English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 15 May 2008, 21:05   #1
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 365
Upgrading Kickstart on an A4000

In my other thread, Im worried that my A4000 is about to die on me. Ive been looking on Ebay for a replacement, but they're all with KS 3.0.

Can I upgrade an A4000D to KS 3.1? Are the KS Chips socketed or soldered onto the motherboard?

Thanks in advance,

Mark
mfletcher is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 15 May 2008, 21:23   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,129
All socketed. Two 27C200 EPROMS.
alexh is offline  
Old 15 May 2008, 21:25   #3
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 365
Awesome!

Thanks,

Mark
mfletcher is offline  
Old 15 May 2008, 21:29   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,129
Would it not be cheaper to get your old one fixed though?? It's probably the PSU or some capacitors that need replacing. Worse case perhaps battery leakage damage (you removed the battery I take it?)
alexh is offline  
Old 15 May 2008, 21:45   #5
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 365
Good idea, but

1) I dont know anyone in North America that does Amiga repairs
2) The A4000 was sold with the battery removed.

Re: A4000 dying.

Basically its an intermittent problem, but when it boots the display is slightly corrupted with vertical bars down the screen. It doesnt happen all that much, but Im worried that its going to increase over time.
mfletcher is offline  
Old 15 May 2008, 21:49   #6
skote
Registered User
skote's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Waterlooville, UK
Posts: 68
I just got 3.1 ROMs for my A1200 (the same as thd A4000 I think?) and A1500 via Amiga-Digital. PM him from AmiBay. He was surprisingly cheap, and the stuff arrived after a few days well packaged.
skote is offline  
Old 15 May 2008, 21:53   #7
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 365
I was thinking of just picking up a new A4000 if it couldnt be repaired and then just swapping out the KS roms with the 3.1 roms in my old machine.
mfletcher is offline  
Old 15 May 2008, 22:01   #8
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,129
Better the devil you know if you ask me. There is no such thing as a "New" A4000
alexh is offline  
Old 15 May 2008, 22:08   #9
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 365
Can you recommend anyone that can troubleshoot and repair Amigas in North America?
mfletcher is offline  
Old 16 May 2008, 01:46   #10
alphonsus
Registered User
alphonsus's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: UK
Age: 40
Posts: 181
Don't let your miggy die!

Believe!

It can be fixed.

Invoke divinity (aka Jay Milner)
alphonsus is offline  
Old 16 May 2008, 04:46   #11
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 42
Posts: 673
Can the A4000 be upgraded to 3.1? Wow you must be new to the Amiga. I am pretty sure the 4000 was the FIRST computer to get the 3.1 upgrade. All Amigas can get the 3.1 upgrade.

Amiga Center in France is good, I have sent him some work from Seattle! He is a bit pricey and with the Euro doing better than the $ be prepared to pay.
TjLaZer is offline  
Old 16 May 2008, 05:04   #12
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 48
Posts: 3,478
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Can the A4000 be upgraded to 3.1? Wow you must be new to the Amiga. I am pretty sure the 4000 was the FIRST computer to get the 3.1 upgrade. All Amigas can get the 3.1 upgrade.

Amiga Center in France is good, I have sent him some work from Seattle! He is a bit pricey and with the Euro doing better than the $ be prepared to pay.
For north America: as far as I remember, only Doomy make "fixes" on Amiga gear.

The problem: he never give your Amiga back! Sad truth.
rkauer is offline  
Old 16 May 2008, 06:14   #13
mfletcher
Bawbag.

mfletcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 365
Yeah I've heard that about Doomy unfortunately
mfletcher is offline  
Old 16 May 2008, 06:23   #14
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 48
Posts: 3,478
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Quote:
Originally Posted by mfletcher View Post
Yeah I've heard that about Doomy unfortunately
If you live in Brazil...

We have two good guys in here.

Mugo (Rio de Janeiro)

Rogério (Rio Grande do Sul)

But the customs here is the problem: even if you manage to send an item, the costs will be prohibitive. And no chance to cash the return package.

I know! The only time I've try to send a humble AT-PSU-converted-to-Amiga to a friend in Argentina the post office ask for ~50USD! (for less than 1000km!). Put the same package to the other side of the country costs ~12USD (for ~7000km!!!!!).
rkauer is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1MB Kickstart for A4000/A3000 Turran Hardware mods 1 05 February 2013 03:58
A4000 and upgrading to a 040/25 CPU board … failing on the ZIP and CD drive berrydejager support.Hardware 3 27 December 2012 00:58
Amiga 3000 upgrading with Kickstart 3.1 Rudy Schokkaert support.Hardware 2 12 January 2008 17:53
Upgrading kickstart chip on A600 Raffaz New to Emulation or Amiga scene 16 08 July 2007 13:45
A3000/A4000 kickstart roms billy support.WinUAE 11 28 May 2007 15:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21041 seconds with 11 queries