English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 15 March 2017, 23:25   #1
iowtheme
Registered User
iowtheme's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: uk
Posts: 166
ClassicWB ADVSP v OS39 Booting Problems

Hi All

ClassicWB ADVSP v OS39

Booting on the real Amiga 1200 with 3.1 Rom, 16Mb Ram, Acelerator with no fpu, AGA MK2cr

I have setup CWB ADVSP on 16Gb CF card in to three partition this boot-up fine

So I setup CWB OS3.9 on 16GB CF card in to three partition this will NOT boot it show a purple screen then it hange.

Anyone have any ideas why it will not boot
iowtheme is offline  
AdSense AdSense  
Old 16 March 2017, 20:28   #2
-Acid-
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: South Shields
Posts: 385
Are you using idefix or loadmodule etc to access the whole drive? If so try changing the setpatch line in the startup sequence to this if it isn't already

C:SetPatch SKIPROMUPDATES "scsi.device" QUIET
-Acid- is offline  
Old 16 March 2017, 21:48   #3
iowtheme
Registered User
iowtheme's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: uk
Posts: 166
Hi Acid

Are you using idefix NO and loadmodule NO

I am using 4xEIDE.Driver

there is no scsi.device in DEVS:

The 16GB CF card work fine in WinUae but will NOT boot in real Amiga 1200

-------------------------------------------------------
C:4xEIDE.driver QUIET
;ClassicWB Startup-Sequence
;--------------------------
;OS39

;Start OS3.9 Checks
IF EXISTS C:SquirrelSCSI
C:SquirrelSCSI
EndIF
Set SCSIUpdate 1
IF EXISTS C:IDEFix
C:IDEFix
Set SCSIUpdate 0
EndIF
IF EXISTS SYS:Expansion/XSurfIDE
Set SCSIUpdate 0
EndIF
IF EXISTS SYS:Prefs/Env-Archive/NOSCSIUPDATE
Set SCSIUpdate 0
EndIf
IF $SCSIUpdate EQ 1
C:SetPatch QUIET
ELSE
C:SetPatch SKIPROMUPDATES "scsi.device" QUIET
EndIF
Unset SCSIUpdate
;End OS3.9 Checks

C:GetMouseInput LOCAL

IF $MouseInput EQ 1
Unset MouseInput
C:Assign >NIL: ENV: RAM:
C:Assign >NIL: T: RAM:
C:Execute S:Maxmem-Sequence
EndCLI >NIL:
EndIF

IF $MouseInput EQ 2
Unset MouseInput
C:Execute S:Bootmenu-Sequence
EndCLI >NIL:
EndIF

Unset MouseInput

IF EXISTS C:StackAttack
C:StackAttack
EndIF

C:Version >NIL:
FailAt 21

IF EXISTS SYS:WBstartupD
C:Rename >NIL: SYS:WBStartup SYS:WBStartupM
C:Rename >NIL: SYS:WBStartupD SYS:WBStartup
EndIF

Resident >NIL: C:IconX PURE
Resident >NIL: C:WBRun PURE
Resident >NIL: C:Assign PURE
Resident >NIL: C:Execute PURE
Resident >NIL: C:SetEnv PURE REPLACE

IF EXISTS L:env-handler
C:MakeDir RAM:T RAM:Clipboards
L:env-handler
ELSE
C:MakeDir RAM:T RAM:Clipboards RAM:ENV RAM:ENV/Sys
C:Copy >NIL: ENVARC: RAM:ENV ALL NOREQ
Assign >NIL: ENV: RAM:ENV
EndIF

IF EXISTS C:PatchRAM
C:PatchRAM
EndIF

IF EXISTS C:TagLiFE
C:TagLiFE
EndIF

Assign >NIL: T: RAM:T
Assign >NIL: CLIPS: RAM:Clipboards
Assign >NIL: REXX: S:
Assign >NIL: PRINTERS: DEVS:Printers
Assign >NIL: KEYMAPS: DEVS:Keymaps
Assign >NIL: LOCALE: SYS:Locale
Assign >NIL: LIBS: SYS:Classes ADD
Assign >NIL: HELP: LOCALE:Help DEFER

IF EXISTS C:BlazeWCP
C:BlazeWCP
EndIF

IF EXISTS SYS:System/FBlit/FBlit
SYS:System/FBlit/FBlit
SYS:System/FBlit/FText
EndIF

BindDrivers
C:Mount >NIL: DEVSOSDrivers/~(#?.info)

C:LoadMonDrvs

SetEnv Language "english"
SetEnv Workbench $Workbench
SetEnv Kickstart $Kickstart
UnSet Workbench
UnSet Kickstart

IF EXISTS C:CyberBugFix
C:CyberBugFix
EndIF

IF EXISTS C:IconBeFast
C:IconBeFast 0
EndIF

C:AddDataTypes REFRESH QUIET
IF EXISTS SYS:System/VPrefs/VisualPrefs
Run > NIL: SYS:System/VPrefs/VisualPrefs
EndIF
C:IPrefs
SYS:System/FPalette/FPPrefs
C:ConClip

Path >NIL: RAM: C: SYS:Utilities SYS:Rexxc SYS:System S: SYS:Prefs SYS:WBStartup SYS:Tools SYS:Tools/Commodities

SYS:System/REXXMast >NIL:

IF EXISTS S:User-Startup
Execute S:User-Startup
EndIF

Resident Execute REMOVE
Resident Assign REMOVE

IF EXISTS C:StackAttack
C:StackAttack AUTO
EndIF

C:LoadWB

EndCLI >NIL:
iowtheme is offline  
Old 19 March 2017, 22:29   #4
iowtheme
Registered User
iowtheme's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: uk
Posts: 166
Ok

I still cannot get real Amiga 1200 boot CWB OS3.9

I have start Amiga without Startup-Sequence and I can access workbench dir

I'e Devs, L,



Update the scsi.device to version 43.45



So if I can load basic WB, something in Startup-Sequence? or User-Startup? is stopping wb to load correctly.

I cannot see why WinUae boot fine with the 16GB CF card
.
.
.
iowtheme is offline  
Old 22 March 2017, 11:53   #5
iowtheme
Registered User
iowtheme's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: uk
Posts: 166
How set-up 16GB CF card with CWB OS35 with Boing Bags 1 and 2 as you can see it work on my real Amiga 1200, so why is CWB OS39 not booting



.
.
.

Last edited by iowtheme; 22 March 2017 at 12:13.
iowtheme is offline  
Old 22 March 2017, 14:12   #6
iowtheme
Registered User
iowtheme's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: uk
Posts: 166
Problem fixed

Now CWB OS39 is work fine NOW

All need to do is add ( A1200IDE.scsi.device.43.45 ) rename to scsi.device and put it in to Devs

Go in to Devs folder and rename AmigaOS ROM Update to AmigaOS ROM Update-OLD

Then reboot Amiga 1200


Last edited by iowtheme; 27 March 2017 at 20:04.
iowtheme is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClassicWB ADVSP and OS39 iowtheme project.ClassicWB 12 15 March 2017 23:09
A1200 not booting ClassicWB OS39 Amon_RA project.ClassicWB 18 15 August 2016 15:46
To use OS39 or ADVSP (3.1)? amigappc project.ClassicWB 11 31 December 2010 09:23
ClassicWB for OS39 Bloodwych project.ClassicWB 134 17 May 2009 00:47
Problems with ClassicWB AdvSP and my Apollo 1260 BusterHell project.ClassicWB 9 15 April 2008 20:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13444 seconds with 12 queries