English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 21 February 2012, 18:23   #1
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 479
E-UAE Workbench Speed

With quite a bit of help from a member here I now have a Classic Workbench running within U-UAE and very nice it looks

I have a question regarding loading speeds within Workbench.

Is there a way to speed up folders loading and Programs, or is
the speed issue just down to my machine speed and emulation ?
Washac is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 February 2012, 21:19   #2
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Washac View Post
With quite a bit of help from a member here I now have a Classic Workbench running within U-UAE and very nice it looks

I have a question regarding loading speeds within Workbench.

Is there a way to speed up folders loading and Programs, or is
the speed issue just down to my machine speed and emulation ?
Reduce the onscreen colours to 16, it should be much quicker (you can do it under the Screenmode settings)
fitzsteve is offline  
Old 21 February 2012, 21:47   #3
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 479
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
Reduce the onscreen colours to 16, it should be much quicker (you can do it under the Screenmode settings)
Thanks, that helped, settled on 32, not a real lot of difference between 16,32 or 64, but it does help, thanks again.

As I have said, I cannot believe how much Amiga workbench stuff I have forgotten, I can recall messing with Startup-Sequences way back then, not going anywhere near one now

Last edited by Washac; 21 February 2012 at 22:15.
Washac is offline  
Old 21 February 2012, 21:52   #4
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
The only other thing is to use a lighter Classic Workbench package, the Full pack would run better

If you need me to help you out with the System.zip again let me know, it's very quick for me to do that here with WinUAE

Steve.
fitzsteve is offline  
Old 21 February 2012, 22:20   #5
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 479
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
The only other thing is to use a lighter Classic Workbench package, the Full pack would run better

If you need me to help you out with the System.zip again let me know, it's very quick for me to do that here with WinUAE

Steve.
Hey, yea I will give that lighter package a look, thanks, same process as before would be good
Washac is offline  
Old 21 February 2012, 22:25   #6
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Okies, will PM in a bit
fitzsteve is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UAE Drive speed Q xArtx support.OtherUAE 12 27 July 2013 04:20
FS-UAE speed, Ubuntu 12.04 zardoz support.FS-UAE 3 16 December 2012 00:34
FS-UAE mouse speed rofl0r support.FS-UAE 11 11 November 2012 17:31
Uae speed control suggestion ! Neil79 project.ClassicWB 1 04 October 2012 22:01
Win UAE speed throttle khph_re support.WinUAE 2 29 February 2008 09:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22662 seconds with 12 queries