English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 03 February 2012, 13:28   #1
chiefwiggum1a4
 
Posts: n/a
Fitting Kickstart 3.1 ROM to Amiga 500

Hello,

I need to fit kickstart 3.1 to an amiga 500.How do I do this.Do I need an IC extractor to remove the 1.3rom? and what should I look out for when I fit it.Thanks for any help.
 
AdSense AdSense  
Old 03 February 2012, 13:56   #2
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
Quote:
Originally Posted by chiefwiggum1a4 View Post
Hello,

I need to fit kickstart 3.1 to an amiga 500.How do I do this.Do I need an IC extractor to remove the 1.3rom? and what should I look out for when I fit it.Thanks for any help.


all you need is a small flat blade screwdriver and gently pry it from one side to the other untill its out then put the 3.1 rom in its place(an a500 3.1 rom is one ic)just remember the oriantation of the rom.
thats it not axactly complicated.
roy bates is offline  
Old 03 February 2012, 17:02   #3
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,440
Depends on your mobo version, rev 6A and up no changes to the mobo.
zipper is offline  
Old 05 February 2012, 11:22   #4
kire_online
Registered User
kire_online's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sydney
Posts: 119
check your motherboard revision, with mine I had to run a wire between 2 pins, have a read here;
http://www.softhut.com/cgi-bin/test/...&cart_id=52674
kire_online is offline  
Old 06 February 2012, 21:15   #5
chiefwiggum1a4
 
Posts: n/a
will a 500+ have a motherboard greater than rev6?
 
Old 06 February 2012, 22:31   #6
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
Quote:
Originally Posted by chiefwiggum1a4 View Post
will a 500+ have a motherboard greater than rev6?



yes from memory its,revision 8 i think.
roy bates is offline  
Old 07 February 2012, 06:58   #7
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,440
Yes.
zipper is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 500 Kickstart 3.1 error #8000000B grommodore support.Hardware 16 31 October 2015 18:22
Amiga 500 Kickstart 1.2 - value? Lord_Santa Amiga scene 12 21 January 2012 10:20
Rare Amiga 500 CD-ROM drive MethodGit MarketPlace 1 25 March 2005 14:55
Kickstart 2.x > Amiga 500 ? THX1138 support.Hardware 6 23 January 2003 01:08
Transfer an adf to Amiga 500 Kickstart 1.2 problem? scifi New to Emulation or Amiga scene 10 05 September 2002 20:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06563 seconds with 15 queries