English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 01 October 2017, 13:32   #81
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 1,161
Fixed it. I changed to WPA and it works a treat now! Booting isn't as fast, but it's still about 10% of the time needed to boot win10

Thanks Nobody, this is amazing fun and a more powerful Amiga than I ever could have wished for.

Now we just need to see about getting rid of that 20 floppies limitation - might have to go digging through the FS-UAE source now.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20171001_112914.jpg
Views:	108
Size:	503.2 KB
ID:	54838  
Dunny is offline  
Old 01 October 2017, 13:38   #82
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 780
Well..
i made some test.
my hardware config: Intel Core2 Duo E8500, 4 GB RAM, HD 5870 1 GB, Sound Blaster Audigy.

Amilator Alfa works very well, but Openhal don't detect audio card, but it is ok. UAE don't use sounds.
Amilator 4.1.2 crash on Linux Kernel loading because openal cannot detect audio card.

What difference there are from first to latest Amilator versions?
The Linux kernels is the same or in the lastest is based on another distro?
Seiya is offline  
Old 01 October 2017, 13:52   #83
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,498
Dunny why ignore my discussions !
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 October 2017, 13:58   #84
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
Try protocol = WPA2

Edit: didn't see the answer.
nobody is offline  
Old 01 October 2017, 13:58   #85
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,498
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
Amilator 4.1.2 crash on Linux Kernel loading because openal cannot detect audio card.
Seiya a mio avviso tu stai mischiando le versioni, devi partire da zero e rifare l'installazione di syslinux, poi a seguire fai le altre operazioni, non copiare i file "ldlinux.sys" e "ldlinux.c32" usa quelli che vengono creati dall'installazione di "syslinux"
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 October 2017, 14:09   #86
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
What difference there are from first to latest Amilator versions?
The Linux kernels is the same or in the lastest is based on another distro?
The kernel comes from official Debian buster/sid repositories. Version 4.9 had kernel 4.9 from Debian stretch repositories


Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
Well..
Amilator Alfa works very well, but Openhal don't detect audio card, but it is ok. UAE don't use sounds.
Amilator 4.1.2 crash on Linux Kernel loading because openal cannot detect audio card.
It doesn't even have sound on my big laptop so this is how to fix (i will include a fix next release):

Run amilator usb. Press Ctrl-Alt-F1 to go in a terminal or F2, F3 etc
Login as root, password root
run the following command
cp /usr/share/alsa/alsa.conf /amiga/
It will copy alsa.conf to your usb root directory.
Restart PC then open alsa.conf with a text editor preferably Notepad++
find the lines
defaults.ctl.card 0
defaults.pcm.card 0
they are lines 68-69 on Notepad++
change 0 to 1. Save.
Open searchadf file inside /floppies (with Notepad++)
Add with your text editor the following:
cp /amiga/alsa.conf /usr/share/alsa/
alsactl restore

Reboot PC, run Amilator again and see for yourself.

PS i do this without reboot with vim which is included in Amilator:
login as root pass root
vi /usr/share/alsa/alsa.conf
find the lines
defaults.ctl.card 0
defaults.pcm.card 0

Press "a" to enable writing in text. Correct 0 to 1.
Press ESC, then :w then :q (obvious: write and quit)
then on terminal
cp /usr/share/alsa/alsa.conf /amiga/
then
vi /amiga/floppies/searchadf
it opens, write under the existing script
cp /amiga/alsa.conf /usr/share/alsa/
alsactl restore

Then ESC and :w and :q
Press ctrl-alt-F7 you go back to fs-uae and F12-->> "X"


Last edited by nobody; 01 October 2017 at 14:29.
nobody is offline  
Old 01 October 2017, 14:26   #87
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
Quote:
Originally Posted by Dunny View Post

Now we just need to see about getting rid of that 20 floppies limitation - might have to go digging through the FS-UAE source now.
Maybe you could ask Frode Solheim about it??
nobody is offline  
Old 01 October 2017, 14:28   #88
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 1,161
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Dunny why ignore my discussions !
Because they don't relate to my problems in any way, shape or form? For example:

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
On Amilator you can mount PenDrive and SD Card (Filesystem FAT32) with OS3 Mountlist, see screenshot and video.
My original query was about getting it onto the 'net, not about swapping USB drives around. My original complaint was that (due to only having one USB slot) I was having to power down, switch the USB drive to Windows machine, add software, Eject, insert back into Amilator laptop, power up... And when installing MCP, that was really frustrating as each time it ran I needed a new library or MUI class.

Hence, I asked how to get on the 'net.

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
@Dunny

with "bsdsocket_library = 1" you can connect to a "Lan Network" without configuring anything else
And again, that's nothing to do with my query as such. I had already figured that out, having already installed Miami and been informed that there was already a TCP stack running - the bsd socket library was already enabled. My issue was getting the underlying Linux to connect to my wifi, which was an issue as Windows reported the security as AES instead of WPA. Once that was changed in vswm config, it all worked.

So that's why I ignored your posts
Dunny is offline  
Old 01 October 2017, 20:28   #89
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,498
Quote:
Originally Posted by Dunny View Post
Because they don't relate to my problems in any way, shape or form? For example:
OK sorry I thought something against me



About the LAN NETWORK, i mean that you can share WiFi through LAN NETWORK.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 October 2017, 20:36   #90
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,498
nobody it is possible to activate UAE 16Bit HiFi Stereo ++ on FS-UAE, option available but does not play, on WinUAE it works perfectly

Last edited by AMIGASYSTEM; 16 October 2017 at 23:49.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 October 2017, 22:17   #91
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
These are fs-uae specific options.
https://fs-uae.net/docs/options/sound-card
nobody is offline  
Old 02 October 2017, 00:38   #92
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 1,161
Quote:
Originally Posted by nobody View Post
Maybe you could ask Frode Solheim about it??
I think I will. Either that, or create a new utility (UI frontend) for uaectrl to allow the user to swap floppies in the floppies/mount folder and optionally reboot or return to WB. Currently the only front end require a CLI tooltype and has no decent file requester.
Dunny is offline  
Old 02 October 2017, 02:42   #93
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 780
however, i tried amilator on old Asus EEPC and works well. Very fast!
For now, Amilator Alpha. then new versions.
Seiya is offline  
Old 02 October 2017, 09:16   #94
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
If your laptop/PC has media keys on keyboard they also work for choosing and entering disks to floppy drives (after you put them on mount folder)

nobody is offline  
Old 02 October 2017, 09:47   #95
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
however, i tried amilator on old Asus EEPC and works well. Very fast!
For now, Amilator Alpha. then new versions.
Some tests:
Old alpha version starts after 74 seconds
My version starts after 39 seconds and wifi enabled (DHCP stops system to give address)

Sysinfo
Old version 55*A4000 040/25
New version 60*A4000 040/25
Same OS, wb3.9
nobody is offline  
Old 02 October 2017, 11:24   #96
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 780
now i try again with latest versions
Seiya is offline  
Old 02 October 2017, 11:28   #97
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 1,161
Mine starts in 41 seconds (core i5M, Acer 5742 laptop), with wifi enabled. That's massively faster than my Win10 box

Rebooting the emulation is pretty much instant.

I've been messing around in syslinux' config file - there's no need for a menu, given that the only other option is memtest... So I've removed the menu and made it boot directly to FS-UAE. The only problem is that we lose the splash screen, and get the syslinux copyright message instead.

Anyone any ideas on how to get the splash to hang around instead of the (C) message? I've been trying most of last night and no luck.

Also: I've enabled opaque window sizing/moving via MultiCX (magic layers and MCP don't work on uaegfx modes) but at 1366x768 they're very slow. Anyone know of any way to improve performance?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20171002_092258.jpg
Views:	95
Size:	492.6 KB
ID:	54849  

Last edited by Dunny; 02 October 2017 at 11:32. Reason: Added sysinfo screen
Dunny is offline  
Old 02 October 2017, 12:37   #98
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,498
With my Laptop dual-core 4GB Ram, AFAOS 1280x720 32Bit is fast ! see video

graphics_memory = 262144
zorro_iii_memory = 524288

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 02 October 2017, 12:38   #99
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 780
wip

Last edited by Seiya; 02 October 2017 at 12:52.
Seiya is offline  
Old 02 October 2017, 12:39   #100
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,270
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
don't work this command:
"-bash: copy: command not found"
because probably you are using the old version??
nobody is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amilator (Was: FS-UAE Standalone like Amithlon) Amigamerlin support.FS-UAE 98 05 November 2017 19:48
To boot an UAE from USB? Edwooger support.OtherUAE 6 26 June 2013 22:17
USB under FS-UAE? nexusle support.FS-UAE 5 03 October 2012 22:15
FS-UAE and external usb soundcard on Linux Speedvicio support.FS-UAE 4 01 May 2012 15:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09322 seconds with 14 queries