English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 November 2006, 23:33   #21
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 46
Posts: 2,449
I'm unable to check links atm.

Will this card work?

D-Link Air

DWL-650
Anubis is offline  
Old 05 November 2006, 09:51   #22
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,922
No.

Since this is becoming a FAQ, I took a picture to help you narrow down the choices.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=26363

This is also now a sticky thread, please keep all Amiga-compatible network adapter discussions in this thread. :-)

Last edited by Jope; 05 November 2006 at 10:14.
Jope is offline  
Old 05 November 2006, 19:07   #23
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 46
Posts: 2,449
Thank you for pinning this topic Jope.

D-Link DWL-650 is 16 bit card. No metal plate and even on the back of card it shows 16bit sign.
Anubis is offline  
Old 05 November 2006, 19:12   #24
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 46
Posts: 2,449
Quote:
Originally Posted by alexh
Compact Flash NOT SD.

I would imagine the limitation is 2 or 4Gig as per Kickstart limitation but I dont know.
Thanks alexh. I noted that after I posted it and after I checked local stores.

I will be looking into this more as soon as I figure out HD first.
Anubis is offline  
Old 06 November 2006, 08:40   #25
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,922
Quote:
Originally Posted by Anubis
D-Link DWL-650 is 16 bit card. No metal plate and even on the back of card it shows 16bit sign.
Ah, it seems the site I googled up had the wrong picture.. No big surprise there. Sorry 'bout the misinformation.

Now it's just left up to you to try it..
Jope is offline  
Old 06 November 2006, 11:46   #26
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 46
Posts: 2,449
I will as soon as resolve HD problems.

Thank you for help.
Anubis is offline  
Old 31 January 2007, 16:02   #27
glue
Registered User
glue's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Poland
Age: 44
Posts: 66
can anyone help me with my pcmcia card. i have XIRCOM CE3B-100BTX. Is possbile to use internet on my A1200 with this card ? What drivers i needed ?
glue is offline  
Old 31 January 2007, 16:23   #28
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 9,768
Heys Glue,

the XIRCOM CE3B-100BTX although is a 16bit card it is electrically (maybe)incompatible with the PCMCIA port, alas there are no drivers for the card at present either
Zetr0 is offline  
Old 28 April 2007, 14:32   #29
thealien2000uk
 
Posts: n/a
amiga network

Wanted :Information

How to get my Amiga onto my Pc network via a 3com megaherts 10mbps lan pcmcia network card model 3cce589et and using a netgear 54mbps wireless router WGR614 v4, ip 192.168.0.1 and using HAL9000 as the network group name and the amiga's ip 192.168.0.5.

I have the pcmcia card's driver

Router 192.168.0.1
Tower 192.168.0.2
Laptop 192.168.0.3
Laptop2 192.168.0.4
Amiga 192.168.0.5
PDA 192.168.0.6

PSP 192.168.0.7
Nintendo1 192.168.0.8
Nintendo2 192.168.0.9

Network access and shared files needed
internet gateway not needed but would be useful
Settings would be great
any info on what software to use
any help would be greatful
 
Old 30 April 2007, 00:50   #30
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 9,768
okay...

Network access:

For the amiga requires SAMBA (download), its easy to setup and allows it to communicate with the Wintell pc's on your network

heres how http://www.amigau.com/c-networking/samba.htm

OR / AND

Amiga Explorer read more (and download) http://www.amigaforever.com/ae/

Gateway:
Well you allready have this, the ROUTER address is the Gateway

make sure that all the devices all share the same sub-net mask of 255.255.255.0 (should be what its set for)

this should help.

Last edited by Zetr0; 30 April 2007 at 00:57.
Zetr0 is offline  
Old 01 May 2007, 12:42   #31
darksun9210
Because i can.
darksun9210's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: London
Age: 40
Posts: 25
if you want to max out your networking capability via the PCMCIA port,
you can use the Netgear FA411 10/100Mb card. i've had this working on 100Mb connection (not indicative of real xfer rate), with the latest version of the cnet16.device

but the girlfriend prefers i use a wireless solution (amigakit branded netgear FA401 11Mb)

Last edited by darksun9210; 01 May 2007 at 13:00.
darksun9210 is offline  
Old 05 May 2007, 21:16   #32
amigarobbo
Registered User
amigarobbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 181
I suppose this is the right place for the question:

I've got G-Rex running on rev. 2 Blizzard, I can see the Reltek 8139 card in the (hold escape on booting) Blizzard Screen, I think I can see it on the Amiga boot screen (both mouse buttons down on booting), and in sysinfo, I've flashed the Blizard with the most update verion on http://grex.amigaworld.de/index.php?lang=en&page=15

But when setting up Genesis with the driver files from OpenPCI http://bvernoux.free.fr/DevPCI.php with the PCI Library installed, it always fails to obtain lock on the PCI card...

Hmm...

What can I do? Would it be easier to just get a 8029 based card? Also I havn't got a Graphics card yet, so other than seeing the card in the things listed above, I've not got it todo anything useful yet.

Help!

PS thinking about it, I have seen it in the PCI scan Program downloaded from the first link above
amigarobbo is offline  
Old 29 July 2007, 23:20   #33
amigarobbo
Registered User
amigarobbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 181
Well to answer my own question, Get a 8029 based card, that worked first time.
amigarobbo is offline  
Old 19 August 2007, 05:05   #34
mykrowyre
 
Posts: n/a
I am using a Microsoft MN-520 PCMCIA card. It has a prism chipset and it works perfectly on my A1200, no problems at all.

http://cgi.ebay.com/Microsoft-Wirele...QQcmdZViewItem
 
Old 18 December 2007, 19:23   #35
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 43
Posts: 856
Where could I find the compatibility list ?!
Full list of pcmcia cards tested with Amiga600/1200 ?
macce2 is offline  
Old 18 December 2007, 20:13   #36
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,166
There isnt one. This is the closest thing.

http://www.g-mb.de/pcmcia_e.html
alexh is offline  
Old 18 December 2007, 20:25   #37
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 43
Posts: 856
@alexh

Already found that site.
But thanks anyway, alexh !
macce2 is offline  
Old 22 December 2007, 15:24   #38
Philyon
 
Posts: n/a
Hi all, my first post here.

I'm looking for a tcp/ip solution to transfert my PC->Amiga files, I have an A1200 with original case, OS/ROM 3.0 and I'm waiting for Blizzard 1230/IV card.

Do you know if this item on eBay would be a great solution ?
http://cgi.ebay.fr/Netzwerkkarte-PCM...QQcmdZViewItem

I'd like to use it with AExplorer, or may be with the software with the card if it's great.

What do you think ?

Thanks !
 
Old 26 December 2007, 15:25   #39
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,922
The price is not too bad, although Amiga compatible cards can be had for less.

It will work. You just need a TCP/IP-stack (or do you, I couldn't be bothered to try and decipher the german)
Jope is offline  
Old 27 December 2007, 19:28   #40
Philyon
 
Posts: n/a
Thanks you for your answer. But finally I bought a pcmcia compact flash adapter, more simple to use with my pc.
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WANTED: Amiga Network Card (NOT PCMCIA pr PCI) Interceptor MarketPlace 10 30 May 2008 18:29
For Sale: Amiga 600/1200 PCMCIA Network card keropi MarketPlace 10 29 November 2005 14:38
Amiga 1200 PCMCIA Network Card tihi support.Hardware 5 09 November 2002 17:46
Amiga 1200 network Card @UAE support.Hardware 3 28 August 2002 22:09
Amiga 1200 PCMIA network card? AEV support.Hardware 4 23 June 2002 11:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09395 seconds with 14 queries