English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 02 January 2019, 04:47   #1
ochentero
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Spain
Posts: 4
Complete newbie, please help with Utopia and Heroquest

I was a poor boy back on the 90´s

Always played on a neughbourgh's Amiga.

My fav games and music were Heroquest and Utopia.

I was able to own and master Utopia on SNES but always wanted to play the upgrade worlds that never featured other than Amiga.

Also loved Heroquest.

I would like to ask how to load the extra disquette where extra mazes and worlds.


Also how to save your game for later playing.


Also how to configurate the speed of the cursor on Heroquest and if on Utopia, is possible to use the keyboard as up,down,right, left to move fast across the world as on SNES was possible, instead of use the arrow to press the screen arrows.

Sorry if I sound idiot, I have never handled a real Amiga and I am very low IQ person, specially with computers.

Happy new year
ochentero is offline  
Old 02 January 2019, 11:58   #2
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,318
Heroquest manual : here

Utopia manual : here
malko is offline  
Old 02 January 2019, 20:39   #3
ochentero
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Spain
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by malko View Post
Heroquest manual : here

Utopia manual : here
Maybe I have explained myself bad since my English is poor.

I meant, I need help with the emulator, not for the games itself.

I would like to know how to load the extra mazes disquette and how to save the game on the mac emulator FS.

thanks for the reply!
ochentero is offline  
Old 07 February 2019, 02:01   #4
AarbronBeast
Registered User

 
Join Date: Feb 2019
Location: Whitby
Posts: 1
HeroQuest was one of my favourite Amiga games as well!

I haven't tried to load/save scenarios, but I have loaded/saved characters. If you need help with that: Boot the game up, ensuring that you have a blank disk in your swap disks. Then, in the character creation screen, click on the format disk icon (disk image with a magnet) to format a new Data Disk. Insert the blank disk and click FORMAT. After that's done, you can click on the load button (disk image with 2-headed arrow) to load/save a character.

In the main game screen, the 4th button (books with question marks) asks for a game extension disk. I haven't tried it, but I assume it should be straight-forward, as long as you have such a disk.
AarbronBeast is offline  
Old 07 February 2019, 14:20   #5
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 46
Posts: 2,566
Or, if you are using FS-UAE, just use Save/Load states.

Are you playing ADF or WHDLOad game?
Anubis is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Utopia: The New Worlds DamienD support.Games 45 29 June 2016 00:20
Utopia - Decent Condition Neil79 MarketPlace 0 05 March 2014 01:15
Help in Utopia palaste support.Games 7 01 January 2014 20:35
Utopia - almost all GFX Selur project.Sprites 0 23 July 2007 02:24
Complete newbie MadMunkey project.Sprites 35 04 March 2006 10:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06630 seconds with 15 queries