English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 July 2004, 04:45   #1
Unregistered
 
Posts: n/a
Roll eyes (sarcastic) Black Screen what should i do?

hello i just learnt of the Amiga Os today and found it very interesting. so i downloaded it and install it. after installing it i had to go to the c:\program file\winuae folder to run the application "which i found was strange" anyway i ran it, it then asked me to test i chicked test i saw a picture flashed on the creen. i then click ok and the screen came up black and i can;t see the mouse. can someone tell me what i am doign wrong or didn't do. if there any special configuration i need to do befor running the application. please someonw help me..
thanks in advance...
 
Old 28 July 2004, 04:54   #2
Adeptus
epun umop ap!sdn
Adeptus's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 285
WinUAE is not an OS. It is an emulator - basically this means it pretends to be Amiga hardware.
You need to get the Amiga OS (aka Workbench) separately, and the Kickstart ROM.
Neither of these is free (legally... as with anything else you will find them on the net if you look hard enough - not that I encourage this ).

There is an OS being developed for the PC that is based on the Amiga OS, but I can't remember the name at the moment... anyone?
Adeptus is offline  
Old 28 July 2004, 05:00   #3
oldpx
 
Posts: n/a
AmigaOS might not be free but you don't need to have it to get WinUAE working. Software that runs from emulated floppies don't require the OS installed and most of the games fit into this category. Only thing you MUST have to use winuae is the kickstart rom, which contains the data that a real amiga computer has on it's bios. Also take my tip, many things in life are free, google is one of them I think you need more information about amiga and emulation in general, for this, check this forum's "guides and tutorials" section.

@adeptus
That's aros.
 
Old 24 April 2005, 19:41   #4
_ThEcRoW
Amiga NetRunner
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 41
Posts: 932
or amithlon
_ThEcRoW is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen in full screen but not full window Winuae all versions Mixter support.WinUAE 18 30 June 2013 00:45
Only black screen in WinUAE 2.3.0 Predseda support.WinUAE 4 30 December 2010 21:45
First-run gives a black screen msayed1977 support.WinUAE 3 16 October 2010 03:55
Black screen during some demos Yesideez support.WinUAE 29 14 May 2010 19:08
Black screen on WB after a few minutes Kristian95 support.Hardware 3 25 April 2008 22:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06171 seconds with 13 queries