English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 14 June 2016, 17:51   #41
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 3,140
Ooh, totally forgot I was supposed to make a video of this... I've no video capture hardware so it'll be a camera + tripod job unfortunately, but I can still do it if people wanted?

As for the error, that's very strange - have you changed anything else? RAM config or settings, partition it's running from, some sort of patch? I know it seems very unlikely but there's always a chance some funky instruction on the Mac side is having problems with something buggy on the Amiga side, especially if it's something that also uses the MMU. Bear in mind that the Mac code actually runs on the Amiga's CPU, not in a closed sandbox the way most emulators do.
Daedalus is offline  
Old 14 June 2016, 17:56   #42
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,124
I really can't think of anything which has been changed. The game was booting perfectly until it randomly crashed and now it doesn't load. I figured that a reinstall would do the trick but oddly it doesn't, not even going back the the last known working images I gave to you. Weird.

So as you say, it must be something on the Amiga side but I can't think what!
trixster is offline  
Old 14 June 2016, 17:58   #43
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,124
Any idea what a CHK error is?
trixster is offline  
Old 14 June 2016, 20:15   #44
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 3,140
Hmmm, I don't I'm afraid... It would make be think of a checksum error, but going back to a known good HDF should eliminate that possibility.
Daedalus is offline  
Old 14 June 2016, 20:52   #45
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,124
I think my best best is to redownload the original hardfiles, start from scratch and install a fresh civ II.sit to it and see what happens.

Last edited by trixster; 14 June 2016 at 21:47.
trixster is offline  
Old 04 July 2016, 23:22   #46
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,124
Rob, what have you got in your startup-sequence wrt prepareemul, mufastzero, movevbr and mumove4k?

I think I must've added something to my startup sequence which is causing civ to hang on loading.
trixster is offline  
Old 16 July 2016, 12:32   #47
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,124
Quick update on this civ ii problem in case anyone's interested.

I seem to have solved the problem by fixing some errors on my system partition with PFSDoctor. The CHK error has not come back since.

Last edited by trixster; 23 October 2016 at 15:15.
trixster is offline  
Old 16 July 2016, 13:44   #48
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,124
Here's a quick video of Shapeshifter running The Settlers II, Civ II, Dark Forces, Prince of Persia and Doom 2.

[ Show youtube player ]
trixster is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for Mac HDF files (with games) for ShapeShifter. mingle Retrogaming General Discussion 26 19 May 2017 00:43
Civilization mai request.Old Rare Games 8 03 September 2010 14:49
Civilization issue Lorfarius support.Games 4 23 January 2010 14:23
Mac os 7.5.3 on shapeshifter _ThEcRoW support.Apps 23 09 March 2006 12:37
Civilization Anonymous oldpx Retrogaming General Discussion 0 29 August 2005 00:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06684 seconds with 15 queries