English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 20 January 2019, 20:38   #1
mpori
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: helsinki
Posts: 4
How to fix / debug a game launching in black screen but with sound?

Hello,

I'm new here and have already succesfully launched several games, but there is a single game (Phantasie III) that I'm unable to launch properly.

I'm running an Ubuntu 18.10., and have tried to run the same game on my other 18.10 machine as well so it does not seem to be related to hardware probably.

I've tried different videosettings on the emulator and running on on different amigas (500-4000). Also tried changing the display settings on the ubuntu but no change. Also tested different adf-files but they behave the same.

Here is the screenshot where the game ends up and the logs. I can hear the game music and it responds to the keyboard, but the screen remains blank.

debug.uae
fs-uae.log.txt
Click image for larger version

Name:	Screenshot from 2019-01-20 20-34-15.png
Views:	55
Size:	7.0 KB
ID:	61672

What should I do to debug this further?

Any help or tips appreciated!
mpori is offline  
Old 20 January 2019, 21:12   #2
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,209
Disable any fast memory and see if that changes anything.
StingRay is offline  
Old 20 January 2019, 21:22   #3
mpori
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: helsinki
Posts: 4
Thanks. Tried different RAM-options that earlier, but retried again. No change.

I have all the RAM-options disabled as default.
mpori is offline  
Old 21 January 2019, 15:43   #4
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 36
Posts: 2,904
You are using the AROS ROM.
Hewitson is offline  
Old 21 January 2019, 16:07   #5
mpori
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: helsinki
Posts: 4
Ok, sorry, do not understand, which ROM should I use?
mpori is offline  
Old 21 January 2019, 16:16   #6
mpori
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: helsinki
Posts: 4
Downloaded a kickstart-rom and everything works now, thank you very much!
mpori is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FOUND: PHANTASIE III!] 2D RPG game with map screen, "black background combat screen" Artifex 28 Looking for a game name ? 1 22 May 2014 18:42
Black screen but game is still loading? pekr support.FS-UAE 9 04 February 2013 18:31
WinUAE launching but no screen output khph_re support.WinUAE 8 26 February 2011 17:29
screen mess when launching from wb hardwir3d support.Other 1 08 November 2008 14:16
A4000 black screen, suggestions to fix? rlake support.Hardware 13 06 June 2005 00:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08907 seconds with 16 queries