English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 31 January 2012, 19:55   #1
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,067
TechnoSound 2 making noise

I am trying to use a Technosound sampler I have, and its input is waaaay too noisy. There's a constant humm, I can't even use it

Is this a normal problem? How would I fix it?
My other TS2 seems to have the same issue.
Akira is offline  
AdSense AdSense  
Old 31 January 2012, 19:59   #2
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 38
Posts: 1,585
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Not sure if its same issue, but it did only work right for me on A500/A600 and not on my A1200. I cant remember if it was simple to solve or not.
Mad-Matt is offline  
Old 31 January 2012, 21:34   #3
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,067
It could be it, I have a sampler that doens't really like the A120. I'll try, thanks!
Akira is offline  
Old 01 February 2012, 13:16   #4
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 1,906
My TST2 worked well on A500 and now on A1200. You can check connection, cable, ground, external influences and differnt audio sources.
daxb is online now  
Old 01 February 2012, 14:12   #5
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,462
Quote:
Originally Posted by daxb View Post
My TST2 worked well on A500 and now on A1200. You can check connection, cable, ground, external influences and differnt audio sources.
I can vouch for this. My unit worked well in A500, A600, two A1200 and A4000. No problems at all.
AmigaFriend is offline  
Old 01 February 2012, 15:32   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,067
Well I have one sampler that works (an AMAS2), but both technosounds are having a hiss... I gotta try a different cable.
Akira is offline  
Old 01 February 2012, 16:10   #7
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 1,906
If you think the Sampler is out of order you can open it and check the usual stuff. As far as I can remember I opened it without destroying the case.
daxb is online now  
Old 01 February 2012, 16:27   #8
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,067
Yeah I don't mind opening it but, what is the "usual stuff"?
Akira is offline  
Old 02 February 2012, 13:40   #9
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 1,906
I mean cold solder joints, capacitors, oxidation. Things that could be seen after optical check.
daxb is online now  
Old 02 February 2012, 14:11   #10
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,067
I'll check for that. Maybe the capacitors are all fucked!
How do you recognize a "cold solder joint", though?

Thanks!
Akira is offline  
Old 02 February 2012, 18:49   #11
Seblington
Amiga Nutter
Seblington's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Paignton, Devon.
Age: 37
Posts: 220
Send a message via AIM to Seblington Send a message via Skype™ to Seblington
I think you may find the A500 / A600 / A1200 internal screen isn’t earthed to ground, you can do this by using a 0.47UF capacitor between the screen of the computer and the earth of your mains (don’t try this if you are not electronically minded)

If you have 2 TST2 boxes which his, it may be a flaw with your input or source , if you can,. try the line out from a power amp, usually they have a good smoothing circuit and should remove the hiss, solder joints can be detected by twisting the sampler (not on the D-type), if the hiss goes, you have a bad earth or solder joint
Seblington is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yeeeeey - Just snapped up a Technosound sampler :] Kola Nostalgia & memories 4 13 September 2012 12:06
Killersounds sample disks (Technosound Turbo) 1988 request.Apps 3 29 August 2012 10:58
FOR SALE: Amiga TechnoSound Turbo 2 - Stereo Sound Sampling System LDR MarketPlace 1 03 March 2009 12:44
New Dimension - Technosound Turbo II rave request.Apps 3 07 March 2007 13:47
Crappy Noise Ebster support.WinUAE 2 13 February 2006 22:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17359 seconds with 12 queries