English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 March 2008, 17:19   #1
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
ATX PSU to A1200/A600/A500/+

Does anyone have the pin out for the AMIGA PSU,

Apart from connecting the +12, +5, -12 & Gnd, Any other changes or links needed for the PSU,

1) How to start the Supply,
2) How to ensure the supply is loaded properly without a PC Mainboard connected.
3) Any other Issues or advice....

Thanks
TheCorfiot is offline  
Old 13 March 2008, 18:16   #2
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,315
I found this site awesome when fitting an ATX into my A2000. Check out the Amiga and ATX PSU sections - should tell you everything you need to know I think

http://www.ianstedman.co.uk
musashi5150 is offline  
Old 13 March 2008, 18:17   #3
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Cheers Musashi
TheCorfiot is offline  
Old 13 March 2008, 19:15   #4
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 9,768
@TheCorfiot

You could always have a lookie at this postie

Zetr0 is offline  
Old 13 March 2008, 22:44   #5
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by Zetr0 View Post
@TheCorfiot

You could always have a lookie at this postie

Cheers Zetro between the two of you I'm confident to go ahead and DO it.

The above link (Ian Steadman) makes interesting reading on the PSU Current capabilities, Who would have thought that the Switch mode (lighter) PSU could do 4.5 AMPS @5V.
And I was chasing for the older heavy type....Duh.. would have been higher postage too due to the weight.

In the end I thought ATX PSU cheap easy to replace and plenty of poke.

TheCorfiot is offline  
Old 13 March 2008, 23:49   #6
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,315
Best of luck
musashi5150 is offline  
Old 16 March 2008, 20:55   #7
rave
Amiga's made me who I am.

rave's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nottingham UK
Age: 41
Posts: 176
Or check out my tutorial

Check out my tut:

Here
rave is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A500 / A600 / A1200 PSU Tester Loedown Hardware pics 24 01 December 2015 18:34
Power two A600 with one ATX PSU? Akira support.Hardware 7 16 January 2013 17:13
Ian "tinkering with Amiga's since 1986" Stedman's A500/A600/A1200 ATX power adaptor Paul_s MarketPlace 0 05 October 2010 23:39
A500/A600/A1200 ATX power adaptors Stedy Hardware mods 112 10 April 2009 13:43
ATX to A1200 PSU... switch on? tonyyeb support.Hardware 1 23 September 2008 21:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07672 seconds with 15 queries