English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 22 March 2020, 23:35   #1
utukku
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Plymouth
Posts: 27
Elbox Mediator board & Spider USB problems

Looking for a bit of help with an A4000 040 with a recently fitted Mediator board.



I have fitted the spider usb board as well as a Radeon 9200 128mb card. Done all the installation ( and finally got nearly everything working ) just 2 little niggles.


Installed Trident, added the usbhardware commands & saved in Trident etc and everything in trident says its fine. So, when I put in a usb stick, I get a popup saying its been detected, but it doesn't show up on the WB or in dopus? does it have to be formatted in a special way? or limited in size?


Also, I have got the Radeon installled and working to a point. I got it set at 800x600 8bit. But if I got up any further resolutions, the test works fine, but after I save the new screenmode, and reboot, the screen just stay's black, as if it's not outputting the new mode.


Cheers


Utukku
utukku is offline  
Old 23 March 2020, 03:44   #2
grelbfarlk
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 2,058
Is your USB stick formatted FAT? Just like connecting a CompactFlash card, Hard Drive or CDROM the Amiga has to support the filesystem on the drive.
Have you tried connecting a USB mouse or keyboard to see if they work ok?
Have you tested these screenmodes in P96Mode to make sure they are correct for your monitor?
grelbfarlk is offline  
Old 23 March 2020, 17:00   #3
DarrenHD
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: London / Canada
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by grelbfarlk View Post
Is your USB stick formatted FAT? Just like connecting a CompactFlash card, Hard Drive or CDROM the Amiga has to support the filesystem on the drive.
Have you tried connecting a USB mouse or keyboard to see if they work ok?
Have you tested these screenmodes in P96Mode to make sure they are correct for your monitor?
I have all sorts of problems with my spider in my A4000 with CS MK2. device stalls, errors on writing (to usb disks). it just doesn't work reliably. One time I copied 600mb of a 700mb file and it worked until 600mb then errored out. Also poseidon has trouble saving envarc: psdstackloader, even if I delete it and it re-creates. it says failed to write envarc: psdstackloader. This is under os 3.1.4.
DarrenHD is offline  
Old 24 March 2020, 18:47   #4
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 877
@ utukku

Make a copy of HD Toolbox.

Get the Icon Information box open & edit the Line saying scsi.device to the "DEVICE_NAME".device for the USB Device & Save.

Double click the Copy of HDToolbox & now you should see any USB Storage device plugged in.

From here you can Partition the USB Stick & give it a file system before you Format. - Ejecting the USB Device & re-inserting it should show you the Un-formatted Partitions you created.

Good luck kiddo.


RE: your Graphics issue, you'll need a Utility called ModePro or such to promote your desktop to the Mediators Radeon card. - Iirc, (it's been a while....) By default, the Miggy RGB will always be used & 800 x 800 is a no go.

Last edited by Kin Hell; 24 March 2020 at 18:54.
Kin Hell is offline  
Old 25 March 2020, 16:41   #5
source
Zone Friend
 
Join Date: Jul 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 706
To get it to read fat formatted drives stick or HD. Install fat95 form aminet. I also believe there is a setting in trident which file format to try when you install different devices
source is offline  
Old 28 March 2020, 00:48   #6
utukku
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Plymouth
Posts: 27
Thanks for all the replies, I have now got my head around the "Picasso96" software, and have the screenmodes working really nice.



I have also got the spider USB working, it was as simple as installing FAT95.
utukku is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB mediator spider II clone WilliamBirkin support.Hardware 6 29 January 2015 19:39
mediator and Spider 2.0 usb backtoskooldaze support.Hardware 10 11 September 2011 23:27
Spider USB PROBLEMS!!! D4Ni3L3 support.Hardware 0 01 April 2008 01:16
Mediator Board Sound Problems adgloride support.Hardware 16 19 December 2007 09:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12398 seconds with 15 queries