English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 March 2018, 23:49   #1
QBit
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Paderborn/Germany
Posts: 13
WinUAE Sound Bug demonstration! (Video)

Watch here:

[ Show youtube player ]
QBit is offline  
Old 16 March 2018, 01:26   #2
Keatah
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Location: Chicago IL
Posts: 6
So. What are we supposed to listen for?
Keatah is offline  
Old 16 March 2018, 01:57   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 12,411
Heya Qbit,

Firstly, welcome to EAB

*full* logs / configuration file may help Toni / us

...and I should also mention; Toni never watches videos
DamienD is offline  
Old 16 March 2018, 05:56   #4
chip
Registered User
chip's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 43
Posts: 750
Hi QBit, welcome to the forum

Sorry for the video but like Toni i never watch them

So, can you explain by words, which is the bug ?
chip is offline  
Old 16 March 2018, 07:44   #5
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,273
I took the time to look at (and listen to) the video in question, and as far as I can tell, the purpose of QBit's video is why can't he run two music module players/trackers at the same time without crashing WinUAE? When the players play individually by themselves, there's no problem, but when he forces two to play at once, the audio becomes garbled. The thing is, the audio stutters badly when he starts up a web browser after opening one module player, so he's pushing the system resources as it is.

QBit, it's best to describe the problem succinctly and provide logs for Toni to work from. It takes time to decipher a video, and it is not always clear what the problem is without comment or even a description.
Foebane is offline  
Old 16 March 2018, 08:32   #6
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 45
Posts: 3,204
By the sound it's easy to recognise buffer underruns.
Looks like winuae running with a heavy configuration (big resolution with filters, etc) on a machine that's much too slow for that.

The OP should go windowed and check what happens to cpu% and sound%.
meynaf is offline  
Old 16 March 2018, 13:31   #7
QBit
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Paderborn/Germany
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
By the sound it's easy to recognise buffer underruns.
Looks like winuae running with a heavy configuration (big resolution with filters, etc) on a machine that's much too slow for that.

The OP should go windowed and check what happens to cpu% and sound%.
I have a Core i7 so it should be fast enough..

but somebody did another Test:

[ Show youtube player ]

So it is possible.
How do I make WinUAE create logs?

When I run Protracker 4 and Eagleplayer at the same time Sound works!

Video:

[ Show youtube player ]
Attached Files
File Type: uae AmiKit.uae (13.8 KB, 8 views)
File Type: txt winuaelog.txt (45.4 KB, 15 views)
File Type: txt winuaebootlog.txt (30.0 KB, 34 views)

Last edited by QBit; 16 March 2018 at 14:04. Reason: Adding configuration file!
QBit is offline  
Old 16 March 2018, 13:36   #8
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 12,411
Heya QBit,
  • Launch WinUAE.
  • Select "Paths" and tick "Enable full logging".
  • Start your config or Quickstart.
Run until a little after the issue to make sure it's been captured and then quit WinUAE.

These files will be in your WinUAE path:

a) winuaebootlog.txt
b) winuaelog.txt

Also attach your configuration file (.UAE)
DamienD is offline  
Old 16 March 2018, 14:17   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,919
Not enough information without checking the video (which is far too long).

So lets guess something: using 2 tracker players that both directly use Paula. which of course it can't work. Working condition most likely is AHI + Paula or AHI x 2.
Toni Wilen is offline  
Old 16 March 2018, 14:25   #10
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,578
Quote:
Originally Posted by Foebane View Post
When the players play individually by themselves, there's no problem, but when he forces two to play at once, the audio becomes garbled. The thing is, the audio stutters badly when he starts up a web browser after opening one module player, so he's pushing the system resources as it is.
It's not really like that

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 16 March 2018, 14:48   #11
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 45
Posts: 3,204
Quote:
Originally Posted by QBit View Post
I have a Core i7 so it should be fast enough..
Not necessarily. But it may also be the emulated cpu that's not fast enough. A good indication for this is the scopes in your video : they nearly completely freeze, meaning not enough cpu power.


Quote:
Originally Posted by QBit View Post
When I run Protracker 4 and Eagleplayer at the same time Sound works!
This alone is looking for trouble.
I assume it's not regular Paula output, which would have caused audio channel allocation errors.
So it's AHI = cpu hog = buffer underruns.

Solution 1 : activate JIT, set as "fastest possible".
Solution 2 : remove AHI noteplayer from DT2.
Solution 3 : try again in windowed mode. Might change more things than you think.
meynaf is offline  
Old 16 March 2018, 14:57   #12
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,919
Quote:
D3D11CreateDevice succeeded with level 11.1. Software WARP driver.
This is not good idea. Misc panel, change it to Hardware.
Toni Wilen is offline  
Old 16 March 2018, 15:06   #13
Mclane
Old fart!

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 57
Posts: 564
Betting the cfg is loaded to the max with CPU intensive stuff..And probably a setup that never existed in real life..
Mclane is offline  
Old 16 March 2018, 15:17   #14
QBit
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Paderborn/Germany
Posts: 13
Well with WinUAE 3.6.1 beta 7 I haven't got these problems and it works much better!

A proof Video:

[ Show youtube player ]

32 Bit version of this beta Amiga OS sometimes crashes with this beta and this test!

Last edited by QBit; 16 March 2018 at 17:34. Reason: edit
QBit is offline  
Old 16 March 2018, 18:58   #15
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,578
Tested 3.6.1 Stable and it works great, Played 3 Mp3 at the same time finally start also Plug-In AmigaAmp

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 16 March 2018, 21:18   #16
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
It's not really like that
So I misinterpreted the video. I know I'm not the only one who would.
Foebane is offline  
Old 17 March 2018, 11:06   #17
QBit
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Paderborn/Germany
Posts: 13
There are still some little Issues in WinUAE 3.6.1 Beta 7.. sometimes it crashes on this test.. I ahave logs_
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (25.3 KB, 26 views)
File Type: txt winuaelog.txt (68.3 KB, 12 views)
QBit is offline  
Old 17 March 2018, 15:07   #18
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,919
Why do you use beta? (Especially when there is only one change in final 3.6.1 which has nothing to do with your problem)

And what kind of crash? Log shows no crashes, do you mean emulated Amiga crashes?
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE Video capture, Bug, issue or working as intended ! Mad-Matt support.WinUAE 3 24 July 2010 11:36
Video and Sound doesnt match (video output) hipoonios support.WinUAE 8 26 July 2009 00:25
WinUAE quicksave sound speed bug (rare) andreas support.WinUAE 1 14 September 2006 14:23
Indigo - sound bug? andreas support.Games 9 09 January 2006 08:26
Winuae sound bug? tandone support.WinUAE 10 15 June 2005 13:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08642 seconds with 16 queries