English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 March 2018, 13:01   #1
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
Kaiser DE .uae for retropie - WHDLoad

Hello,

is here anyone that can make a .uae File for Kaiser (DE)?
It is for WHD-Load for retropie.

And I have a question to this site:

http://whdownload.com/games.php?name=k&sort=0&dir=0

What means HOL, SPS and WHD for this categorys? Different versions for different Emulators?

Thx
Fantomas35
Fantomas35 is offline  
Old 15 March 2018, 13:13   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 13,259
Heya Fantomas35,

Welcome to EAB

I've moved your thread from the request.UAE Wishlist section to the support.OtherUAE section

Quote:
Originally Posted by Fantomas35 View Post
is here anyone that can make a .uae File for Kaiser (DE)?
It is for WHD-Load for retropie.
Are you asking for someone to make a .HDF for "Kaiser (DE)" that can be used in RetroPie?

I can do this tonight for you

Quote:
Originally Posted by Fantomas35 View Post
What means HOL, SPS and WHD for this categorys?
HOL is "Hall of Light": http://hol.abime.net/
SPS is "Software Preseveration Society": http://www.softpres.org/
"WHDLoad" is: http://whdload.de/
DamienD is online now  
Old 15 March 2018, 13:34   #3
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
Happy

@DamienD

Thank you for your very friendly reception.

I'm asking for a .uae-config File that i can add to the retropie that it will start out of the GUI of Amiga on the Retropie like, in combination with the hdf file would be great. :_D
Which format is the kaiser (DE)- Version on this site?
http://whdownload.com/games.php?name=k&sort=0&dir=0

Thx for fast help
Fantomas35

For an example there is an UAE-File in Attachment
Attached Files
File Type: uae Bubble Bobble.uae (3.5 KB, 88 views)
Fantomas35 is offline  
Old 15 March 2018, 13:37   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 13,259
Quote:
Originally Posted by Fantomas35 View Post
Which format is the kaiser (DE)- Version on this site?
http://whdownload.com/games.php?name=k&sort=0&dir=0
It's an .LHA file and contain the WHDLoad slave and installed files.

I'll make you a self-booting / bare-bones .HDF tonight

As for the configuration file i.e. .UAE, I've never used RetroPie but am sure I can figure out the required format.
DamienD is online now  
Old 15 March 2018, 14:54   #5
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
Thx alot
Fantomas35 is offline  
Old 15 March 2018, 15:03   #6
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,248
I can help here.. I'll send you the uae for both whdload and her version including the hdf tomorrow.

which emulator and what version are you running on your pi? Different versions makes a big difference believe it or not

Im in the process of sorting out 9,500 retropie uae's for amiberry v2.14

Last edited by ransom1122; 15 March 2018 at 15:08.
ransom1122 is offline  
Old 15 March 2018, 16:15   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 13,259
I've leave it with you then my friend as you're the RetroPie expert
DamienD is online now  
Old 15 March 2018, 23:03   #8
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
OK. I'm overwhelmed by this help.
Fantomas35 is offline  
Old 16 March 2018, 00:13   #9
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,248
Here are 2 UAE's configured WHDLoad & HDF ofr Kaiser (De) for Amiberry v2.14 for RetroPie working perfectly.

Simply place UAE's in you pi folder here
/home/pi/RetroPie/roms/amiga

And place HDF in you pi folder here
/home/pi/RetroPie/roms/amiga-data/Games_HDF

And place WHDLoad game folder in you pi here
/home/pi/RetroPie/roms/amiga-data/Games_WHDLoad

Reboot Emulation Station. And you will be able to see the game entry in Emulation Station and launch it.

Kaiser UAE's & Data.rar
http://www97.zippyshare.com/v/ZWuHwk8N/file.html

If you are on an earlier version of Amiberry let me know and I will create uae's for that specific version.
ransom1122 is offline  
Old 16 March 2018, 00:41   #10
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 13,259
Nice one my friend; always good to help out new members
DamienD is online now  
Old 16 March 2018, 17:24   #11
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
HDF works, whdLoad not. for me no problem. i am happy. :-D Thank you
Fantomas35 is offline  
Old 16 March 2018, 20:42   #12
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,248
Both work for me. What exactly happens for the whdload version not to work? Maybe try re adding the kickstart rom yourself and rebooting the game..
ransom1122 is offline  
Old 17 March 2018, 12:55   #13
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
The kickstarts were integrated by the automatic whd script and other games work properly. I will describe it this evening, because I'm on the road today.
Fantomas35 is offline  
Old 17 March 2018, 12:58   #14
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,185
You should get an error message from WHDLoad if there are any files missing/incorrect. Which error message is shown once you try to run the Kaiser patch?
StingRay is offline  
Old 17 March 2018, 14:58   #15
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,248
Did you try my whdload game files and config uae for the whdload version?

If it fails it may be because you might be on an earlier version of Amiberry. Edit the uae file with notepad and make sure your paths are correct in it.
ransom1122 is offline  
Old 17 March 2018, 23:29   #16
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
@ StingRay There wasn't an Error Message

I uploaded a video. Everthing should be on the newest update.

The Video - no error Message

https://drive.google.com/file/d/1_Bs...ew?usp=sharing

Video is 124mb big

Last edited by Fantomas35; 17 March 2018 at 23:30. Reason: Add something
Fantomas35 is offline  
Old 18 March 2018, 12:30   #17
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
I updated my amiberry to 2.14 (think, it was the newest, but i clicked on update by source).

Then I started Kaiser again and thought to take more time for loading.
The paths were right, I think.

And then there was the Errormessage:

"WHDLoad Update Message
KaiserDe.Slave not found on master WHDLoad page list.
UAE Config maker could not verify slave updates."

Picture of my folder Structure for Kaiser is added
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Unbenannt.PNG
Views:	105
Size:	25.0 KB
ID:	57353  

Last edited by Fantomas35; 18 March 2018 at 12:39.
Fantomas35 is offline  
Old 18 March 2018, 13:09   #18
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,248
After your update to 2.14

Delete your Kaiserde game folder and uae file. And then use my game folder and uae file
Restart emulation station and boot it.
ransom1122 is offline  
Old 18 March 2018, 18:08   #19
Fantomas35
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: Gelsenkirchen
Posts: 20
Screen stays again black, even if I wait a long time nothing happens
Fantomas35 is offline  
Old 19 March 2018, 08:43   #20
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,248
Do any other WHDLoad games work for you beside Kaiser?

If not then it seems you might be missing WHDLoad AutoBoot Program which can be found here..

The Game Launcher (Essential): WHDLoad AutoBoot Program
http://www.ultimateamiga.co.uk/Hoste...downloads.html

This is the Bootloader to that can launch WHDLoad games. The reason why Kaiser HDF works is that because HDF's can autoboot on a Amiga600/1200 without the Bootloader.
ransom1122 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Controller Issue Retropie jetsetwilly1976 support.OtherUAE 3 08 June 2017 18:52
The Amiga whdload pack for Retropie ransom1122 Retrogaming General Discussion 17 28 April 2017 14:54
Pinball Illusions AGA UAE4All PI2 Retropie 3.0 theghostofelvis support.Games 2 03 September 2015 17:08
Kaiser WHDLoad HOL2001 Games images which need to be WHDified 23 24 February 2013 14:45
FS-UAE - Unregistered WHDLOAD : WHDLOAD.KEY - FIX Neil79 support.FS-UAE 14 29 January 2013 23:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.17920 seconds with 16 queries