English Amiga Board

Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

Thread Tools
Old 24 August 2017, 02:04   #1
Abel Magwitch
Registered User

Join Date: Aug 2017
Location: Penkridge
Posts: 1
Are there any basic instructions?

I have dwnld FS-UAE. I got an arcade and a launcher. So I search for instructions. I found some, now it gets fiendishly complicated.
It starts off with a bold heading "Getting started" which gives you a nice warm feeling, a sign of something good and uplifting to the soul. Then with a malevolence I was ill prepared for it talks to you in a tongue so far unidentified among common folk then lunges at you from behind and slices off your testicles, the testicles of hope, with a set of rusty cable croppers, laughing at you as it does.
Why should this be?
How can the details provided in an instructional article, because of its complexity be accessible only to people who know enough already not to need it? The misery and desperation this "Getting started" beasty must have caused is surely incalculable, I know I have suffered terribly.

Please can someone direct me to a deal of instructions to use this emulator that is useful to someone who whilst being very keen to learn actually can't understand a word of it.
I have found a "Kickstarter" that I was directed to via some kind soul. I put it in the kickstarter folder and into the launcher. Now what? I have an .adf file for prince of Persia.
Please can someone help me, I am desperate....

Abel Magwitch
Abel Magwitch is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 August 2017, 09:03   #2
Registered User
ajk's Avatar
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 1,038
1) In the ROM & RAM tab, select your Kickstart image

2) In the floppy tab, insert your Prince of Persia floppy image

3) Click start and wait for the game to load

4) Enjoy!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	rom.png
Views:	132
Size:	95.0 KB
ID:	54295   Click image for larger version

Name:	floppy.png
Views:	132
Size:	81.2 KB
ID:	54296   Click image for larger version

Name:	game.png
Views:	134
Size:	306.6 KB
ID:	54297  
ajk is offline  
Old 24 August 2017, 11:01   #3
Registered User
Join Date: Nov 2011
Location: Folkestone, Kent
Posts: 87
Thank you for your answer. I have the same problems. I am using a MacBook Pro. I dont want games as I have my own maths programs to run. I am using an external floppy drive.
Can you help?

Thanks in advance
alphagemini is offline  
Old 24 August 2017, 11:27   #4
Registered User
ajk's Avatar
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 1,038

Do you mean you have your own programs on an actual, physical floppy disk? You won't be able to easily read those on a modern system, I'm afraid. You'll need to get something like the Kryoflux or have someone make images of the floppies for you.
ajk is offline  
AdSense AdSense  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pimp up your Basic skills ! BASIC Tenliner Competition 2016 ! SkulleateR Retrogaming General Discussion 6 10 February 2016 00:58
Manuals for GFA Basic and Hi-Soft Basic 2 ricky500 request.Apps 20 12 February 2013 22:06
Weird instructions absence Coders. General 4 12 October 2009 17:54
Instructions? Daz support.Hardware 8 12 July 2002 21:29
Game Instructions Ricky55 Retrogaming General Discussion 2 06 July 2002 21:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 05:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.72403 seconds with 15 queries