English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Apps

 
 
Thread Tools
Old 06 January 2009, 21:07   #61
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 42
Posts: 3,203
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
That post was nearly four years ago!

The latest (beta) version of WinUAE does support Atari ST disk images.
then we should launch atari st games !
the last winuae support .st files or others ????
turrican3 is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 January 2009, 21:09   #62
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
the last winuae support .st files or others ????
.ST files only AFAIK, which can be mounted as DOS-formatted disks (PC0:, etc.)
prowler is offline  
Old 06 January 2009, 21:17   #63
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 42
Posts: 3,203
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
.ST files only AFAIK, which can be mounted as DOS-formatted disks (PC0:, etc.)
then it could be possible to use it with chameleon just have to mount pc0: but is cross dos compatible with 68000 ?
turrican3 is offline  
Old 06 January 2009, 21:22   #64
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
is cross dos compatible with 68000 ?
I've never thought about that. Hang on while I try to find out...

BTW, support was added for 81 and 82 cylinder PC/Atari ST image formats
from WinUAE 1.5.4 beta 4.
prowler is offline  
Old 06 January 2009, 21:27   #65
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 42
Posts: 3,203
I will try it later, make st games work on winuae , why not , just for fun.
I know : just use an atari emulator on pc , etc....
turrican3 is offline  
Old 06 January 2009, 21:31   #66
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
CrossDOS works on a standard Amiga 500. That means 68000, right?

The only other requirements are 256K of RAM and AmigaDOS v1.2 or higher.

However, CrossDOS only supports Atari ST-formatted disks v2.0 or higher.

BTW, I don't blame anyone for trying out Atari ST emulators on the Amiga. God knows there aren't many of them.
prowler is offline  
Old 07 January 2009, 10:35   #67
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,857
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
I will try it later, make st games work on winuae , why not , just for fun.
I know : just use an atari emulator on pc , etc....
http://eab.abime.net/album.php?albumid=92&pictureid=589

Just for fun
Retro1234 is offline  
Old 07 January 2009, 14:10   #68
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 42
Posts: 3,203
how did you do that booboo ?
with chamaeleon ?
turrican3 is offline  
Old 07 January 2009, 15:52   #69
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,857
Hi turrican yep chamaeleon will do it - It was SimCity st from Planet Emu
It only works on 68000


:99% of games wont work only apps.

I wanted to try some of the ST games s2325 put in the zone but they wernt .ST extension.
Retro1234 is offline  
Old 07 January 2009, 16:26   #70
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 42
Posts: 3,203
is there a compatibility list ?
turrican3 is offline  
Old 07 January 2009, 16:46   #71
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,857
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
is there a compatibility list ?
Not unless you would like to make one
Retro1234 is offline  
Old 07 January 2009, 21:37   #72
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
I wanted to try some of the ST games s2325 put in the zone but they wernt .ST extension.
Hi Boo Boo,

What extension did they have? (There might be a way round it... )
prowler is offline  
Old 07 January 2009, 21:45   #73
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,857
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
Hi Boo Boo,

What extension did they have? (There might be a way round it... )
Hay prowler

Theres still some games in the zone there file extension .msa
Are you familiar with ST emulation there seems to be a few different disk sizes appart from just 720 and 800.
Retro1234 is offline  
Old 07 January 2009, 21:57   #74
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Hay prowler

Theres still some games in the zone there file extension .msa
Are you familiar with ST emulation there seems to be a few different disk sizes appart from just 720 and 800.
Hey Boo Boo, there's at least one utility for converting .msa disk images to .st and vice-versa. That's all I can recall just now. I'll have a look through my archives and get back to you when I've got something.

And yes, I am aware of several different disk sizes. Again, I'll have to refresh my memory on this, and come back with more to tell you.
prowler is offline  
Old 08 January 2009, 00:42   #75
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post

Could be nice for a testrun on kicktos ... could you post a link please?
Ratte is offline  
Old 08 January 2009, 06:54   #76
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,371
Send a message via MSN to dlfrsilver
think i can do things here i have 2 atari ST hehehe

I'll take a look at chameleon soon and see what can be done !
dlfrsilver is offline  
Old 08 January 2009, 09:01   #77
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,857
Thanks for checking guys
: does the ST have the equivalent of NDOS disks that cant be read in TOS?

Quote:
Originally Posted by Ratte View Post
Could be nice for a testrun on kicktos ... could you post a link please?
Ratte how is kicktos progressing?

Ok heres is Sim City .ST

http://www.planetemu.net/index.php?s...wrom&id=489058

and here is Chamaleon v1.08

http://www.planetemu.net/index.php?s...wrom&id=515906



Last edited by Retro1234; 08 January 2009 at 09:22.
Retro1234 is offline  
Old 08 January 2009, 10:49   #78
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
: does the ST have the equivalent of NDOS disks that cant be read in TOS?
Yes, these exist on the ST too. Many demos are started from the bootblock f.e., just like on Amiga.
StingRay is offline  
Old 08 January 2009, 11:18   #79
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,857
.

Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Yes, these exist on the ST too. Many demos are started from the bootblock f.e., just like on Amiga.
Ok thanks -

In theory Chamaleon/SimCity ST could be WHDload installed but how much patching it would need to run above a 68000 I dont know?

Last edited by Retro1234; 08 January 2009 at 11:30.
Retro1234 is offline  
Old 08 January 2009, 21:00   #80
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Hi Boo Boo,

You should download MSA Converter 2.1 for Win32 and the English documentation from here:
http://msaconverter.free.fr/index-uk.html

Imgbuild.exe from here:
http://users.skynet.be/sky39147/
ST Disk Image Reader v0.3 for DOS reads Atari ST disks and creates .ST images.
Also blank images can be created, for example:
imgbuild /blank /side 1 /track 80 /sector 9 /name 360k.st
imgbuild /blank /side 2 /track 80 /sector 9 /name 720k.st
imgbuild /blank /side 2 /track 80 /sector 18 /name 1440k.st

stdiskv1.zip and stdiskv2.zip from here:
http://www.8hz.com/stdisk/page.html
ST Disk Image Writing utility versions 1.0c and 2.0b for DOS.
These utilities write Atari ST disks from disk images.
Included in each case is a set of disk images of various sizes.

Also, I have uploaded the following files to the Zone for you which are no longer under development:

msacomp1.11.zip and msacomp1.12.zip
MSA (un)compressor versions 1.11 and 1.12 for DOS.

msatost1.3.zip - MSA-to-ST version 1.3 for DOS.
Converts .MSA files to .ST disk images suitable for emulators.

All these utilities, apart from being useful for Atari ST emulation, also contain much information about Atari ST disk image formats.

Have fun.

prowler

Last edited by prowler; 08 January 2009 at 22:53. Reason: imgbuild command line syntax for 1440k blank image.
prowler is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atari ST HardWare emulators Retro1234 support.Hardware 75 07 December 2017 16:50
Recommended Atari Emulators? MethodGit Retrogaming General Discussion 53 29 December 2014 22:47
Atari ST game collections, menu disks and C64 emulators Bloodwych Retrogaming General Discussion 44 24 February 2013 00:11
Love Emulators? - Dgen & Hatari emulators Paul News 17 19 January 2012 18:28
8bit Atari emulators (winXP/AmigaOS) ppill Nostalgia & memories 29 22 July 2011 22:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.32763 seconds with 13 queries