English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. System

 
 
Thread Tools
Old 22 December 2018, 15:06   #1
tschak909
IRATA.ONLINE Operator

 
Join Date: Apr 2018
Location: Denton
Posts: 8
Am I subtly closing serial.device wrong?

This is one of the last bugs I am trying to work out, before shipping the first release of PLATOTerm for the Amiga:

Currently, when using 7WIRE (RTS/CTS), I can only run PLATOTerm once. Running again, it no longer responds to anything from the modem (tcpser in this case), and I restart tcpser (but I do not have to restart the computer or platoterm), and it works again.

Also, when using telser.device, I can only use it once, as it opens a connection to the device, and it stays in the running list of processes in telsermon, and doesn't go away. (even though I am calling closedevice, gracefully clearing out all the iorequests, and finally closing the ports...)

What's going on?
Code is here: https://github.com/tschak909/platote...aster/src/io.c

-Thom
tschak909 is offline  
Old 22 December 2018, 15:50   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,805
Not sure if it is related to your problem but you seem to call CloseDevice twice for the same unit:

In the beginning you call OpenDevice with readio. Then you copy the result from readio to writeio, so that they both represent the same unit.

But in the end you call CloseDevice for both readio and writeio. The first call complements the OpenDevice call, but the second call is out of sync.
thomas is offline  
Old 22 December 2018, 20:36   #3
tschak909
IRATA.ONLINE Operator

 
Join Date: Apr 2018
Location: Denton
Posts: 8
Ok, good to know. I was initially just closing for readio, I was trying to see if I needed to do it for writeIO too...

-Thom
tschak909 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmiTCP Setup Serial.device BadHatGamer Amiga scene 24 12 November 2017 16:24
ArtSer serial device problem.. spannernick support.Hardware 0 18 May 2016 17:59
Serial port to character device file? [Solved] kolla support.FS-UAE 5 02 December 2015 20:50
'best' serial.device replacement? gizmomelb New to Emulation or Amiga scene 6 16 December 2005 14:40
serial.device troubles dannystaple New to Emulation or Amiga scene 3 03 June 2005 11:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.05902 seconds with 13 queries