CD32 seems to run fine in NTSC thanks to WinUAE being able to force it, although not useful on real hardware.

If Jungle Strike CD32 NTSC has a different exe which loads in NTSC please upload it nittamituaki

Or if you have a handy place to get the NTSC .iso
Whitesnake is offline  
Old 17 February 2013, 05:21   #62
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,479
Quote:
Originally Posted by Whitesnake View Post
Akira: Jungle Strike CD32 seems to run fine in NTSC thanks to WinUAE being able to force it, although not useful on real hardware.
I was definitely talking strictly about real hardware.
Akira is offline  
Old 24 February 2013, 22:47   #63
imigger
Banned
 
Join Date: Apr 2011
Location: england
Posts: 135
you dont need an ntsc switch just put a amiga mouse into the joy port 2 then press both buttons down and hold then switch your cd32 on and in menu select ntsc whats up with people dont you know it can doit already????????? you can select pal or ntsc.
imigger is offline  
Old 24 February 2013, 23:56   #64
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by imigger View Post
you dont need an ntsc switch just put a amiga mouse into the joy port 2 then press both buttons down and hold then switch your cd32 on and in menu select ntsc whats up with people dont you know it can doit already????????? you can select pal or ntsc.
I think that's a little harsh, since you've only just remembered it yourself!

Quote:
Originally Posted by imigger View Post
well here is some news that make me want to cry.

checked everything and it was all ok after changing caps and taking the cxa chip off to re solder it .

but still black and white.

then i remembered the boot menu , to get it you have to put a amiga mouse in port 2 hold down both buttons then switch on, then untick freeaking ntsc ,reboot guess what color is back , i want to kill myself for forgetting that menu.

i remembered i have switched it before oops , still it should work for a long time now i have fixed everything that was dodgy.

murrrraaa oops .
prowler is offline  
Old 25 February 2013, 01:55   #65
imigger
Banned
 
Join Date: Apr 2011
Location: england
Posts: 135
lol yes i forgot but thats what happens when you get old.
imigger is offline  
Old 25 February 2013, 14:33   #66
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,479
Also: that method doesn't work in many situations.
Akira is offline  
Old 26 February 2013, 00:24   #67
imigger
Banned
 
Join Date: Apr 2011
Location: england
Posts: 135
works fine here dude switch is good though if you havent got a mouse.
imigger is offline  
Old 13 April 2013, 17:11   #68
AtariBorn
 
Posts: n/a
Forgive me if I sound like a noob but I was under the impression that the mouse region trick was just to enable software to load from opposite regions and didn't actually change any video modes.

Have I been misinformed?
 
Old 14 April 2013, 08:22   #69
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 40
Posts: 8,298
If you select PAL or NTSC in the early startup menu, that's what the machine will boot up in. Not sure what you meant by regions.. Basically some PAL titles will not switch to a PAL screen if you boot them up on an NTSC machine and you need to help them along with that, if you want to view the entire display area.

Just pressing space to toggle the ESM's screen mode will not be enough as far as I remember, you have to actually use the radio buttons.
Jope is online now  
Old 17 April 2013, 19:17   #70
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 38
Posts: 3,747
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
Just pressing space to toggle the ESM's screen mode will not be enough as far as I remember, you have to actually use the radio buttons.
That is correct, unfortunately.
Hewitson is offline  
Old 18 April 2013, 09:31   #71
thedevilbunny
 
Posts: n/a
Hey ya'll, just wanted to give a big thanks to everyone in this thread for the fine info you've posted. I preformed surgery on my NTSC CD32 last night, and it definitely worked as advertised. I don't have a PAL TV, but I do have a converting VCR...converts enough to see the games anyway..I still have the bottom of the screen cut off, but I'm hoping eventually to get a display that will finish the job. Again, thanks ya'll!
 
Old 13 January 2019, 06:21   #72
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,239
I have received an SMS message to my telephone, which claims to be a Skype message sent by someone calling themselves "madsenjesper".

There is nobody in the EAB member list by that name.

The message relates to this thread & provides me with an email address, asking that I send an email to it in order to discuss CD32 further.

I don't trust the message, so will not be sending the requested email, however if the person that sent me the original message could PM me here on EAB, I will be happy to enter into corresponence

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 1000 kickstart (pal/ntsc switch) frank_b support.Hardware 20 17 November 2015 18:27
Does not switch to PAL-HD modes Leandro Jardim support.WinUAE 4 05 July 2013 04:20
Pal CD32, trying to use on an NTSC tv Cooljerk New to Emulation or Amiga scene 15 27 August 2011 20:30
Suitable replacement for CD32 on/off switch Paul_s Hardware mods 0 17 January 2010 21:01
A1200 PAL/NTSC Hardware switch Unregistered support.Hardware 2 21 June 2004 20:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08941 seconds with 15 queries