English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 30 September 2010, 12:02   #21
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
signal on half 157 are ok, the other are up, i dubt on signal cck

the mother present solder manual prev repair not my

p.s.
please link a photo hi-res of motherboar 1,3 i find the components placed bad
cpiac64 is offline  
Old 30 September 2010, 14:27   #22
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
i look with oscilloscope the signal in my a500 an i suppose the 74ls157 in my a600 is really broken, but whit 74F157 don't go, please confirm 74hc157 compatibility?
cpiac64 is offline  
Old 30 September 2010, 22:45   #23
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
i found a ls257 and f257, go to test?
cpiac64 is offline  
Old 01 October 2010, 00:07   #24
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,768
@cpiac64

Just an implausable idea:

is it possible that F157 might be latching to quick? thus not giving enough propagation time thats expected by other components?

If you can manouver an LS257 in place that should good, however being that its a Tri-State as opposed to a dual state its possible it might mess up which state it needs to be in.
Zetr0 is offline  
Old 03 October 2010, 23:16   #25
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
i found on ebay germany five 74ls157 so16 for 5€, when i receive, i change it and post the result.
cpiac64 is offline  
Old 06 October 2010, 16:36   #26
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
changed but nothing, any idea?
cpiac64 is offline  
Old 10 November 2010, 22:03   #27
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
news, i have from ebay 2 new mainborad broken, one is half dead (floppy don't go and no video), the other non reset, i change a capacitor and now go but right switch don't go, i suppose the liquid of capacitor have broken a signal
cpiac64 is offline  
Old 12 November 2010, 23:58   #28
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
i have used my brain, in the first a600 the mouse don't go but don't go movement and the 2 switch, the common are 5 volt and ground, the 5 volt are good, i test ground and i found the pin in connector sub-d are broken, i change the connector and now mouse is ok but not ok the right switch, i have now used my brain and i speak to me, 2 motherboard with same fault are not possible, i change the mouse and now i hawe 2 a600 all perfect - strange the first my mouse function 100% on my a1200
cpiac64 is offline  
Old 15 November 2010, 00:29   #29
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
http://img254.imageshack.us/img254/189/pict3239.jpg piggy on piggy - 2 mega on a600
cpiac64 is offline  
Old 15 November 2010, 00:55   #30
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 40
Posts: 5,625
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by cpiac64 View Post
lol, thats the madest thing I have ever seen.
Good luck with putting it back together and the floppy proberly wont fit, .
FOL is offline  
Old 09 February 2012, 15:29   #31
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 887
i released a new version of piggy only 3 solder on board

tomorrow more info and photo
cpiac64 is offline  
Old 09 February 2012, 15:40   #32
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
What are you pigybacking there? Memory?
Akira is offline  
Old 09 February 2012, 17:19   #33
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,275
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
What are you pigybacking there? Memory?
He's did a piggy on the meggy on his miggy. Piggy miggy, get it?
8bitbubsy is offline  
Old 09 February 2012, 17:21   #34
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Hahaha!
Akira is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A600 Intermittent Black Screen craggus2000 support.Hardware 17 07 December 2010 15:45
A600 screen scan weirdness Akira support.Hardware 23 01 April 2010 05:01
Screen shadows on A600 kipper2k support.Hardware 24 04 October 2009 01:23
A600 + 3.1 ROM ...no boot screen! xc8 support.Hardware 5 11 September 2008 14:35
a600 on an laptop screen jimbob005 Amiga scene 14 29 July 2008 20:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07575 seconds with 15 queries