English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 09 August 2020, 02:47   #541
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 37
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by cyberhead97 View Post
Sure, if you want download and install latest WHDLoad games/demos from EAB file server, then you can combine HstWB Installer's user packages with user package installation:
1. Download HstWB Installer without packages https://hstwb.firstrealize.com/relea...2_portable.zip.
2. Download HstWB User Package Installation https://hstwb.firstrealize.com/relea...tion_1.4.2.zip.
3. Extract hstwb-installer_1.4.2_portable.zip and hstwb_user_package_installation_1.4.2.zip.
4. Copy "Support\User Packages" directories and files from extracted hstwb-installer_1.4.2_portable.zip to extracted hstwb_user_package_installation_1.4.2.zip directory.

You should now have a directory structure like this in extracted hstwb_user_package_installation_1.4.2.zip directory:
- [DIR] C
- [DIR] eab-whdload-demos
- [DIR] eab-whdload-games
- [DIR] eab-whdload-games_beta
- [DIR] S
- [FILE] build_install_entries.cmd
- [FILE] build_install_entries.command
- [FILE] build_install_entries.desktop
- [FILE] build_install_entries.ps1
- [FILE] build_install_entries.py
- [FILE] build_install_entries.sh
- [FILE] readme.txt
- [FILE] UserPackage-Installation
- [FILE] UserPackage-Installation.info
- [FILE] UNLZX

Then copy downloaded WHDLoad games/demos from EAB file server to their directories and run build_install_entries script depending on your OS: .cmd for Windows, .command for Mac OS and .sh for Linux in a terminal.

Last you need to run user package installation on your existing image, which can be done in 2 ways:
  1. Plug in your SD/CF/HDD image on your PC using a USB adapter and use WinUAE to mount hdd, directory with user package installation and run user package installation.
  2. Copy user package installation to a FAT32 formatted device and mount in your Amiga and run package installation.

I would recommend using a PC with WinUAE and run user package installation as thats the fastest method unless you have a powerful Amiga with 68060 and fast disk access.

If you're on Mac OS you can also use an imaging tool like ApplePi Baker to first read the image to a image file. Then you can run FS-UAE (or WinUAE using Wine), mount the image file, directory with user package installation and run user package installation.

When you have image running in WinUAE or your Amiga, from Workbench open mounted directory or FAT32 device and double-click "UserPackage-Installation". This should start user package installation in the same way as a self install image does.

After user package installation is complete, write back your image file to your SD/CF/HDD.

I hope this answers your question otherwise just let me know.
I have used the above method for some time now, but I would like to update my 3.x install which uses folders and not a hard file. How would I point this installer to say a "Games" folder and a "Demos" folder? I looked at assigns but unsure if that would change the location or not.

--Edit--
Yup changing the assigns did the trick. will leave it up so others will know.

Last edited by enigma776; 09 August 2020 at 03:24.
enigma776 is offline  
Old 24 September 2020, 03:47   #542
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,215
Once you have set up a stable HstWB HDF, is there an easy way to update whdload games via script?
ransom1122 is online now  
Old 24 September 2020, 05:18   #543
jono1975
Registered User

 
Join Date: Mar 2020
Location: Adelaide / Australia
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Once you have set up a stable HstWB HDF, is there an easy way to update whdload games via script?
agreed that would be awesome
jono1975 is offline  
Old 24 September 2020, 05:46   #544
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,215
On a mediocre PC, The scanning of "all" WHDLoad Games,Demo's & Beta takes 24hrs..

There has to be a way to update the games without the headache of re scanning
ransom1122 is online now  
Old 24 September 2020, 13:53   #545
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 37
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
On a mediocre PC, The scanning of "all" WHDLoad Games,Demo's & Beta takes 24hrs..

There has to be a way to update the games without the headache of re scanning
Eh something must be wrong somewhere as it takes a couple of minutes on my 11 year old computer.
enigma776 is offline  
Old 24 September 2020, 13:56   #546
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,215
Very strange.. the addition of all whdload content, and then to extract all lhas 11mins.. very strange.
ransom1122 is online now  
Old 24 September 2020, 15:29   #547
wiz12
Registered User

 
Join Date: Feb 2017
Location: Ireland
Posts: 300
Extracting a complete set of WHDload Games alone on my 10/11 year old PC takes much longer, roughly about 3 or 4 hours and that is even when hstWB flys through the process.
wiz12 is offline  
Old 24 September 2020, 15:31   #548
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 37
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by wiz12 View Post
Extracting a complete set of WHDload Games alone on my 10/11 year old PC takes much longer, roughly about 3 or 4 hours and that is even when hstWB flys through the process.
Oh yeah for a full install yeah about 3 hours but to scan what is there only a minute or two.
enigma776 is offline  
Old 24 September 2020, 15:34   #549
wiz12
Registered User

 
Join Date: Feb 2017
Location: Ireland
Posts: 300
Quote:
Originally Posted by enigma776 View Post
Oh yeah for a full install yeah about 3 hours but to scan what is there only a minute or two.

Yes you're right it's around two minutes or so for a scan.
wiz12 is offline  
Old 25 September 2020, 02:52   #550
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,215
Can someone verify wether the HstWB Scanner picks up the English version of Shadow Sorcerer?

For me it only picked up the multi language non English version in AGS,HstWB & iGame yet the game is perfectly located in the HDF itself and can boot from WB easily..
ransom1122 is online now  
Old 25 September 2020, 02:58   #551
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 37
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Can someone verify wether the HstWB Scanner picks up the English version of Shadow Sorcerer?

For me it only picked up the multi language non English version in AGS,HstWB & iGame yet the game is perfectly located in the HDF itself and can boot from WB easily..
Yeah can confirm this, which is odd as I told it not to install any non english games.
enigma776 is offline  
Old 25 September 2020, 03:37   #552
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,215
I performed an "Install all" option, and it avoided Shadow Sorcerer English.. Do you know why? and are there any other games the scanner has missed that you know of ?
ransom1122 is online now  
Old 25 September 2020, 03:38   #553
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 37
Posts: 220
Nope, sorry and I bet it's a pain in the arse to find out too. Would need to go through every whdload game and match it to what it installed and no one has time for that.
enigma776 is offline  
Old 25 September 2020, 03:47   #554
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,215
Nah no need... This was brought up to me by a friend. I was just curious and resulted in the scanner not programmed to pick this game up for some reason..

Maybe the dev should be told about it...

In the meantime any missing game, can be easily launched from WB anyway
ransom1122 is online now  
Old 09 October 2020, 09:53   #555
UncleAwesome
Registered User

 
Join Date: Sep 2020
Location: Norway
Posts: 1
Hi.

EDIT: It's working now. Not sure what mistakes I made the first time, but now I can hold right mouse button and configure the scsi drive and it boots fine. I installed picasso96 but, since with my cybervision64 it would not work. So anyone with that card, I would suggest install picasso96 on the amiga.

I followed a guide I saw on youtube for how to use this installer. And it works in winuae, everything boots up fine when I am done installing. But when I write the image file to cf card, my amiga 4000 will not boot, it just asks for floppy disk. If I hold down right mouse button I get to shell. I get the error "Requestlist: Unknown command requestlist failed returncode 10 set failed returncode 10"

I type in loadwb and workbench loads, but the picasso screen mode does not work and, it doesn't have the "userpackdir, kickstartdir, amigaosdir" on the workbench screen.
I tried with a 4gb cf card and 16sd card with adapter. This should work on an Amiga 4000?

Last edited by UncleAwesome; 11 October 2020 at 02:06.
UncleAwesome is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HstWB Installer for Classic Amiga AMIGASYSTEM News 23 05 September 2020 04:45
Legal Issues if Sharing RP9 Snapshots? tygre Retrogaming General Discussion 17 18 September 2014 21:04
Making cf_ClassicWB_FULL.hdf bigger? emuola project.ClassicWB 3 06 June 2009 01:23
New ruling making retro-archives legal? Bloodwych Retrogaming General Discussion 3 24 November 2006 20:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10113 seconds with 16 queries