English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 27 March 2010, 16:30   #1
Hemppo
 
Posts: n/a
Sound speed issues.

Hi!

I'm new to the forum and couldn't find any help with search.

So I have rev.5 A500 with GVP HD8+ (2 Mb RAM) and 512 kb in the trapdoor slot. I installed Kickstart 3.1 and made 1 Mb Chip-RAM mod (8372A Fat Agnus from my old broken rev.6 A500) .

The problem is that now I get increased (too fast) sound speed in most games. I turned the chip-RAM extension off but it didn't solve the problem. So I assume that the problem is with the KS 3.1. Is there anything I can do to solve this or do I have to get a KS switch as I also have KS 1.3?

The second problem or more of a question is that is it possible to save the boot options so that it always boots in PAL-mode as now I have to always go to boot menu and set the PAL-mode on.

Last edited by Hemppo; 27 March 2010 at 16:44.
 
AdSense AdSense  
Old 27 March 2010, 19:17   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,925
Rev.5 does not have PAL/NTSC jumper JP4. AFAIK you need to bend Agnus PAL/NTSC pin or cut some difficult to reach trace.
Toni Wilen is online now  
Old 28 March 2010, 16:04   #3
Hemppo
 
Posts: n/a
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Rev.5 does not have PAL/NTSC jumper JP4. AFAIK you need to bend Agnus PAL/NTSC pin or cut some difficult to reach trace.
Thanks mate! I insulated Fat Agnus pin 41 with match stick and it solved both of the problems! Sound speed is now normalized and the machine boots always in PAL-mode!
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Floppy images & speed issues (Mac OS X) ameath support.FS-UAE 8 27 August 2013 09:07
speed issues with PAL games on NTSC system (whdload) sovietconscript support.Games 0 18 February 2013 06:28
Speed (fps) issues DarrenB support.WinUAE 7 18 November 2002 15:43
Ghost and goblins speed lockup issues? Unregistered support.WinUAE 19 18 August 2002 00:25
Winuae 0.8.21 r2 speed issues Shatterhand support.WinUAE 6 21 March 2002 06:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10964 seconds with 12 queries