English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 12 August 2018, 15:01   #81
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Another attempt, I think it really is correct now..
Toni Wilen is offline  
Old 12 August 2018, 15:41   #82
superfrog
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: San Francisco, USA
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by superfrog View Post
PC Speaker On, Default Video Mono: Hear POST Beep on boot, get video output in PC Mono window; PC Color freezes silently after clicking Icon in WB, does not even open PC Window, have to reboot Amiga to recover
WinUAE.

Somehow my BB SW 2.0 files got corrupted or something during testing, and that's what was causing PC Color silent freeze in these teats



Working now with fresh re-install and latest Beta. Previous problems with switching between mono and color displays seem to be fixed. Thanks!

Last edited by superfrog; 12 August 2018 at 15:48.
superfrog is offline  
Old 12 August 2018, 16:37   #83
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
One more feature: serial mouse (Microsoft protocol) in COM1 (IO=0x3f8, IRQ=4). This is currently always enabled and mapped to device that is mapped to Amiga mouse.

Not tested at all, need test disk/HDF with mouse driver included, I am not going to make it myself as usual

Becomes configurable later..

EDIT: SB Pro/16 test results would be nice too.

Last edited by Toni Wilen; 12 August 2018 at 16:53.
Toni Wilen is offline  
Old 12 August 2018, 17:29   #84
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Another attempt, I think it really is correct now..
Thanks again. Looks good.
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 17:36   #85
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
One more feature: serial mouse (Microsoft protocol) in COM1 (IO=0x3f8, IRQ=4). This is currently always enabled and mapped to device that is mapped to Amiga mouse.

Not tested at all, need test disk/HDF with mouse driver included, I am not going to make it myself as usual
It is not clear for me.
I still need the AMouse driver to work in Windows 3.x and Norton Commander.

Mouse Switch

Amiga: Left Amiga + P
PC : Insert + P
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 18:01   #86
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
You need to run dos mouse driver that supports Microsoft serial mouse. It may not work but I am not going to test until someone else finds proper driver..

EDIT: Windows may support it directly but dos needs testing first. Less unknown variables!
Toni Wilen is offline  
Old 12 August 2018, 18:10   #87
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You need to run dos mouse driver that supports Microsoft serial mouse. It may not work but I am not going to test until someone else finds proper driver..

EDIT: Windows may support it directly but dos needs testing first. Less unknown variables!
Understand, I will test the CuteMouse driver v1.9 for DOS as example.
At moment I have another problem with your last version.
If I want use the Sound Blaster 1.0 I get a crash.
Attached Files
File Type: uae A2286 VGA Prince of Persia Floppy.uae (13.4 KB, 24 views)
File Type: dmp winuae_4.1.0_b0_2018.08.12_18.01.41.dmp (123.5 KB, 21 views)
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 18:15   #88
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Already fixed.
Toni Wilen is offline  
Old 12 August 2018, 18:32   #89
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You need to run dos mouse driver that supports Microsoft serial mouse. It may not work but I am not going to test until someone else finds proper driver..

EDIT: Windows may support it directly but dos needs testing first. Less unknown variables!
Nice, CuteMouse driver v1.9 for DOS is working well.
Tested on Norton Commander.
On Windows 3.11 it is enough to install the correct driver.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	win3x.png
Views:	60
Size:	15.6 KB
ID:	59233  
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 18:41   #90
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Already fixed.
The PoP disk with the Sound Blaster 1.0 support is now ok.
But I found another problem, please wait ...
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 18:50   #91
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 200
Crash Problem

Hy Tony,
when start beta winuae crash.

Thanks.
Attached Files
File Type: uae @Amiga.2000_000.28Mhz_Os.v1.3.uae (11.6 KB, 23 views)
File Type: dmp winuae_4.1.0_b0_2018.08.12_18.44.11.dmp (96.5 KB, 20 views)

Last edited by Zilog; 12 August 2018 at 19:10.
Zilog is offline  
Old 12 August 2018, 18:55   #92
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
The PoP disk with the Sound Blaster 1.0 support is now ok.
But I found another problem, please wait ...
False alarm!
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 19:16   #93
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Hy Tony,
when start beta winuae crash.

Thanks.
You most likely has too old version. (and dump files are useless unless it is official beta)
Toni Wilen is offline  
Old 12 August 2018, 19:25   #94
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Tested with PoP
Model:
Sound Blaster 1.0 OK
Sound Blaster 1.5 OK
Sound Blaster 2.0 OK
Sound Blaster Pro v1 OK
Sound Blaster Pro v2 OK
Sound Blaster 16 OK
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 19:32   #95
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Config file (*.uae)
win32.expansion_gui_page=sb_isa

If I use a specific Sound Blaster model, it it possible to specify it in the config file?

Addendum

Oh sorry, I see
sb_isa_rom_file=:ENABLED
sb_isa_rom_options=SB1,220,irq7,dma1,dbopl

Last edited by AnnaWu; 12 August 2018 at 19:42.
AnnaWu is online now  
Old 12 August 2018, 19:37   #96
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 200
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You most likely has too old version. (and dump files are useless unless it is official beta)
I re-download a beta, but crash.
If start a configuration with winaue ufficial 4.0.1 don't crash.

(i don't actvided a x86 emulation, if A2000 base) without expantion card.
Attached Files
File Type: uae @Amiga.2000_000.28Mhz_Os.v1.3.uae (11.6 KB, 26 views)
Zilog is offline  
Old 12 August 2018, 19:52   #97
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
I re-download a beta, but crash.
If start a configuration with winaue ufficial 4.0.1 don't crash.

(i don't actvided a x86 emulation, if A2000 base) without expantion card.
It is still always sure you have old version because crash affected everything (crashed almost immediately). It is also normal to get old cached version.

EDIT: Your config works fine.

Last edited by Toni Wilen; 12 August 2018 at 19:59.
Toni Wilen is offline  
Old 12 August 2018, 20:02   #98
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 200
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It is still always sure you have old version because crash affected everything (crashed almost immediately). It is also normal to get old cached version.

EDIT: Your config works fine.
I True.....is the cache.....now works!!! Thanks a lot.
Zilog is offline  
Old 12 August 2018, 20:39   #99
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,395
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
Understand, I will test the CuteMouse driver v1.9 for DOS as example.
CuteMouse on Win95 it does not seem to work as long as I'm not mistaken
AMIGASYSTEM is online now  
Old 12 August 2018, 20:47   #100
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
CuteMouse on Win95 it does not seem to work as long as I'm not mistaken
Windows 95 should have built-in serial mouse support.
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (2 members and 2 guests)
AMIGASYSTEM, AnnaWu
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
x86 Bridgeboard PC Speaker/SoundBlaster support? superfrog request.UAE Wishlist 30 09 August 2018 18:16
What is "x86 Bridgeboard VGA", and how does it work? Narf the Mouse support.WinUAE 7 22 January 2018 14:17
Indivision ECS core update 1.15 wmaciv Amiga scene 8 02 May 2017 19:30
Bridgeboard emulation (x86 CPU, for example A2286) GiuseppeC support.WinUAE 627 16 November 2016 15:42
Minimig firmware/core update Spellcoder News 1 27 April 2008 23:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09249 seconds with 14 queries