English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 19 August 2006, 14:39   #1
plasmatron
Zone Friend
plasmatron's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germany
Age: 43
Posts: 958
MY AMIGA 1200 / 060 is not running anymore :-((((( PLEASE HELP !!!

Hi folkz !
Yesterday I was playing TECHNOCOP WHD Load version. After I came back from supper, there was just a black screen, and nothing more. I tried to reset, but the same here. The mashine is reseting all the time. The HDD will not accessed, but it seems OK, cause I hear it on the start, but it will not be mounted from the system. It is also not possible to enter the early start up screen.
I have allready removed my 060, but the same. So the 060 seems OK.

What can I do now ? I think the mainboard is dead, but how could I test it ?

But it could also be the RAM, cause I get a short red or green flash during power on. But sadly I have no spare RAM.
It is just a nano second of red or green, no long signal.
Maybe someone could also tell me what thoose colors are about ?

PLEASE HELP ME !
plasmatron is offline  
Old 19 August 2006, 14:50   #2
jrom
Wannabe asm coder ;)

jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 448
Red: An error was found in the ROM.
Green: An error was found in Chip ram.
jrom is offline  
Old 19 August 2006, 15:14   #3
Smiley
Amiga-less!
Smiley's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: UK
Posts: 1,350
Basically just remove everything in the system

Accellerators
Busboards
Harddrives
ide buffers

Until you have just the base A1200. Then try to see if it works.

Then just start putting components back on bit by bit, testing while you do it

Also try cleaning your edge connectors with a pencil rubber
Smiley is offline  
Old 19 August 2006, 17:06   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,234
check your PSU, if possible borrow / use a spare.
alexh is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
well get old cd tv up and running long with new amiga 1200 mcbone Amiga scene 0 05 July 2013 21:23
Amiga 1200 running on GBS 8200 VGA Converter spanner support.Hardware 14 07 July 2012 23:01
help running whdload on a real amiga 1200 petee1979 project.WHDLoad 2 13 June 2009 03:44
Wanted :Blizzard 603e 240MHz w/060 socket and SCSI for the Amiga 1200 computer. maxmouse MarketPlace 0 26 September 2003 05:13
HD on 1200 won't boot anymore Iguana support.Hardware 3 24 May 2003 21:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06114 seconds with 13 queries