English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 04 November 2009, 13:38   #1
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
WHDLoad error: error during 'resload_LoadKick' on monkey island & others

Hello,

A while back I bought and registered WHDLoad which is great. Whilst most games work just fine, I have a problem with some.

Monkey Island 1 and 2, Sidewinder and It Came From the Desert for example, all display this message when loading:

error during 'resload_LoadKick'
invalid kicksart image
retry/cancel

Any idea if this is some kind of WINUAE setup I have to change? I have all the requisite kickstarts in place, as far as I know.

Thanks! James
jamespstevenson is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 November 2009, 13:40   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Wrong KS 1.3 image then. The correct TOSEC name for the valid one would be 'Kickstart v1.3 rev 34.5 (1987)(Commodore)(A500-A1000-A2000-CDTV)[!].rom'.
TCD is offline  
Old 04 November 2009, 13:52   #3
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
Hi - that's the one I appear to have, I've attached a screengrab of my list of available roms, hope this helps.

Could it be that I don't have it in the right place?

Last edited by jamespstevenson; 19 March 2010 at 00:18.
jamespstevenson is offline  
Old 04 November 2009, 13:54   #4
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Yes, have a look here then : http://eab.abime.net/showthread.php?p=610896#post610896
TCD is offline  
Old 04 November 2009, 14:02   #5
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
Thanks for your help & links, much appreciated. It states that a folder called devs needs to be created for these files, could you possibly let me know the path where this should reside?

Sorry - bit of a noob! Loving having a crack at these old games though, many of which i never had the pleasure of owning back in the day.
jamespstevenson is offline  
Old 04 November 2009, 14:08   #6
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
I'm not sure how you've set up your HD or if you use a preinstalled HD setup (ClassicWB, AmiKit etc.). On your first partition (or HD) is a folder called 'Devs'. In that you create a new folder 'kickstarts'. Put the KS images and the RTB files in it. You can rename the KS images in windows before moving them to the kickstarts folder.
TCD is offline  
Old 04 November 2009, 14:19   #7
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
Thanks for your patience.

Here's the path where my kickstarts currently live. I run everything through GameBase and have copied them all here. I'd never heard of the RTB files so i've just downloaded them now and will follow the instructions on your link.

Attached is my directory path for Devs - hope this looks logical!
jamespstevenson is offline  
Old 04 November 2009, 14:20   #8
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
image -

Last edited by jamespstevenson; 19 March 2010 at 00:18.
jamespstevenson is offline  
Old 04 November 2009, 14:26   #9
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Yup, that should do it then.
TCD is offline  
Old 04 November 2009, 14:33   #10
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
Just copied all of the files in the downloaded 'kickstart' folder to my kickstart directory. Image attached. Still getting the same resload error though unfortunately.

Are the other files in the skick directory important? Could it be that they need to be copied somewhere?

Thanks - I'm sure it's something simple I'm missing.

Last edited by jamespstevenson; 19 March 2010 at 00:18.
jamespstevenson is offline  
Old 04 November 2009, 14:36   #11
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
You only need the A500 and the A1200 image and the RTB file, the rest isn't necessary (but it shouldn't stop it from working). The directory you put them in to use with GB Amiga seems okay to me, but I don't use GB for WHDLoad games I don't know for sure. Will try it later when I get home
TCD is offline  
Old 04 November 2009, 15:36   #12
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
Thanks for all your help, I'll keep looking into it in the mean time to see if I've just done something daft.

Much appreciated -James
jamespstevenson is offline  
Old 04 November 2009, 18:08   #13
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Okay, just tried it here with Monkey Island 2 and Gamebase 1.6. I put my KS images in 'WHD\Devs\Kickstarts' (the RTB files were already there) and launched it via Extras. Worked fine for me. No idea what the problem on your side is, sorry.
TCD is offline  
Old 05 November 2009, 11:36   #14
jamespstevenson
Registered User
jamespstevenson's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cambridge UK
Posts: 40
Thanks for testing it for me, I'll try a fresh install of everything on a new laptop I have, good to hear it's all working as it should.

I appreciate your help, and it seems I have all I need. I'll have a go this weekend and see how I get on.

Best regards, James
jamespstevenson is offline  
Old 20 February 2014, 06:33   #15
Vicky
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tempe Arizona USA
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by TCD View Post
Wrong KS 1.3 image then. The correct TOSEC name for the valid one would be 'Kickstart v1.3 rev 34.5 (1987)(Commodore)(A500-A1000-A2000-CDTV)[!].rom'.
Correct answer. Congratulations!!
Vicky is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
secret of Monkey Island WHDload. load error Spasz support.Games 4 14 July 2012 17:40
Secret of monkey island WHDLoad Rabbit80 support.Games 8 23 August 2008 12:13
Monkey Island 1 & 2 (CAPS & HOL) fc.studio Games images which need to be WHDified 10 21 January 2007 23:33
Heimdall 2 AGA - error during resload_loadkick Invalid kickstart image DanE support.Games 0 26 September 2006 16:08
WHDLoad error Maupiti Island thor project.WHDLoad 2 13 March 2006 18:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17353 seconds with 14 queries