English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 28 March 2012, 22:56   #1
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
FS-UAE 1.0 Stable Series

FS-UAE 1.0.0 has just been released, and can be downloaded from http://fengestad.no/wp/fs-uae. A big thanks to everyone who has helped testing FS-UAE and provided valuable feedback

Please use this thread for help or comments regarding the 1.0.x stable releases. I will open a new thread for feedback on the upcoming development versions.

Updated: FS-UAE 1.2 is now available: http://eab.abime.net/showthread.php?t=64116

Last edited by FrodeSolheim; 01 May 2012 at 01:16.
FrodeSolheim is offline  
Old 28 March 2012, 22:58   #2
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 369
Hot damn! I'll have to give this a look on my Mac when I get home tonight.

Thanks!
mfletcher is offline  
Old 29 March 2012, 00:02   #3
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
Thanks a lot for this release!
AmigaOnline is offline  
Old 29 March 2012, 00:18   #4
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Documentation for custom input mapping has been written:
http://fengestad.no/wp/fs-uae/custom-input-mapping
FrodeSolheim is offline  
Old 29 March 2012, 00:22   #5
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Documentation for custom input mapping has been written:
http://fengestad.no/wp/fs-uae/custom-input-mapping
Excellent!
AmigaOnline is offline  
Old 29 March 2012, 02:27   #6
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Documentation for custom input mapping has been written:
http://fengestad.no/wp/fs-uae/custom-input-mapping
Oh, and let me know if you spot any errors in the documentation.
FrodeSolheim is offline  
Old 29 March 2012, 10:38   #7
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Hello Frode,

Strange thing, I just found that Reset does not work with 1.0.0.rcxx and 1.0.0 final. Emulated amiga just freezes... Fortunatley with the latest versions the GUI still allows to quit. With earlier versions the GUI seems to work but is also without function.
What information do you need to investigate?

Best regards,
Peter
PHabermehl is offline  
Old 29 March 2012, 12:43   #8
sebbi
Registered User
sebbi's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Frankfurt/Germany
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by PHabermehl View Post
Emulated amiga just freezes...
Same here.
I'm on linux x86_64 with nvidia proprietary driver.
sebbi is offline  
Old 29 March 2012, 12:57   #9
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
No freeze issue using the Windows version (Radeon 6250 & Intel GMA)
AmigaOnline is offline  
Old 29 March 2012, 13:25   #10
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by PHabermehl View Post
Strange thing, I just found that Reset does not work with 1.0.0.rcxx and 1.0.0 final. Emulated amiga just freezes...
Quote:
Originally Posted by sebbi View Post
Same here.
I'm on linux x86_64 with nvidia proprietary driver.
Please post configs and logs so I can try to reproduce the problem

Last edited by FrodeSolheim; 29 March 2012 at 17:18.
FrodeSolheim is offline  
Old 29 March 2012, 14:38   #11
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Hi Frode,

It is Suse Linux 21.1 x86_64 with latest proprietary NVidia gfx drivers.
Config is A1200/020, lots of memory (2MB chip, 4 MB fast, 16 MB Z3), two HDFs and ond HD directory, running Kick 3.1/WB3.1 to come close to the A4000/060 which I once had

Config and logs will be posted this evening when I'm back home.

Regards,
Peter
PHabermehl is offline  
Old 29 March 2012, 15:49   #12
sebbi
Registered User
sebbi's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Frankfurt/Germany
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Please post configs and logs if this problem occurs while not using CD32!
No CD32 emulation, just A1200/020.
Config: http://pastebin.com/kBMSAH5e
Log: http://pastebin.com/LdFcb8SZ

Same error (freeze on reset) when emulating A600 with 2MB ChipRAM and no FastRAM.
I'm using ClassicWB on both Systems.
sebbi is offline  
Old 29 March 2012, 17:07   #13
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by sebbi View Post
No CD32 emulation, just A1200/020.
Config: http://pastebin.com/kBMSAH5e
Log: http://pastebin.com/LdFcb8SZ

Same error (freeze on reset) when emulating A600 with 2MB ChipRAM and no FastRAM.
I'm using ClassicWB on both Systems.
OK, thank you -It might be related to HD/mounted filesystems. I have probably not tested reset on configurations with HD. Will try to reproduce after work.
FrodeSolheim is offline  
Old 29 March 2012, 18:22   #14
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,318
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
1 hard drive : boot, 2 hard drives : noboot

is it normal the "LastConfig.uae" file created in logs ?
Attached Files
File Type: zip Default.fs-uae.zip (563 Bytes, 200 views)
File Type: zip FS-UAE.log.zip (10.3 KB, 190 views)
Foul is offline  
Old 29 March 2012, 18:54   #15
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
1 hard drive : boot, 2 hard drives : noboot
is it normal the "LastConfig.uae" file created in logs ?
"noboot" meaning after reset I hope... (and yes, the .uae file is written for debugging purposes -it contains information about what Amiga hardware was ultimately configured in the last run).

I managed to (easily) reproduce the reset problem here when using mounted file systems. The problem was that the file system handler does not shut down properly on reset. I will make a bugfix release for it!
FrodeSolheim is offline  
Old 29 March 2012, 18:57   #16
weiju
Registered User
weiju's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Seattle, WA
Posts: 50
I can boot with three mounted hard drive directories (Mac OS X, A1200), I get the freeze on reset as well, though.
weiju is offline  
Old 29 March 2012, 19:13   #17
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
FS-UAE 1.0.1rc1

* Fix bug with Amiga reset when using mounted file systems.
* Support file system file names with non-ASCII (Latin-1) characters (backported from 1.1-series).
* Throttle file system access a bit more than in 1.0.0.

http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...c1-windows.zip
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...-macosx.tar.gz
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...rc1-0_i386.deb
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...c1-0_amd64.deb
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-uae-1.0.1rc1.tar.gz
FrodeSolheim is offline  
Old 29 March 2012, 19:38   #18
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,318
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Working
Foul is offline  
Old 29 March 2012, 20:07   #19
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Excellent - just wanted to post config and logfile and found the problem solved...

Thank you, Frode!
PHabermehl is offline  
Old 29 March 2012, 21:13   #20
Speedvicio
Registered User
Speedvicio's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sicily/Palermo/Italy
Age: 40
Posts: 62
Frode i'm a bit ashamed to tell you.
But with this latest version has appeared again, the DOS error 205.
Speedvicio is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 1251 27 October 2018 21:43
FS-UAE Stable Series - Questions, Feedback and Bug Reports FrodeSolheim support.FS-UAE 230 27 August 2018 17:19
FS-UAE 1.3 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 376 28 October 2012 18:42
FS-UAE 1.2 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 5 26 October 2012 21:50
FS-UAE 1.1 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 214 06 May 2012 14:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09623 seconds with 14 queries